Navštíveno 10420x
Prosím o radu ohledně autosedačky 0-13 kilo a značky pouze:
Maxi-cosi
Cybex
Concord
Primárně bude jezdit v Touaregu je tam izofix,ale asi fajn pokud se to bude dát strčit i jinam. Rád se nechám poučit o těch podložkách na sedačky s takovou nohou do kterých se vajíčko zasadí, zda kupovat či ne, stojí to pomalu to co ta sedačka. Mám za to že je to využitelné jen na předek a pokud nechci použít pásy, je tak ??
Lepší reálné postřehy než číst tunu recenzí a komentů, i když už jsem něco načetl ;-)
Díky moc.
Já tu základnu s nohou určitě doporučím. Je to úžasně pohodlná věc. A řekl bych, že i bezpečnější. My to vozili vzadu...
02.05.2017, 12:25 |
Adler Za mě adapter(podložka s nohou) isofix na vajičko super věc .. malého v klidu doma prikurtujes do sedacky apak jen zacvaknes v aute .. sic je to tak na 8 mesicu ,ale dle me se vyplati... ja ho sehnal na bazosi po jednom decku. za tretinovou cenu
Taky jsme meli adapter (isofix), do ktereho se jen zacvaklo vajicko a jednoznacne doporucuji. Prcka jsme pripoutali doma, pak jen prenesli, zacvakli a vyrazili jsme. Je to super i na takove ty kratke zastavky - nakup atd. Za me urcite ano.
Ok díky chlapy, a nějaké zkušenosti ohledně sedačky samotné ? dle daných výrobců.
02.05.2017, 14:56 |
Augi Maxi-Cosi Pebble Plus
Cybex Aton Q i-Size
Nekupuj to jetý, pokud neznáš jasný původ. Pokud autosedačka "zažila" havárii, tak je znehodnocená stejně jako např. bezpečnostní pás...
Maxi-cosi na 1. místě. My k tomu ještě měli nějaké adaptéry, vajíčko se pak dalo přidělat k podvozku kočárku (zn. už si však napamatuji).
Určitě budu kupovat novou. Právě už mám adaptéry ke kočáru a proto tyhle značky ;-)
02.05.2017, 15:48 |
J-T. (P)
Mám maxi-cosi s tou "nohou" už pro druhé dítě a nemůžu si to vynachválit. Zacvaklý a vycvaklý to máš během 1s a bez ohýbání - to s poutáním pásy nikdy nedáš. Dle mě jednoznačná volba.
BTW: Já bych se jetých autosedaček fakt nebál, sám mám dvě v druhém autě... Ruku na srdce znáte někoho kdo by boural s dítětem a pak po "pohřbu" prodával autosedačku? Sám budu prodávat po létě tu svoji a dal bych za ni ruju do ohně - nemá se na tom co pokazit a raději jetou značkovou s testy než novou levnou z "lídlu".
02.05.2017, 16:39 |
camron | Upraveno: 2017-05-02 16:42:57
Auto s detskyma sedackama bouraji i bez deti :). Samo, ze to pretizeni pak neni takove. Taky ty sedacky obcas pri prinaseni padaji po zemi, semtam se ulomi nejaky polystyren a zamaskuje se to, apod. Taktez vlastnosti materialu nove, v krabici zabalene sedacky budou jine, nez u te, ktera byla 2 roky v aute, nebo vystavena ve vyloze. V neposledni rade bude sedacka po jednom diteti mene unavena, nez po 2....
Aktualne jsem prodal 4 roky starou autosedacku (9 - 16) a nenasel jsem tam nic unaveneho. Potah vypadal stale skvele, zadny ulomeny polystyren, zadne unavene plasty.
Jestli jsi schopen rozpoznat únavu materiálu pouhým okem, tak každopádně klobouk dolů...
A kde je napsano, ze autosedacka je pouze na jedno dite a dle tveho jen na dva roky ?
Treba v tomto clanku -
[ Link ] - pisou o 6 letech zivotnosti autosedacky.
Dalsi clanek uvadi 5 - 6 let :
[ Link ] .
Zivotnost se prodluzuje, pokud neni vystavena primemu slunci atd.
Takze asi tak.
A ja nekde pisu, ze je autosedacka jen na jedno dite a na dva roky?
Oba prcky sem vozil v Maxi-Cosi Cabriofix a pak Römer
Díky chlapy a nehádejte se ;-)
04.05.2017, 11:07 |
Bucci vajíčko cybex... a jedině s isofix základnou... snadná manipulace a při případnym bočnim nárazu to je asi 1000x bezpečnější než "jen" pás
pak klasická sedačka Römer - zase vždy s isofixem (a doporučim vždy tu vyšší řadu)
Takže vyřešeno, koupil jsem dnes Maxi-Cosi se základnou ;-)
Díky všem za účast .......