Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výměna LED diod

o Navštíveno 6994x o
o 11.12.2018, 12:11 | Losky
Ahoj, máme doma v koupelně osvětlení z Ikea a má svítivost 500 lm, bohužel by to chtělo cca 700 lm.
Je to klasika na 230V, 5 diod, příkon dohromady píšou 9W, v průměru cca 1,5W a 100 lm na jednu diodu.
Mám doma několik různých power led diod a zajímalo by mě, zda by to šlo je tam připojit. Pokud odpálím diodu, je mi to jedno, mám jich dost, ale nerad bych odpálil nějakou elektroniku ve světle.
[ Link ]

foto k příspěvku  od Losky

o 11.12.2018, 13:05 | Tarrance
Nejdřív je potřeba zjistit, kolik maj pólů na napájení a jaký z nich jsou plusový a jaký mínusový. Nejdřív bych ale změřil, jakou provozní teplotu má tišťák s těma původníma ledkama a to samý po přepájení, aby jsi to neodpálil.

Nejideálnější by bylo zjistit konkrétní typ diod, pak už na netu dohledáš konkrétní parametry.

Já zatím nahrazoval LED jen ze světlometů a tam bývají většinou 4 pólový (nebo jsem na ně měl štěstí) a pokaždý Osram.
o 11.12.2018, 13:53 | Losky
Ty co mám doma jsou tuším šesti pólový. Max příkon měly tuším 3W. Tyhle co jsou v tom světle jsem hledal podle toho značení a nic jsem nezjistil
o 11.12.2018, 14:21 | assassin
drivery (zdroje) co krmi tyhle LED jsou obvykle "proudove zdroje" tzn drzi konstatni proud .. treba 2A. vykonejsi LED ma bud lepsi cip - pri stejnym proudu vic svetla, cip kterej snese vetsi proud nebo vice cipu na jedne desce - pak zalezi na zapojeni tech jednotlivych cipu.

chtelo by to zmerit napeti/proud co ten driver drzi na tomhle chipu a podle toho vybrat cim to nahradit.
o 11.12.2018, 14:26 | Losky
Tak mám akorát multimetr, pájecí stanici a trochu chuť do práce:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3239 sekund.