Navštíveno 8837x

Tak si hraju s komínem a jsem na závěrečném dílu z těch tvarovek co vypadají jak cihly. Lepí se na tenkovrstvou maltu, ale mezi vznikne dost velká spára.
1. možnost je spáru špachtlí vyplnit a pak vymáznout prstem, ale je to pracné po 4ks mám odřený prst a ještě ke všmu to špiní tu barvu na tvarovkách...
2. možnost nechat to volně, stejně to pak drží armovací tyče zalité
3. možnost je to pak máznout silikonem/tmelem - otázka je jakým?

Tady zamazaná spára v detailu

Samozřejmě vyspárovat.
Kup spárovací špachtli a pak to prstem jen sjedeš. Vždyť toho máš jen kousek.

08.07.2011, 07:58 |
Tea Dělá se to kouskem zahradní hadice
já se taky vtírnu - vykopal sem okolo baráku zeminu a zateplil sem spodní stavbu. A teď jsem takovej nerozhodnej, zdali mám do toho výkopu položit drenáž a nebo to jen zasypat a neřešit to. Kdo tu je expert na spodní stavbu?

A vyspárovat teda rovnou tou maltou jo?
O_O: Drenáž netuším, ale min. to XPS bych přetáhnul vejš nad hydroizolaci.
s hydroiolací nic neudělám. Barák se dodatečně zateplil a XPS už je taky na místě. Finálový terém bude pod úrovní hydroizolace

08.07.2011, 09:26 |
Conan Já bych tam drenáž dal, prostě si představ, co udělá přívalovej déšť a podle toho to uprav ...
no před domem bude terasa na polovině šířky domu a zase si říkám že když by se pak časem ta drenáž zanesla tak se zbytečně bude u paty domu držet vlhko.

08.07.2011, 09:34 |
Conan Udělal bych cca 50cm kačírek zakončenej obrubníkem lehce nad terén a do něj dal drenážní trubku. Pak neni problém to "jednou za 10 let" pročistit.
O_O: my jsme po vykopání zavozili díru makadamem a potom na vrch kačírek.
O_O: Je to jako vždy o penězích. Určitě by nebyla špatná, ale taky není nutná. Jelikož máš hydroizolaci nad terénem a XPS vodu samo o sobě netahá.
okapní chodníček
Tuner: kup si jak píše Dudelina spárovací špachtli a máš to. na spárování určitě existuje nějaká spárovací hmota (zeptal bych se krbařů, ty používaj teplotně odolný, i když v tvým případě žádný extra teploty nehrozí)

10.07.2011, 17:42 |
Alííí Tuner2: Doprkýnka, zase tě nestíhám, teprve drátkuju věnec... :-D
Tak to nakonec dělám tou maltou v rukavicích a jde to. Dokonce po umytí je komím docela dobrej.
Alííí: Hehe to je ale pakárna viď? ;-) Už se těším na příčky alespoň pod fólií to bude lego v suchu konečně.
tak u mně pod střechou,vypříčkováno,natahaná voda ,odpady i elektro,tak pomalu omítky :))
mike.vw: Ku*va Ty jedeš :-DDD
Tak dneska hotovo. To byla snad nejhorší práce protože se bojím výšek :-/ ale jinak hezká skládačka pro chlapy :-D

Moc hezky :-) Jen dotaz bokem,nezmenila Ti zlutka tvary a proporce dle te fotky?
cupra.165: Díky a to žluté to je sousedovo R19 za plotem ;-) Žlutku už jsem neviděl víc jak týden, ale doufám že se nezměnila. Kola si přivezu k přítelkyni snad koncem týdne, pak dám echo na předání ;-)