Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kolik hodin trvá lakování?

o Navštíveno 8020x o
o 12.08.2008, 16:48 | JP
Dostal jsem fakturu ze servisu a přijde mi lehce ujetá (40k za práci a materiál, bez dílů), především v naúčtovanejch hodinách za práci - kolik hodin může trvat taková oprava? Lakovala se kapota, nárazník, bok (dveře, zrcátko, zadní blatník).

Stav před opravou:

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 16:49 | JP

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 16:52 | JP | Upraveno: 2008-08-12 16:53:28
Dveře a blatník jsou vyklepaný a dokitovaný (nepovedlo se mi rychle sehnat jiný), takže to je v tom taky. Kapota byla nová.
o 12.08.2008, 16:55 | Thomas987
no tak jeslti jsi to měl přímo v servisu Alfa romale, tak se té ceně ani tak moc nedivím, u mýho lakýry bych to viděl tak max. na 15 tis. extrémní strop...spíš tak na 10 tis.
Seš si jistej že je to cena bez dílů?
o 12.08.2008, 16:56 | TheTimo
Kapota - oprava a lak můj odhad cca. 6000,-
Nárazník - lak 2500,-
Dveře - práce 1500,- a lak 2500,-
bok a zrcátko dejme tomu práce 2000,- a lakování taky 2500,-

Ceny jsem dával krapet vyšší a i tak jsem se vešel do 20kk naprosto v klidu, s tou cenou bych rozhodně nesouhlasil...
o 12.08.2008, 17:02 | HIGHTOWER | Upraveno: 2008-08-12 17:04:30
Taky mi to přijde moc, každopádně, chce to předem se zeptat, kolik to asi bude stát a pokud je to něco většího či více částí, je lepší si nechat napsat papír s odhadní cenou. Pak jsi v pohodě, protože kdyby ti to odhadl na 20 a pak byla i třeba na 25, tak je povinnen tě při takovém větším navýšení informovat a požadovat tvůj souhlas s cenou.
Já se ptám na cenu předem i když jde o opravu třeba za 2 tis., neb třeba vím, že jinde by mi to udělali za míň.....
Jo a kolik hodin může trvat samotné lakování, to odhaduji tak max. na 10? Přece doba, kdy to schne ti na autě nedělá a tak hod. sazba se nezapočítává ne?
Kolik hodin ti započítali? To ti tam nenapsali? To taky musejí, a jakou mají hod. sazbu......
o 12.08.2008, 17:08 | JP | Upraveno: 2008-08-12 17:16:01
Je to normální neorigo servis, navíc známej (ne známej servis, ale majitel je náš známej), na cenu jsem se ptal a předtim mi řekl 20-25k, ale jen ústně. Je to bez dílů, ty jsem tam hodil já. Je tam 34.2 hodin lakování, 9 odstrojení/nastrojení, 8 hodin klempířina (je pravda, že byl ještě přihnutej chladič a držák světla, ale to nemam vyfocený).
o 12.08.2008, 17:11 | JP
Naskenuju rozpis...

Nejvíc mě sere, že to tam stálo 3 měsíce a pokaždý když jsem tam přijel, řikali, že "zejtra už jdou na to"... když mi konečně vytekly nervy a rozhodl jsem se to hodit jinam, tak jsem tam přijel a zrovna na tom začali dělat.

Otázka je, jestli se s tim ještě dá něco dělat, když nemam žádnou smlouvu...
o 12.08.2008, 17:18 | JP
Tu je to... Mechanický práce jsou rozvody, to se toho netýká.

Je to BEZ DPH

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 17:21 | darkbug
bych znamyho poslal na mesic.... a pak rychle zpet
o 12.08.2008, 17:21 | JP
Nárazník je na fotce prasklej, ale ten jsem nechával opravit jinde (v tom servisu to neuměli), takže tam je jen lak.
o 12.08.2008, 17:26 | JP
Ještě s tim nesouvisí ty řádky od řemen po antifreeze, takže suma sumárum 33k bez DPH
o 12.08.2008, 17:27 | HIGHTOWER | Upraveno: 2008-08-12 17:29:35
34,2 hod. za samostatné lakování, to si dělá prdel ne? To do toho fakt započítal i schnutí ne?
Jinak jako darkbug - ale stává se to, známej, rodiný příslušník a i přesto "okrade"....
A není mu blbý ti říct cca 20-25 tis. Kč a pak to dát za 2x tolik, hmmm, slušná práce..... a ještě po 3 měsících....
o 12.08.2008, 17:28 | Thomas987
34 hodin lakování?! sakra, mě známej lakoval skoro celýho golfa IV combi (kromě střechy),metalízou, a chtěl za to 18 tis. se vším všudy a to jsem si ještě vymejšlel blbosti na tom. a to jsem si pro to auto za 2 dny přijel a to dělá jen půl dne.... To ti do tý práce započítal i schnutí (netopí v boxu třeba dřívím-to by se potom dalo pochopit... :-))))
To bych mu nezaplatil tohle asi, to bych se s ním hádal!! To je teda dobrej kamarád.... ;-)
o 12.08.2008, 17:29 | JP
Takže 34 hodin je moc? Kolik to tak může trvat? Já právě o tomhle vůbec nemam přehled...
o 12.08.2008, 17:33 | JP
Pěnim tady čím dál, tím víc... jsem flegmatik, ale zejtra asi bude bordel
o 12.08.2008, 17:36 | darkbug
JP: jako nevim co je to za znamyho... kdyby to delal jeste "express" do druhyho dne bys to mel pred barakem a jeste prelesteny M3kou a uklizeny... pak chapu, ze kazda "legrace" neco stoji, ale takhle je to fakt nesmysl
o 12.08.2008, 17:40 | JP
Uklizený a čistý to bylo, i když jsem jim řikal ať to nedělaj, že si to rád uklidim sám, ale to stálo asi 150,-, takže v tom problém nebude. Stálo to tam květen, červen, červenec a 5 dní navrch srpen.
o 12.08.2008, 17:43 | JP
Navíc jsou na kapotě 2 bublinky a asi 10cm flek viditelnej proti sluníčku. Ten lak celkově neni tak kvalitní jak jsem si představoval, lesk sice má, ale je to zblízka takový flekatý, jako kdyby šetřil barvou. A ještě mi dokurvili stahování okýnka. Myslel jsem, že to vyrovná nízká cena, ale takhle jim to zejtra hodim na hlavu.
o 12.08.2008, 17:52 | JP
Ono to na těch fotkách skoro neni vidět, ale pod těma šipkama jsou takový tmavší fleky, tohle je skoro všude

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 17:53 | JP
Odstín taky moc netrefili... sorry za to rozostření, jsem hrozně nasranej.

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 18:02 | Thomas987
no tak když už za to chce tohle,tak teda bych tam vlítnul udělal tam bordel, nechal mu to všechno předělat, protože za tuhle cenu to musí bejt víc než dokonalý (stejně to je cena jak kdyby dělal celý auto) A nebo bych mu dal ty prachy na kterejch jste se domluvili.....on ti řekne že mu nedokážeš na čem jste se domluvili (dle zákona se cena předběžná a cena konečná může lišit myslím o 10% a nemusí ti o tom dávat vědět, ale 100% navýšení to jaksi ne-e) a ty mu řekneš že on ti nedokáže že jsi mu ty všechny prachy nedal....
o 12.08.2008, 18:07 | htd
ja jsem mel 3 celolaky na autech od 15 do 20k vcetne priprav. a to si na tom maknul neb auta byla kulata jak svina(brouci). metaliza a perlet. tohle prestrelil. kdyby to byl celolak tak se to da.
uz jsi to platil nebo ne?
o 12.08.2008, 18:10 | JP
Taky pěkná profi práce.

Kolik tak může maximálně reálně trvat to lakování?

Jinak je to normální servis s asi 6 zaměstnancema a profi boxem, ne kamarád kterej to lakoval v garáži, tzn. chápu, že to nebude nejlevnější, ale tohle je fakt moc...

Zejtra prostě udělám bordel. Už jsem se s nikym nepohádal asi 2 roky, tak to patřičně doženu.

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 18:12 | htd
ja to taky nemel v garazi ale v profi boxech. ale to co mas ted na aute je na ostudu.
o 12.08.2008, 18:13 | JP
Ještě jsem to nezaplatil, protože mi to přišlo přestřelený. Ptal jsem se ho na cenu předtim než to auto dostal - tenkrát to bylo 30-40 i s dílama (=kapota, 2 světla, mřížka, nárazník). Díly jsem mu dodal, řekl "tak nějak 20-25". Jsem vůl, že jsem od něj nechtěl ten oficiální odhad, dneska je prostě potřeba nechat si všechno podepsat i od známýho...
o 12.08.2008, 18:20 | Sasula
za 30 mi lakoval cely koupe... s hodne opravama
tohle je moc... a jeste k tomu jen s par dily... rekl bych ze do 10 se to dalo udelat cely... kdyz si kapotu mel novou.
ty dvere tak max 2 hodiny pro klempire a pak uz jen dokitovat... takze ti napocital bych tipnul 2- 3 nasobek ceny co by to melo stat.

jinak odstrojeni a nastrojeni 9 hodin? to fakt ne... tohle odstrojit je otazka hodinky zkusenymu mechanikovi, 2 amaterovi...
takze te natahnul jako prase
o 12.08.2008, 18:20 | sallam
ja nechaval opravovat fiata bravo...novej zadni blatnik,3ti dvere,hodne kitovani strechy :-))) + lak na ty tri veci celkem 20tisic :-) a jeste novy bocni okno:-)
o 12.08.2008, 18:22 | HIGHTOWER
jj, bohužel smutná praxe.... co není na papíře :-( Já zatím vše v pohodě, naštěstí, krom jedné větší opravy vždy jen menší do 3 tis. a vždy bez papíru, na počkání, vím, kam jet. Je to taky o vizitce toho člověka, když mu nevadí, že mu uděláš "reklamu" tak tě natáhne .... :-(
o 12.08.2008, 18:38 | JP
Znáte někdo nějakého odhadce/znalce z oboru, kterej na to má papír? Praha/okolí...
o 12.08.2008, 18:44 | JP
Volal jsem do jednoho (podobnýho) servisu, kde mi párkrát opravovali auto (byl jsem spokojenej, ale je to daleko) a luxusně se mi vysmáli, že prej mi nejspíš naúčtovali parkovný...
o 12.08.2008, 18:47 | MaxxT
co jsem si tu precetl, co jsem videl na fotkach, tak bych ho vyslal.. zaplatil bych mu tak 20 000,- a vic bych mu nedal ani nahodou a smazal si jeho cislo z mobilu.
o 12.08.2008, 18:56 | HIGHTOWER | Upraveno: 2008-08-12 18:57:17
zítra na něj vleť, řekni, že původně mluvil o 20-25 a že nejsi s prací spokojený, ukaž mu, co a jak je tam blbě a řekni, ať tě nesejří, nebo mu za to nedáš nic, pokud s ním nebude řeč, řekni mu narovinu, že si zaplatíš znalce a buď poleví a když ne, tak pak prostě přes znalce... Tohle je fakt prasárna... A úplně v pohodě bych na net rozhodil fotky, jak auto udělal, kolik za to chtěl. Není to žádná pomluva, jen pravda a na to ti nemůže vůbec nic říci....
Jo, kdo to je a kde má tento super servis?
o 12.08.2008, 18:57 | Nevřis
mě poser.... by viděl!
o 12.08.2008, 19:03 | JP
Pan Zíma, servis v Roztokách u Prahy

[ Link ]

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 19:05 | JP
Jedno auto z rodiny už tam na opravě promáčklejch dveří bylo a s prací maximální spokojenost (proto jsem tam hodil Alfu), ale tenkrát to šlo přes povinný ručení toho, co to zavinil.
o 12.08.2008, 19:09 | JP
Ty vady se dost blbě fotěj, zvlášť starym kompaktem... v reálu je to mnohem horší, zvlášť ta "flekatost", která je všude kde je to lakovaný. Tohle je velký asi 10cm uprostřed kapoty.

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 19:17 | Nismo.Power
tak to je docela hustec...... hnal bych ho !!
o 12.08.2008, 19:32 | JP
Tady je docela dobře vidět rozdíl barvy lakovaná kapota / původní dveře.

foto k příspěvku  od JP

o 12.08.2008, 19:37 | TROY
ano známí z rodiny jsou NEJVĚTŠÍ židáci co znám

Kámoš - potřeboval elektriku do baráka - fotr mu dohodil svýho známýho - prej dělá levně - hmmm jedno patro komplet 62000 Kč - sousedům barák KOMPLET za 30000 Kč .........
o 12.08.2008, 19:45 | Pekys
tak jestli je to normalní servis, tak reklamace, práce je kvalitně odfláklá (odstín, fleky, puchejře), takže není o čem. Hlavně to neplať dokud se to nevyřeší. kdyby si s tím byl smířenej, že to takhle chceš nechat, tak po něm chtěj slevu 50% s tím že to reklamovat nebudeš a budeš tak nějak na svym.

Ono i ta demontáž + montáž 3 dílů 9 hodin, to má i s 6ti hodinovym študováním příručky kde je kterej šroub ne? To mi přijde taky jako dobrej joke.
o 12.08.2008, 19:57 | Kindlik
já měl skoro celé auto na laku + nějaké opravy a vyšlo to na necelých 15tis s tím že to jednou opravili co bylo špatné - špatný podklad , (hodně jsem na to spěchal)a vše opravili bez řečí + mi udělali rozleštění laku . Max spokojenost . Tohle co si sem dal ty ? Drahý ,hnusný , jak odvedená práce , tak odstín barvy a to že už teď máš na kapotě , to budeš mít asiu i tam kde je kit , pokud to bylo udělané se stejnou péčí
o 12.08.2008, 20:11 | Thomas987
jiank jestli se s ním budeš hádat o ceně, tak mu tam hlavně nenechávej auto na opravu, protože ti potom řekne že dokud nezaplatíš,tak ti nedá auto.....to už jsem jednou s kámošem taky řešil, nechal u někoho auto na opravu a když se mu to zdálo přestřelený,tak ten blbec mu nechtěl auto vrátit..dokud to nezaplatí!!tak bacha na to! ;-)
Jinak říkám, mě Golf combi, celý auto, kromě střechy a zadních dveří v metalíze stálo 18t.
o 12.08.2008, 20:16 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
u nas lakyrove vedle pocitaj celolak vcetne pripravy a potrebneho odstrojeni vcetne materialu cca 30.000,-Kc bez DPH
o 12.08.2008, 20:37 | ajsik | Upraveno: 2008-08-12 20:38:21
komplet odstrojeni 306 kabrio, gumy, strecha, svetla ... drbacka, pac je to vsechno rucne montovane a nejsou na to zadne postupy ... a to vcetne vytvrzeni v prof. boxu .. jo a sly dolu oba blatniky, oba narazniky, kapota, dvere ... takze tohle je fakt na pres drzku ...

cena 22tkc
o 12.08.2008, 20:47 | Rudi
nic neplatit, když to neopraví, tak bych mu nezaplatil zhola nic..fušerská práce, šílená doba a ještě maximálně předražená
o 12.08.2008, 20:52 | JP
Nic... ukážu mu auto, nabídnu mu 20k a když bude mít problém, přijdu příště s nezávislym znalcem. Rozhodně tam už auto na nějaký předělávky nechávat nebudu, protože by se jednak mohlo stát to o čem psal Thomas987 a hlavně nevěřim, že jsou schopni odvést kvalitní práci aniž by zkurvili něco dalšího (navíc na reklamaci).
o 12.08.2008, 20:54 | JP
resp. když bych mu ho tam nechal na reklamaci a pak by mi ho nechtěl vydat - můžu zavolat PČR, nebo to nebude mít žádnej efekt? Nemam s nim sepsanou žádnou smlouvu ani nic podobnýho, všechno jen ústně.
o 12.08.2008, 21:00 | Thomas987
no teoreticky by ti ho neměl zadržovat, s tím by ti měla policie pomoci, a jeho odkázat na to že to že mu dlužíš je občansko-právní spor..
o 12.08.2008, 21:03 | Kesam
Ty kravo za 40 papiru Jo? to bych se na to ani nevysra* .To je jak celolak na nejakou lod obrovskou.Zase tak moc nejak to rosekane nejni nebo nebyl ten kdo to delal tak šikovnej a nahnal to hodinama jelokož to nemohl srovnat .Ale ta cena je fakt vysoka.
o 12.08.2008, 23:18 | Timbo
za 34 hodin musi normalni lakyra nalakovat autobus! jestli to je normal na fakturu tak bych mu to nezaplatil a jeste bych ho naprasil na zivnostak. to je normalni sprostarna!
o 13.08.2008, 00:27 | Sasula
JP: a ty si mu podepisoval nejakej papir? zakazku ci neco podobnyho? pokud ne... vem si auto... odvez ho mimo areal a potom to res.. predpokladam ze druhy klice mas u sebe a papiry si mu od toho nedal do ruky...
o 13.08.2008, 00:59 | JP
Žádnej papír ohledně té opravy neexistuje, kromě toho rozpisu co jsem dneska dostal (viz výše). Auto už mám týden doma... Vydali mi ho a cenu sdělili až dneska.

Zítra zajedu na vyhotovení znaleckýho posudku a ten jim následně omlátim o hlavu. Jestli teda ten posudek nebude na 50k...
o 13.08.2008, 06:14 | Kindlik
tak pokud je on svině a nemáš na to žádnej papír , jen ústní dohoda , tak buď taky svině a dělej mrtvého brouka , tohle bych nezaplatil . Teda pokud ti nevýjde nějaký znalecký posudek třeba na 25tis , ale i tak , bych za tohle nedal ani těch 25tis , tohle je fakt hnus
o 13.08.2008, 06:42 | Pekis
doslovná citace:

Pokud nelze cenu za službu sjednat při uzavření smlouvy pevnou částkou, musí se určit alespoň odhadem. Jestliže ten, kdo službu poskytuje, dodatečně zjistí, že bude třeba tuto předběžnou cenu podstatně překročit, musí na to zákazníka bez prodlení upozornit. Zároveň mu musí oznámit novou cenu a zdůvodnit její zvýšení. Pokud zákazník se zvýšením nesouhlasí, má právo odstoupit od smlouvy, ale musí to učinit bez zbytečného odkladu. V případě, že měl z částečného plnění nějaký majetkový prospěch, musí zaplatit poskytovateli služby částku připadající na provedenou práci a vzniklé náklady podle původně určené ceny. Zákon však nestanoví, co je to podstatné překročení ceny. Podle soudních případů se za podstatné překročení ceny vesměs považuje překročení o více než dvacet procent u cen do 1000 korun a deset procent u cen nad tuto částku. Každý případ je však nutno hodnotit samostatně s ohledem na konkrétní okolnosti.

Občanský zákoník, §636:

1) Nelze-li cenu při uzavření smlouvy sjednat pevnou částkou, musí se určit alespoň odhadem. Zjistí-li zhotovitel dodatečně, že bude třeba cenu určenou odhadem podstatně překročit, je povinen na to objednatele bez prodlení písemně upozornit a oznámit mu nově určenou cenu, jinak nemá právo na zaplacení rozdílu v ceně.

2) Objednatel je oprávněn po oznámení nově určené ceny od smlouvy odstoupit; odstoupí-li od smlouvy, je povinen zaplatit zhotoviteli částku připadající na provedenou práci a vzniklé náklady podle původně určené ceny, jen pokud měl z částečného plnění smlouvy majetkový prospěch. Odstoupením od smlouvy není dotčeno právo objednatele na náhradu škody.

3) Neodstoupí-li objednatel od smlouvy bez zbytečného odkladu, je povinen zaplatit za poskytnutou službu nově určenou vyšší cenu.
o 13.08.2008, 07:07 | píďa363
spočítal jsem opravu v expertu. cena max na 20 000 kč :-) při použití dvouvrstvé vody.
o 13.08.2008, 07:30 | hanzz
Stará klasika - nejhorší kšefty jsou se známými nebo členy rodiny. Nabídl bych mu za to lakování 20t s tím, že za mizernou kvalitu laku a zprodlení mu strhnu 25% ceny. Ano o cent víc. Dal bych mu to ale všechno písemně, pro sichr.

Samozřejmě riskuješ, že ti potom to auto někdo někde objede klíčem...
o 13.08.2008, 07:39 | tappaja
Jak sleva, predelat, co s tim? Pokud se k tomu mit nebudou, asi bych zaplatil to, co uznas, ze udelali dobre. A lak to rozhodne neni.
o 13.08.2008, 07:42 | hanzz
A co když ti řeknou, že to teda přeělají? Povezeš jim to tam zpátky? Asi těžko...
o 13.08.2008, 09:02 | hanzz
no, každopádně situace i možná řešení ze všech stran úplně na pí*u... nezávidím...
o 13.08.2008, 09:20 | JP
Já myslim, že situace je na pí*u především pro něj... Já sice nemam žádnej papír, ale on taky ne a já mam momentálně auto i peníze. Kdyby nebyl blb a řekl si o to, co mu opravdu patří, tak jsem zaplatil, odjel a tim to haslo. Takhle nejen že mě tam už nikdy neuvidí, ale ještě bude mít po netu rozvěšený pěkný recenze (do puntíku pravdivý a doložitelný, nehodlám nikoho pomlouvat ani podvádět) a reference s ukázkou pro každýho, koho potkám. Že se to těm lidem vyplatí...

BTW lakýrník, kterej u něj ještě nedávno dělal (nedostal několik platů tak odešel, ale do toho vrtat nechci, protože nevim jak to ve skutečnosti bylo) odhadl opravu +- na 18k. Auto ale ještě neviděl, takže to neni moc relevantní.
o 13.08.2008, 09:22 | Midnite
jako pochopil bych že se to stane ale taková cena + tvůj známý.. jo a co vím tak lakovny atd by měli vady (takže vše) opravit na své náklady...
o 13.08.2008, 09:25 | JP
Každopádně i když to vůbec neni nic co by mě nějak položilo, tak jsem dneska skoro nespal a jsem silně rozladěnej z pocitu, že se mnou chce ten člověk takhle exemplárně vyjebat.
o 13.08.2008, 11:27 | HIGHTOWER
jak si dal ten link, to víš, volby se blíží a volební kampaň něco stojí, prostě pan podnikatel nezávislí. Jinak fakt klidně kamkoli napiš a dej fotky, lidi sami posoudějí, jakou práci odvedl... Za to ti nemůže říct ani ň
o 13.08.2008, 12:24 | JP
Tak jsem se právě vrátil - s majitelem (p. Zímou) je zdá se dobrá domluva. Nalakovat ale celý GTV za 25 bez DPH je prej holej nesmysl, takže jestli máte kontakt na někoho kdo to umí, hoďte ho prosím sem, nebo na mail (jen normální servisy s boxem, kde tu cenu potvrdí).

Z těch 34 hodin údajně přes 20 trvaly přípravy toho obouchnutí boku (bohužel nemam jinou fotku). Na nastrojení/odstrojení zabralo nejvíc dopasování nárazníku (asi tam byl ohnutej i nějakej držák) a mřížek v něm.

foto k příspěvku  od JP

o 13.08.2008, 12:39 | ACEMajky
Takze vysledek je jakej, zaplatils plnou castku a odjel?
o 13.08.2008, 12:46 | HIGHTOWER
Hm, a proč tedy má započítaných ještě 8 hod. klempířiny, když říká, že 20 hod. trvali přípravy? To tak nějak nechápu.
Lakování je lakování, přípravy jsou příp. jiné mechan. práce ne?
Takže kolik?
o 13.08.2008, 12:47 | Petura
hehe tohle znám moc dobře, taky jezdím ke známému... jednou je to v pohodě a někdy za sebemenší kravinu nasypu takovejch peněz, že mi je z toho 14dnů špatně .... ale zase vim, že když něco dělaj tak to fakt udělaj dobře a poctivě, jenže občas to trvá až moc dlouho a tak co ušetřím na matroši zaplatím na hodinách práce (hledání problému) ...
např. loňská příprava auta (civic) na celolak, s opravou zadního blatníku a dveří, a kde jsem si většinu auta brousil sám stálo necelých 15k ( a to ještě se slovy, seš známej tak sem ti tam dal nějakou slevu - rozpis práce a matroše přes 2Ok ) a pak lakovna dalších 9tis - zbytek plastů (lišty, zrcátka, kliky, atd..) jsem už radši dodělával s kámošem ....
kdybych si auto nejezdil brousit tak věřim tomu, že jsem skončil na stejných penězích jako ty ....
a když auto přijelo z lakovny, tak jsem na tom objevil dost nedostatků v laku, i když kraviny ale věděl jsem o nich protože jsem celou dobu u auta byl a věděl jsem co se dělalo a prostě jsem to pořád viděl
o 13.08.2008, 12:48 | JP
Výsledek je takovej, že jsem mu tu částku na tom papíru vydělil dvěma kromě řemenů apod. věcí, proti kterejm nemam nejmenší výhrady. Řikal, že udělat to za 20 se mu fakt nechce, protože by to byla židovina. Zavolá technika ze Standoxu, kterej to zhodnotí, protože on ani lakýrník tam žádnou strakatost neviděj a jinak bysme se nedohodli... Ty dvě bublinky a fleky na kapotě prej rozleštěj, že to neni problém. Ta strakatost která mě na tom nejvíc se*e se zrovna blbě fotí, je to na fotkách vidět mnohem míň, než ve skutečnosti. Relativně nejlíp je to vidět na týhle rozostřený fotce (na ostrejch to je vidět hůř, protože to překrejvaj odlesky).

foto k příspěvku  od JP

o 13.08.2008, 12:52 | HIGHTOWER
hm, a co ty 3 měsíce, co na to s*al? To ať si taky uvědomí... No uvidíš, každopádně tě tam u sebe už neuvidí.....
o 13.08.2008, 12:54 | ACEMajky
A to je jako nejaky znalec s kterym se on zna?
o 13.08.2008, 13:04 | JP
Teď je to líp vidět, po chvilce v MS Live Galerii... ty fleky nejsou mraky ani nic podobnýho, takhle vypadá ten lak...
o 13.08.2008, 13:05 | JP

foto k příspěvku  od JP

o 13.08.2008, 13:08 | JP
ACEMajky: Řikal že ne:-). Samo nejsem tak naivní, když to záhadně neuvidí ani on, přestože třeba moje totálně "netechnická" máti mě na to upozornila hned jak to poprvé viděla, tak se bude muset šašit s nějakym opravdu nezávislym znalcem.
o 13.08.2008, 13:09 | Midnite
JP: každopádně se s ním domluv. zajeďte k nějakému znalci ( žádný známý ) a on vám řekne jak tě vodrbal.. pak bych mu to vysvětlil i nějak výrazněji.. jinak nechápu co to máš v rodině
o 13.08.2008, 13:21 | JP
Neni to v rodině, je to spolužák a dlouholetej kamrád mojí matky ze ZŠ. Ke znalci se půjde až podle toho, co řekne ten ze Standoxu. Jenom mi přijde neuvěřitelný, že ten lakýrník řekne, že nevidí to, co já vidim svym těžce amatérskym okem z 5 metrů kdykoliv se na to auto podívám... Majitel zase řikal, že tohle metalíza normálně dělá a že to neni tak strašný, ale proč to o kus dál nějakýmu předchozímu lakýrovi neudělala, to už se vysvětlit nepovedlo.
o 13.08.2008, 13:23 | Midnite
ježiš to budou nějací amatééééééééééři
o 13.08.2008, 14:08 | ACEMajky
jj, cimdal lepsi - ja to nevidim (bodejd by ot videl, by priznal jaky je pako) a sef to rici nemuze, de mu o prachy
o 13.08.2008, 15:01 | Rudi
jedna perla za druhou, to co nevidí oko rádoby profíka, vidí oko amatéra...to jsem fakt dlouho neslyšet. Osobně se divim, že ses s nim ještě bavil, že ses nesebral a neodjel.

Ale jinak klasika, jakmile chceš něco po známým, docela často tě oškube...
o 13.08.2008, 15:21 | ajsik
neumet trefit odstin, to je amaterismus ... a jeste tak viditelne .. takhle se opravuji vraky na plac do bazaru ... a k te kvalite laku , bez komentare ...

kdyz mi lakovali 205tku od maraudera (komplet auto, mimo pulek narazniku), kitovacka strechy, kapoty, zavareni zamku dveri tak za to brali 15tkc, a barva sedela na 100%. A jedina chyba co tam byla, byla malinkata kapicka, laku dole na dverich co sla rozlestit, nic takovyho ... tenhle pan by se mel probudit
o 13.08.2008, 19:01 | camron
Klasické kecy a vytáčky. Mně taky kdysi doku*vili celolak v autorizovaném servisu, byla tam místy krupice, místy steklej lak, ukazoval jsem to technikovi kousek po kousku a on jen jako debil chodil za mnou a stále kroutil hlavou, že nic nevidí, prřitom by to musela vidět i osoba se zbytky zraku!
o 13.08.2008, 20:01 | JP
Asi 10 minut jsem okolo toho teď chodil a prostě mam půlku auta kocourovatou. Objel jsem dneska několik lidí který o tom sporu nic nevědi, abych se přesvědčil, že si nevymejšlim kraviny a že to nevidim jenom já... Třeba na sluníčku to tolik vidět neni, ale jak je trochu šero jako třeba teď, tak je prostě ta lakovaná půlka auta flekatá jak hovado.

Pro lidi co tu psali o cenách laku (skorocelolak za 20 apod.) - pls. napište mi kontakt na lidi co vám to dělali, on říká, že udělat celolak v boxu za takovou cenu je holej nesmysl a já jsem teď za vola. Poslal jsem všem maily, ale nikdo neodpověděl...

Nevim jak to vyfotit, ale tady jsou ty fleky trochu vidět.

foto k příspěvku  od JP

o 13.08.2008, 21:59 | Thomas987
dostal jsem se sem až teď, odpověděl jsem ti na mail!!! Jinak teda spoléhám na tvou loajalitu a doufám že to telefoní číslo nebudeš nikomu jinýmu dávat!!!! A už vůbec ne tomu tvýmu "kamarádoj" !! ;-) Díky!
o 13.08.2008, 22:14 | JP
Thomas: Díky za odpověď, popravdě jestli nechceš abych ho dal jemu (což v tom případě určitě neudělám), tak je mi k ničemu, ale děkuju.
o 13.08.2008, 22:47 | Thomas987
no ne, tak myslel jsem že by jsi třeba zavolal ze svýho tel. a předal mu to aby si s ním jenom promluvil, třeba např. jsem si myslel....;-)
o 13.08.2008, 23:00 | .mycTD
987: to mu pak muze vytocit treba me. klidne typkovi odrecituju, co mi napisete na papirek :-)
o 14.08.2008, 00:05 | JP
Já když už mam lhát, tak to fakt musí stát za to, kvůli tomuhle bych se k tomu nesnížil.

Jinak teď mi došlo, že mi odpoledne řikal, že lak kapoty dělá asi 6k, což by tak nějak odpovídalo tomu, co psal třeba TheTimo. Tzn. že těch přikouzlenejch +- 20k je za vyrovnání a dokitování těch dveří + boku - na těch dvou dílech je prej 6kg tmelu (to je napsaný i na tom lístku). Co vy na to?
o 14.08.2008, 01:17 | britva
6kg gitu na dvoch dieloch ? To ani keby robili murari, tak by tam tolko omietky nenajebali. To potom klampiar ani nesiel okolo.
o 14.08.2008, 01:31 | JP
Klempíř minimálně okolo dveří určitě šel, protože na těch dveřích nebyl a doteď neni tapec (čekám až přijde), takže je zevnitř vidět, že se tam něco dělalo a vnitřní strana nevypadá nijak zvlněně, nebo prohnutě - podle mýho názoru jsou ty dveře dobře vyklepaný. Ono to na tý fotce neni vidět, ale ten bok byl "probouchlej" dovnitř docela dost.

Co se týče mechanických prací, nemám si absolutně na co stěžovat, rozvody jsou udělaný dobře, díly jsou spasovaný dobře, přední nárazník sedí bez chyby...
o 14.08.2008, 01:41 | Sasula
6KG? tak to bych se bal zabouchnout dvere ze to odpadne... to by potom ty dvere vubec nerovnali... pokud chces celolak s tim ze se uz nemusi delat priprava tak ti muzu poslat kontakt na manika z prahy... lak v boxu a dobre... :D
cena taky dobra
o 14.08.2008, 01:46 | JP
Sasula: Jestli můžeš, tak na mail... Alfu už asi řešit moc nebudu, spíš to prodám (nebo se alespoň pokusim, technicky na tom neni vůbec špatně), ale nejspíš někdy v zimě bych chtěl udělat celolak na Coupé.
o 14.08.2008, 07:05 | ACEMajky
No moc bych s tema rozvodama nekricel, tim ze motor bezi jeste neznamena, ze jsou rozvody OK :)
o 16.08.2008, 22:12 | Ondra127
JP: Chlape, koukam, ty mas dobrou smulu... Nejdriv ta pekna koupe Alfy od te holciny a ted tohle...

Btw. Resil jsem to jeste dal a pry mas holcinu dat k soudu a normalne ji zazalovat za podvod..
o 16.08.2008, 22:39 | BadyS
oprava se mě zdá cenově taky moc,lak zprasenej, každopádně nechci se zastávat kolik kitu na to naplácal ale když to vemu rozumně tak asi neni problém ty dveře rovnat na 4x přetáhnutí kitem, kór púokud v nich je nějaká výztuha a nejde to pořádně vyklepat, navíc pak trefit tu spodni vlnu je prostě broušení a broušení, a z 6kg pixle odbrousí plácnu 4kg. Já radši dodávám vždy novej díl, at přesně tomuto předejdu, než něco někde 8hodin rovnat at to vymění,ale sehnat asi na toto auto ND za rozum bude oříšek..

taky mám takové kamarády, kde mě auto stojí 2 měsice, nic se neděje a každá lama z ulice má přednost,bych se pobl*l
o 16.08.2008, 22:40 | JP
Ondra127: Jo jo, ta Alfa je pro mě jedno velký neštěstí, i když to auto za to vůbec nemůže...

Navíc ještě ta oprava boku měla jít původně z pojistky viníka nehody (někdo jí naboural), ale ona ty peníze nejspíš nějak ztopila a ve smlouvě to nemam.

Díky za info... Ona to prej splácí, k soudu to dám až jestli budou problémy. Psal a volal jsem několikrát do GE a řikali, že to auto zabavit nemůžou, protože majitel jsem já, ale nevim. Každopádně mě štve, že ho prakticky nemůžu ani prodat, než se tohle vyřeší. Nastrkal jsem do něj asi 40k (bez tý opravy co je tady) a jestli ho zabavěj, tak si to půjdu hodit, protože na půlku věcí nemam ani papír.

Udělal jsem s tim autem prostě hromadu "právních" chyb. Na všechno je potřeba mít papír a všechno prověřit jak to jen jde...
o 16.08.2008, 22:45 | JP
BadyS: To máš pravdu, tu spodní linku udělal fakt dobře... Jinak sehnat na to díly neni zase takovej problém, ty dveře jsem mohl mít za 3k, ale musel bych pár dní počkat (tenkrát jsem netušil, že budu čekat čtvrt roku) a hlavně mi nepřišly zase tak oddělaný.
o 16.08.2008, 22:45 | Midnite
ty vole 6kg kituuuuuuuuuuuu... si z tebe ještě dělá prdel.. tak to je moc i na mě
o 16.08.2008, 23:18 | cendler
No hele něco jsem přečetl něco přeskočil, ale tohle celé je prasečina jako prase, já jsem nedávno cca 3 týdny zpět nechal lakovat svoje auto u místního lakíry, komplet auto do metalízy, úplně všechno, do bezbarvého laku dal třpytky a celé mě to vyšlo na 35t jinak Passat B5 sedan
6Kg kitu? jak někdo psal, bál bych se s něčím bouchnout
Jinak určitě bych se vysral na nějakého jejich odborníka, nechal bych si udělat vyjádření od soudního znalce a to jim odnesl, soudního znalce jim nechal proplatit a celé aby to opravily, pokud se budou cukat, postup asi dál víš
Jinak pokud by jsi chtěl telefon na mého lakíru není problém, mohu dodat i veřejně, on by byl určitě rád, že mu dělám reklamu.
o 17.08.2008, 00:14 | Ondra127
JP: Hod mi kdyztak jeste prosimte cislo na tebe do mailu.. Predam ho kolegyni z GE, chtela s tebou mluvit a asi by to bylo pak nejrychlejsi reseni...
o 17.08.2008, 04:50 | JP
Může mi pls. ideálně nějakej lakýrník říct, jestli je tohle "v normě"? Já už fakt nevim, jestli se to dá považovat za vadu... je to flekatý, nebo to vidim jenom já? Kapota je jejich práce, dveře jsou lakovaný někdy předtim.

[ Link ]

Díky
o 17.08.2008, 05:11 | JP
Ne, flekatý to prostě je, když vytáhnu kontrast, tak je to vidět dobře. Ten spodní "blatníček" nelakovali a je vidět, že flekatej neni. Ta fotka na imageshack je tak jak "vypadla" z foťáku - je taková flekatost problém, nebo byste s tim zákazníka poslali do *?

foto k příspěvku  od JP

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4644 sekund.