Navštíveno 10737x

20.10.2018, 19:42 |
dddd Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně renovace volantu, kůže asi, Octavia rs 1, foto dodám. Je odřený.
Jestli se nedá nějak obrousit a nabarvit?
Něco jsem pročetl,ale moudrý nejsem.
Děkuji.

20.10.2018, 21:25 |
Kamil
Jako Kamil, uz jsem si tam nechal delat nekolik volantu. Vzdy super. Vyber materialu, barev prositi... cena bez Babisovky
Na VW Clubu jsem viděl, že kluci řešili na GIVkách ohmatané volanty lehkým obroušením, a stříkáním barevného spreje, určeného přímo na kůži. Osobně jsem to neměl potřebu zkoušet, raději jsem si volant nechal nově přečalounit.

26.10.2018, 18:46 |
dddd Ano přesně, prodávají celou sadu na renovaci barvy na volantu,ale zkušenost jsem hledal.
U nás v Budějcích dělaj, tak asi nechám tam.
Nový potah jsem nechtěl, nebylo by to origo.
Kamil Malčok Ludgeřovice.
Posílal jsem, za tři dny byl zpět, cena super a práce super.

27.10.2018, 10:00 |
M.a.R.i | Upraveno: 2018-10-27 10:01:02
Uz se to tu probiralo. Ja jsem si takhle na aute zachranil volant i sedacky. Da se to opravit a nikdo nic nepozna,vydrz stejna jak u nove potazenyho...
Stsci obrousit,odmastit. Pripadne tmelit,pak nabarvit a nakonec pretahnout uzaviracem. Nej cena a kvalita je od colourlock. Kdyz jim napisete tak Vam prodaj velkoobchodni baleni za velkoobchodni ceny. Ostatni je jenom zbytecne predrazeny...
V CB na Rudofovsky za viaduktem je typek,ktery to dela ofiko. Samo cena bude tak 3-6x vyssi nez kdyz si to clovek udela sam...

27.10.2018, 21:32 |
dddd Tam jsem byl, chvátal jsem, bylo to na zvonek,tak jsem se na to vyprdl. Ale na cenu se jich můžu zeptat. U nich ta sada stojí myslím cca 1200,- Kč je to asi ten colourlock.
Jak jsem psal... Lze se spojit primo a importerem,kteri maji uplne jine ceny,nez jejich dealeri...
Nic proti barvení, ale podstatný (alespoň pro mě) rozdíl je v tom, že to vypadá stejně tak z 0,5 metru, ale zblízka je to prostě politá kůže barvou... takže na ohmat nic moc... bok sedačky proč ne, ale volant bych takový držet nechtěl... a ano, mám zkušenost jak s barvou, tak i potahem.
Ja mel na Lexusu i na Cadillacu original kuzi na volantu hladkou bez vrasek, takze po obarveni na dotyk pocit naprosto stejny. To same na Picassu. Ona i ta ouvodni kuze je barvena....

30.10.2018, 08:28 |
Kapka (M)
jako abych za 600,- kupoval nějakou sadu..sám se s tím patlal celý víkend..a furt to bude oprava..to dám 1300,-a necham to potáhnout znova..mamce jsem takhle nechal předělávat volant do Octy2 u volanty.net..a naprosta spokojenost

30.10.2018, 08:48 |
CRK Kapka: ale nebylo by to origo... Chápeš?! :)))

30.10.2018, 10:06 |
Kapka (M)
zrovna na Octu1 RS udělají přesně takový jako je origo..měl jsem OctuRS ,tak ten volant znám

30.10.2018, 20:07 |
dddd No tak toto jsem nechtěl.
Jinak foto i řadičky. Kolik to má pod kůží?

30.10.2018, 20:07 |
dddd

30.10.2018, 20:08 |
dddd 500 000 km nebo prsteny?

30.10.2018, 21:27 |
Kapka (M)
to asi nejakym lakem nespravíš takhle dojebany volant..tohle je fakt nejlepši nechat přešít
Myslím že touhle fotkou jsi měl začít, pak už by se nemuselo řešit jestli barva, nebo nové pošití:) Jak se ti to povedlo dostat do takového stavu?
Tacho 171k, real 1,7mega :D

31.10.2018, 14:39 |
M.a.R.i | Upraveno: 2018-10-31 14:44:43
Na Picassu jsem zachránil volant v ještě horším stavu, ale měl jsem doma zbytky barvy, odmaštovače i uzavírače, tak mě to nestálo ani Kč.
Mám bohužel jenom fotku po a ještě v hrozný kvalitě.
Ale tady u kokty je na pytel, že ta kůže je perforovaná a nejspíš byla po celém věnci a ty dirky už jsou vyhlazené...
Tady třeba volant na Lexusu. Dělal jsem to poprvý v životě, teď už by byl výsledek lepší.

po

Loketka před, jak jsem psal. Dneska bych to udělal už líp...
Navíc u Lexusu je hladká kůže, což byl problém nikdo nebyl schopnej mi jí dodat. Jedině z celý krávy...

31.10.2018, 19:22 |
dddd Ano fotkou jsem měl začít,ale aspoň jsem z vás dostal nějaké info. Takže nechám asi pošít.
Už jsem to v tomto stavu koupil, ale prsteny udělaj mnohé.

31.10.2018, 19:23 |
dddd Jo a ta loketka, tak to je mazec.

18.03.2019, 12:24 |
Pajk Měl bych dotaz.. Potřebuju zkosit volant, klasika spodní část u 3ramínka. Jde o to, že to chci zkosit hodně = zásah do kovové konstrukce volantu. Volantech to nedělá. Neví někdo o někom, kdo by se toho ujal? Představ viz obrázek.