Jen tak mezi řečí, zajímá se tady někdo o HTPC ?
Já řeším centrální systém do domu a dostal jsem se k tomu, že už zkouším vše :-) Nicméně po pokusech Vám můžu usnadnit laborace a výběr, který jsem podstoupil za dost peněz.
1. Goliáš - HTPC dual core 2,13 2GB Ram , GR PX6600 TD a disky jak SATA tak PATA a Plextor DVDRw
2. Malá věcička od UMAXE, na kterou jsem po nainstalování nového firmware čekal 10 dní pro kod k NASu, 500GB disk
K jádru pudla. Vyzkoušel jsem MCE, Mediaportal atd. HTPC systémy. Já ovládat umím, ale má to své muchy jako u PC dva výstupy LCD a TV a občas si to odskočí na LCD. PC má velké nároky na procesor, nekonečná hra s kodeky, nemumí MCE využít naplno TV kartu DVBT/Analog no prostě katastrofa. ještě na tom pracuji, ale dnes došel kód s daleké číny na NAS od Mvixe a bylo vymalováno :-)
Mvix s novým fw umí disk namapovat přímo k PC přes Lan jako SCSI a přenos dat je max. super. Umí wifi, neumí TV, ale přehraje jinak cokoliv, má digitální OUT , DVI výstup pro plazmu atd atd.
Důležitý je, že to umí pouštět maladá a tak je jasná volba. Teda do doby než zpacifikuji HTPC (jen skříň je ve stejné ceně jak Mvix) :-)
Takže odborníci ukažte své know-ho a odtajněte svůj mediahome.