Ahoj, určitě se tu najde nějaký odborník co mi poradí s kamerama. Zatím jsem si vystačil s nějakou obyč kamerkou z číny za cca 500, ale někdo mi tu začal škodit a potřebuji rozšířit systém o pár kamer. Chtěl by jsem něco s lepším rozlišením a musí to komunikovat se Synology NAS. Nechá se něcou koupit v ceně cca 3000 za kus? Zatím jsem koukal na HIKVISION DS-2CD2035FWD-I [ Link ]
kameru ti přímo neporadím, ale nezapomeň ještě na licence na SynologyNAS...obvykle je jedna kamera free, další si musíš přikoupit licenci...tak s tím taky počítej do ceny kamery
K Synology jsou dve licence na kamery. A budto najdes tabulku kompatibility primo na strankach Synology a nebo pokud tam dana kamera neni, musi mit ONVIF a pak bude na Synology fungovat.
Nebal bych se objednat z Ciny nejakou drazsi. Mam uz doma dve vnitrni s FHD rozlisenim napojene na Synology NAS jako ONVIF a v pohode - otaceni take funguje. Jedna vysla kolem litru a obe firma VstarCam.
Pánové neřeším Sylology. Tam mám čtyři licence a další dvě mám objednané. Okolo výběhu pro koně požívám tyto kamery [ Link ] , sle na barák chci pořídit něco lepšího a nepotřebuju WiFi. Prostě něco s dobrým poměrem cena/výkon za 3 až 4 tisíce.
já teď řeším kamery zase jinak mám od airlive, normáně přes webové rozhraní se na ně dostanu a taky vidím co snímají, ale mám k tomu i nahrávací zařízení NVR9 a tam kameru najde sám bez problémů, ale neukáe obraz, píše není spojení ikdyž si je sám nastaví, hesla atd, mám určitě správně, nevíte někdo jak to nastavit? už se v tom pár dní vrtám a nemůžu na to přijít.
Mr.Scully - No mrkni spíš na YT - třeba - Youtube video:
a i tak mi přijde, že maj nastavenej mizernej datovej tok. V reálu je to v poměru k ceně velmi slušný.
Každopádně to je furt ten 2roky "starej" 4MP typ, o tý nový viz video budu referovat až dorazí.
22.11.2018, 16:14 | capo | Upraveno: 2018-11-22 16:18:04
Yawore, tak co, už dorazila? Jak to vypadá? Případně někdo jinej nějakej tip? Kvalita obrazu, noc s IR, H265, POE, napojení Synology NAS jsou všechno must have.....
A otázka - co pak potřebuju když chci využít POE? Jen nějakej POE splitter to kterýho napojím napájení? Se switchem to nesouvisí? Pokud bych na jeden ethernet kabel chtěl napojit dvě kamery a využít jen jeden splitter, tak jak to udělat (tady se nákupu malýho levnýho switche asi nevyhnu... prostě mám v tom místě jen jednu zásufku :)
Ještě dodám že jsem lehce sám zatím koukal a našel max tohle [ Link ] a nevím zda ta Dahua přeci jen nebude lepší (během zítřka ten rozdíl v ceně nehraje roli)
Yawor - to jen aby mu určitě přišla mail notifikace že jsem ho zmínil :). Ještě jedna otázka, když teda budu chtít zapojit na jeden LAN kabel 2 kamery, tak budu potřebovat ten LAN kabel dát do "UPLINK" portu třeba tohodle [ Link ] POE Switche a pak už jen přímo z jeho portu další LAN kabel přímo ke kameře, nebo na konec tohodle LAN kabelu musím ještě dát POE splitter? Nějaká schémata mě celkem matou....
montovat budu ale až na volno kolem vánoc, nejsem schopen se k tomu dokopat.
Na čínský sviště bych se vykvák, tam asi neušetříš, od 1300 se dá narazit na značkový gbitový TPLINK/DLINK /např TP?LINK TL?SG108PE/ a budeš mít klid. 4xpoe porty,4x normál. Nevím jak máš postavenou sít, ale typicky bych do jednoho normál píchnul kabel z routeru, vypnul dhcp a vše řešil přes router. Napájené porty se o napájení postarají samy, ale žádnej další splitter - co port, to kamera. Případně některý z kamer jdou napájet i vlastním adaptérem, pokud nechceš POE switch, ale budeš řešit další kabel...
Ad video - Já tedy používám vlastní systém, ale Synology OK, surveillance station v pohodě kameru najde. Jen netuším jak s tím h265 protokolem, musím zkusit.
hele ty sviště.... NAS mám, koupím jednu kameru za $65 a stačí mi jen splitter. koupím druhou a abych pak ještě za cenu víc než jedný kamery kupoval "drahej" switch, to se mi nechce... Jde jen o to vymyslet to pro druhou kameru. Asi bych mohl místo toho koupit wifi verzi, ale to se mi moc nechce. Proto jsem koukal na levnější...
Yawor - to cos dal link ale není bullet ale dome :) a navíc 4MPx. To je špatnej link, nebo jsi tamty 6MPx nebral? Máš nějakej důvod proto brát dome když všechny předtím jsi bral bullet?
Já nakonec asi budu brát tuhle [ Link ] protože zoom se hodí (nevím ještě přesně kam to umístím) a motorickej je teď levnější než manuální :). A dome je prostě hezčí a míň nápadná.
13.09.2021, 12:22 | capo | Upraveno: 2021-09-13 12:27:38
Tušíte někdo jak si zpřístupnit záznam z kamer či živé zobzrazení ze Synology Surveillance přes internet? Mám to v domácí síti, internet přes vDSL, nemám pevnou IP adresu. Určitě by byla cesta získat pevnou IP adresu a nějak to zabezpečit a nastavit na FW, ale zkouším jestli není řešení od Synology přes nějakej jejich web nebo tak?
Chtěl bych se k tomu dostat primárně z DSCam z mobilu...