Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Drobek vz. Goliáš HTPC

o Navštíveno 294x o
o 26.12.2007, 21:10 | CarAudio
Jen tak mezi řečí, zajímá se tady někdo o HTPC ?
Já řeším centrální systém do domu a dostal jsem se k tomu, že už zkouším vše :-) Nicméně po pokusech Vám můžu usnadnit laborace a výběr, který jsem podstoupil za dost peněz.
1. Goliáš - HTPC dual core 2,13 2GB Ram , GR PX6600 TD a disky jak SATA tak PATA a Plextor DVDRw
2. Malá věcička od UMAXE, na kterou jsem po nainstalování nového firmware čekal 10 dní pro kod k NASu, 500GB disk

K jádru pudla. Vyzkoušel jsem MCE, Mediaportal atd. HTPC systémy. Já ovládat umím, ale má to své muchy jako u PC dva výstupy LCD a TV a občas si to odskočí na LCD. PC má velké nároky na procesor, nekonečná hra s kodeky, nemumí MCE využít naplno TV kartu DVBT/Analog no prostě katastrofa. ještě na tom pracuji, ale dnes došel kód s daleké číny na NAS od Mvixe a bylo vymalováno :-)

Mvix s novým fw umí disk namapovat přímo k PC přes Lan jako SCSI a přenos dat je max. super. Umí wifi, neumí TV, ale přehraje jinak cokoliv, má digitální OUT , DVI výstup pro plazmu atd atd.

Důležitý je, že to umí pouštět maladá a tak je jasná volba. Teda do doby než zpacifikuji HTPC (jen skříň je ve stejné ceně jak Mvix) :-)

Takže odborníci ukažte své know-ho a odtajněte svůj mediahome.

foto k příspěvku  od CarAudio

o 26.12.2007, 21:21 | Luke-Jeep
ty woe on zije! sorry za OT ;-)
o 26.12.2007, 21:28 | Petura
je to hodně zajímavý, tak mě to láká, ale za ty ceny mi připadá levnější řešení DVD s HDD, digi satelit a budu mít větší jistotu, že si to mladá určitě pusít a nebude na mě každou chvilku volat že jí něco nejde a co s tím má dělat ... :o/
o 26.12.2007, 21:37 | Pepíno_Honda
o čem že to ten kluk píše ? :o))
o 26.12.2007, 22:15 | Tarrance
Ty woe nejaky "cosi" s cudlikama a koleckama a vedou z toho kabliky ... jediny cemu rozumim, tak je ten napis Sony :o))))) Taky se omlouvam za OT ;)
o 26.12.2007, 22:24 | tmx.806
krasa - chapu dobre, ze:

a) to ma i opticky vystup zvuku?
b) muzes si to na to mvixu namapovat disk treba ze serveru? (podle tveho popisu mi to vychazelo i opacne?
c) jdu uz hledat cenu, ale pro info - za kolik jsi to poridil???
d) takze "PC" reseni uz jsi zavrhl?
o 26.12.2007, 23:13 | Mila_307
o tom UMAXu jsem take uvazoval, ale zatim jsem se neodhodlal to koupit a otestovat, prece jenom to neni hracka za par korun. Ted ale podle tveho popisu vidim ze to je to co chci.

to tmx.806: cena je cca 5350 vc. DPH ale bez disku.
o 27.12.2007, 00:13 | darkbug
nevim, jako uznavam jedina vyhoda ten tuner... ja mam mediacenter z XBOXe... nema to tuner, ale jinak fakt vsechno co umi tahle krabice + easy soft + programovatelny ovladani + hry
o 27.12.2007, 00:42 | Shr3k
Osobně chci koupit první HDD player postavený na ucLinuxu, co bude spolehlivě umět H264 s DTS/DD nebo AAC v MKV nebo MP4 kontejneru a jeho procesor bude stíhat 720p (čili asi něco na Sigma Designs SEM623). Zatím o žádném takovém nevím (iamm NTD37HD má zoufale chybový firmware).
o 27.12.2007, 10:47 | muSlim
2 CarAudio: rychlost kopirovania z/do Mvix-u cez Wifi?
o 27.12.2007, 22:50 | CarAudio
Ten MVIX umí namapovat disk k PC opačně to nezouším, páč mě to nezajímá. Umí NAS což znamená že se přiřadí jako další jednotka přes imitované SCSI rozhraní a ne tedy jako připojený disk. A tím je dána i rychlost přenosu, která je dost dobrá. Požívám linksyse huby a maže to pekelně.
Umí i SPDIF coax ale budu zkoušet až v novým baráku na projektoru a Yamaze :-) Jinak zkusím poladit tu velkou bednu, která má oproti tomuto výhodu, že mi třeba na diplay vepředu píše aktuální zpráva a spoustu hovadinek, který si tahá z netu, ale hlavně mi furt kontroluje emailovou schránku což je naprosto super.
o 31.12.2007, 17:38 | AR
takze to je muj new mediahome ;)
Intel Core2Duo 1,6 mobile
2x1GB RAM DDRII 667
WD 250GB SATAII
Integorvany zvuk i grafika - 7+1 audio + digi out a in, VGA + S-Video
DVD-ROM Toshiba (skoda ze je malo mista na HD DVD nebo BlueRay

System je na tom Win Vista Ultimate ktere obsahuji MCE.
Pomoci bezdrat krysky se da dobre obsluhovat. Casem snad pribude nejaka TVkarta a DO.

Jinak u TV zvazuju DVB-T nebo -S ale problem je v tom ze vse by muselo byt nejspis externi z duvodu jen jednoho PCIe slotu a nutnosti pouzivat LP karty.

foto k příspěvku  od AR

o 31.12.2007, 17:39 | AR
jinak pro neznale doplnim ze case HP Pavilion Slimline a osazuje se deskama mini-ATX
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3817 sekund.