Navštíveno 1465x

chci ze zeptat .. natankoval jsem do diesla 30 litru naturalu 98 nez jsem to poznal ujel jsem zhruba 5km a ihned jsem zajel na benziu dotankovat 20litru nafty -.. myslite ze je velky problem mam 2.4JTD
tak poprosim o radu co delat jestli jezdit a vzdycky proste dotankovat naftu nebo jak
spíš je otázkou co teď ? ředit, nebo vylejt nebo co ?
bohuzel takhle to opravdu nefunguje... vypustit vycistit soustavu, vymenit filtry a modli se aby to nic neodneslo

22.07.2008, 20:35 |
Syrup tak to jsi docela strelec.. vycucnout nadrz, natankovat naftu a doufat ze to bude ok
30 litrů je teda dost a ještě když si s tím jel... já bych to teda vypustil!
spis bude brzo inzerat ze se shani motor na alfu
free.tree --no to neviim :)
Inak nieco ako Only. Dalo by sa ale risknut a len vytiahnut/vypustit a dotankovat a v kuse jazdit a zas a zas. Alebo tam hod sirku a co ostane, do toho natankuj ;o)
To slim : diky za raduu :D

22.07.2008, 21:03 |
fredh radši to vypusť a dej tam naftu a uvdíš, ty skoro 2tisíce nestojí za daleko větší a dražší opravu, vyměnil bych i ty filtry a vyčistil soustavu.
ten vypuštěnej bordel budeš postupně ředit a nějakej pincek nebo traktor to zežvejká ne?
moc s tim fakt nelaboruj. odtahni do servisu a at se na to nekdo odborne koukne.. nestoji to za to riskovat u takovyhleho auta.

22.07.2008, 21:06 |
Kamil jako fredh

22.07.2008, 21:10 |
Zdenek (A)
Nafta do benzinu by byl vetsi pruser. Benzin v nafte neni zase tak fatalni. Ale vypustil bych to... 5km... to by melo prezit. Jen mi neni jasne, jak muze nekdo natankovat jiny palivo. Ja se toho bojim tak, ze nez zmacknu pistoli, tak nekolkrat overim, ze mam spravnou hadici... Kamosovi se to take jednou povedlo nekde na Vysocine. Zduvodnil mi to tak, ze prijel ke stojanu, bafnul prvni pistoli a natankoval. Ze prej v Praze u benzinek je nafta vzdy prvni. Docela me rozesmal ;-)

22.07.2008, 21:15 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2008-07-22 21:17:34
já bych to vypustil a vzal bych nějakou tu lepší naftu, nevím, zda je to třeba jako u benzínu, že třeba Shell W-Power ti motor "protáhne", tak jestli i nějaký lepší diesel by nepomohl to opravdu vyčistit, ale asi bych i tak vyměnil palivový filtr
No a k tématu, pak se tlemte, že měšťáci v Praze mají u nádržích napsáno: NAFTA nebo BENZIN :-D, když pokaždé jedou něčím jiným, dejme tomu, ale když někdo jezdí třeba stále jedno a veme jiné, to je pak prdel :-D :-(
Taky se mi kdysi podařilo natankovat místo N95 bionaftu... naštěstí jenom do kanystru :o) Popis paliva byl bokem od hadice...
A co se doporucovalo drive, aby nafta nezamrzla ? Smichat naftu s benzinem, takze vycucnout nebo vypustit nadrz, nalejt plnou nafty a jezdit. To male mnozstvi benzinu, ktere tam zustane se toho tolik nestane.
taky se mi stalo, kdyz jsem jel s horeckou :o) ale tanknul jsem jen za 300 a zbytek doplnil naftou a uplne v pohode
to zdenek : vzal jsem na benzine kam jezdim casto proste pistoli hodil do auta a tankoval jenze jsem byl o jednu vedle a neuvedomil jsem si to ... bohuzel ja jsem byl i po tom presvedcenej ze jsem vzal naftu .. mno sila zvyku a blbost je svinstvo mno
mrazik: nejsem expert, ale nabízí se - dříve auta zvládla cokoliv, dnes kdy třeba já musím tankovat jen 98 a víc...doba šla dopředu:-)
topgear to zkoušel a nafťák to rozchodil bez újmy, obráceně už ne...zkus pohledat na youtube;-)

22.07.2008, 21:30 |
fredy otec nalil z kanystru do 1,9 JTD omylem 20L banzínu, sedl jsem do auta ujel asi 500m a autu začali cvakat ventily nebo co, prostě to rachotilo, tak jsem to chcípl, odtáh do servisu a za 300,- to vycucli, vyčistili a co vytáhli mě samo vrátili. otec si těch 20l mix vylítal ve skůtru, sice mu to hulilo jak dýmovnica ale spotřeboval to všechno :)
a jak jsi po těch 5km v autě zjistil ten omyl?
Luke: když mi volal že se mu dusí za nízkejch otáček motor a dělá kravál...
aha, o to mi šlo, jestli se už něco začlo dít nebo si až po 5km uvědomil, že vzal blbou pistoli
až potom co se začalo něco dít...
jj bohuzel az kdyz se neco zacalo dit:(
Na 5km by se nic nemělo stát, benzin do nafty je zkousnutelnější než opačně, každopádně vypustit a případně přidat přípravek na zvýšení mazivosti, aby ti neodešlo čerpadlo. Kdybys měl extra velkou nádrž, dá se s přidáním maziva jet na poměr 30% benzinů.
Každopádně jsem žil v domění, že jsou ty pistole rozměrově odlišné a běžně nejdou zaměnit.
to šestikule: to ja taky ale bohuzel :D jinak diky vsem za rady... zajtra zajdu do servisu

23.07.2008, 07:18 |
hanzz škodovkář: A kdo neumí, píše kokotiny na internetu :)
Jinak bych z toho nedělal tragédii. Přesně tohle se stalo nedávno jedné známé. Prostě vycucnout, vyměnit palivový filtr, dolejt naftou a jezdit. Ani bych nekupoval žádnou "jako lepší", protože ta ti neprotáhne ani tak motor, ale spíš peněženku :)
šestikule: benzínová hadice je tenčí mám pocit, takže by to nemělo jít zaměnit obráceně, ale takhle jo.
škodovkář: prosimtě, ty mlč a šoupej nohama...

23.07.2008, 07:58 |
muSlim | Upraveno: 2008-07-23 07:59:14
Tak som si to znovu prečítal, máš tu dosť rád ako na to. Najcennejšia je od Šestikule, a to doliať "mazivo". Ono totiž nafta samotná je mastná a okrem toho že na to dízel jazdí, to čerpadlo aj maže. Tým, že Ti čerpadlom prešlo pár jednotiek benzínu, si mohol "vysušiť" trochu vnútorné ústrojenstvo čerpadla. Niekto namietne, že tých pár málo jednotiek nie je problém, ja ale vravím, že istota je istota. Benzín je v porovnaní s naftou agresívny a horľavý, takže suší úplne perfektne. Inak tiež nechápem, som zvyknutý tankovať z pištole priemeru okapu, tak Ti neprišlo divné, že tam strkáš brčko? :o)))
To SLim : bohuzel ani ne potreboval jse mrychle vypadnout stal jsem tam zasranou frotnu a tak nasranej proste vzal co bylo a bylo to :) no jinak jak ridas rad je tu spousta tak doufam ze to bude ok a myslim ze jsem se dost ponaucil ze si mam davat bacha :D
to luke 288:drž hubu nebo budeš večeři srkat brčkem ale fakt nachci mít zase problémy tak už mě prosimvás nechte

23.07.2008, 14:30 |
Zdenek (A)
KLIDEK!
Určitě bych to vypustil a vyčistil+novej filtr, je zbytečný ušetřit 2000 a shánět nový čerpadlo za 40000

23.07.2008, 17:09 |
Tichy škodovkář: Malinko labilni nezda se ti? Radsi zainvestuj do leceni nez do toho tvyho super tuningu :o)
škodovkář: říká 14ti letej kluk, co už tu má druhej nick? LOL, strachy jsem si prdnul...
ja jsme jednou strcil pistol od nafty do benzinnu a mackal jsme to aporad nic a tak co s tim kur*a je a pak jsem si vsiml ze mam jinaci pistoli..nastesti:)

23.07.2008, 19:10 |
Syrup Luke_288: :-))))))
LOL takovyhle vyhruzky ted frci v 8. tride? :-)
spaly: a to šlo? žiju v tom, že benzínový hrdlo je užší
Luke : :)))))
alfa : dát do servisu , vypustit , vyčistit čerpadlo, vyměnit filtr ....... rozhodně neředit a už vůbec s tim nejezdit, a divný že to vůbec jelo ????

23.07.2008, 21:56 |
Zdenek (A)
NP: Proc by to sakra nemelo jet? Jestli byla v bande jeste nejaka nafta, tak to jet muze. Uz to napsal nekdo nahore. Nevim, jak jsou dnesni dieselovy auta nachylny na palivo, ale drive to byla bezna praxe davat do nafty neco benzinu aby nafta nezamrzala. Dokonce kdysi ve starem auto-moto-revue mistr Dolejs rikal, ze motor by mel bez uhony zvladnout mix az 50/50. Jiste ne trvale, ale 5km zadna vzdalenost.......... Podle autora diskuze tam bylo jiste vice benalu nez nafty, to je pravda. Ale v principu to proste jet mohlo ;-)
autor je můj bratranec ... jelo to 5 km a pak se to podle něj jakoby dusilo v nízkejch otáčkách, každopádně s tím nejezdí a nechá to vypustit v servise...
jak říka tady timo nejezdim akorat s tim zitra sjedu do servisu a kdyz mi to neudela tak jsem v prdeli a nemam se jak dostat do prace :)