Navštíveno 7522x

28.05.2019, 09:58 |
walish | Upraveno: 2019-05-28 12:01:26
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s nadzemními bazény? Že se tady staví bazény s protiproudem za 300tis. vím, ale má někdo i s těmi menšími? :)
Váhám nad výškou bazénu, zda třeba hladina do výšky 0,9m je dostačující.
Mám na mysli něco takového:
[ Link ] Žádné plavecké závody, jen letní osvěžení, pro děti ...
Nikdy jsem neměl možnost vyzkoušet v reálu, takže vůbec nevím. Průměr ty 4m bych chtěl zachovat, 3m se mi zdají málo.
Že to budu muset sklidit na zimu vím, ale to by neměl být problém.
Díky za rady a postřehy
EDIT:
[ Link ] - tady je třeba vyšší hladina, ale je ta filtrace dostačující? Plánuju ji zapínat tak na 4h denně, což tak vyjde na tu výměnu vody...
Mám 4,6m a bohatě stačí. Není to tedy na plavání pro dospělýho. Ale na osvěžení a hraní pro děti stačí. Mám tedy hloubku 1,2m. Máme 3 letýho syna a nestačí tam, takže trošku pakárna...
Mně se teda mnohem víc líbí tyhle plechový, než to co si poslal:
[ Link ] . Ale nejspíš ten v odkaze půjde lépe na zimu sklízet než ten můj...

28.05.2019, 15:11 |
AR tohle máme, jen si nejsem jist přesně výškou, možná těch 1.2m. A na letní osvěžení cajk. pokud chcem plavat tak skočíme normálně do aquaparku. Tento máme na terase a k večeru tam skočit, osvěžit se je pohoda.
A ani jej nemusíš sklízet na zimu, my jej teda schováváme, ale někteří jej tu mají furt. Akorát asi trochu klesne životnost.

28.05.2019, 16:19 |
xSam Něco podobného budu kupovat, a chtěl bych to doplnit o takovej ten poloautomatickej vysavač, nemáte s tím někdo zkušenosti u tohoto typu bazénu?
Jinak měl jsem menší 3 roky a úplně v pohodě.
Teď budu kupovat 457x120
xSam:
mam sice bazen jenom rok ale zkusenost je takova ze je to blbost. Mam porad krasne cisty steny i po zime a to jsem je nikdy necistil. A akorat koupim pred sezonou ten rucni. Dno je vysaty za chvilicku, nez porad vytahovat ten poloautomatickej a ladit trubky atd...
Jestli chces tak ti muzu prodat tenhle:
Ma uplne novou memnranu za cca 500Kc. Za 1700 je tvuj
[ Link ] .
Je jak novy.

28.05.2019, 17:35 |
walish | Upraveno: 2019-05-28 19:36:05
Díky za postřehy ;)
Nemáte náhodou někdo ten pyramidový solár na ohřev? Případně ten, který se jen položí na zem? Uvažoval jsem, že bych je pořídil k tomu a dal je za sebe

29.05.2019, 07:47 |
xSam | Upraveno: 2019-05-29 09:51:24
M.a.R.i, a ono to nefunguje, nebo proč se toho chceš zbavit?
Já tedy čisté stěny a dno nemám, potřebuju to vysávat tak obden a mě to hrozně štve a nebaví mě to.
Tak jsem si říkal, že tohle bych tam jenom hodil a cucá to bordel samo, jen bych to poposunul když se to někde zasekne.
Ale koukám na nějaký video, a to vypadá, že se připojuje do skimmeru a to já samozřejmě nemám. Tak přemejšlim, jestli je vůbec možné to připojit k tomu foliovému nadzemnímu bazénu.
xSam: No, ja ho koupil starsi, nejak nechtel poskakovat. Tak jsem koupil novou membranu a nakonec zjistil ze je zniceny cerpadlo a na tuhle sezonu jsem se rozhodl ze koupim klasicky rucni. Vidim to u svagra a prijde mi to rychlejsi a elegantnejsi, proto se chci tohohle poloautomatickeho zbavit. Ale bez skimmeru by to melo jit taky. Dava se to pouze na vstup a vystup.
walish:
Mam kdyztak jeden z tech nejvetsich solarnich desek na zem nebo konstrukci a mam k tomu i 3cestny ventil. Ja nakonec koupil cerpadlo tak mi je k.nicemu.

29.05.2019, 11:03 |
AR Vysavač máme obyč co se píchne na čističku a bohatě stačí. Voda pořád čistá, jednou za pár dnů se to veme vysavačem a stále čisto. Ale je to asi tím že jej napouštíme dešťovkou. Přes týden byl bez filtrace, dozoru atd. a když jsme přijeli z dovči tak bazén čistý jen s malým nafoukaným bordelem

30.05.2019, 06:00 |
xSam MaRi: pokud by sel namontovat bez skimmeru, tak bych ho vzal. Ale nevim jak to zjistit.
Ja mam problem, ze mam kolem bazenu vsude stromy a proto tam mam bordel a musim vysavat fakt casto a nebavi me to. Jinak pouzivam solinator a je to super. Solarni desku mam a je to taky dost dobry. Zvedne to teplotu minimalne o 4 stupne.

30.05.2019, 06:04 |
xSam K tomu solinatoru, minulej rok jsem nepouzil jedinou chemikalii, sice doat trpi ta kovova konstrukce, ale 3 roky ten bazen vydrzi, takze mi nedela problem, kazdy 3 roky koupit novej.
Tak nakonec vybrán tento:
[ Link ] Nebude ho potřeba sklízet, hladina vody - když si sednu, bude po bradu - na léto akorát :-)