Navštíveno 10022x

Čau,
řeším pergolu k domu a chtěl bych jako střechu otočný hliníkový lamely,resp. to co se prodává jako bioklimatická pergola.
[ Link ] Dělá to někdo? Neznáte někoho kdo dělá? Nebo někdo kdo dělá ve výrobě hliníku/hliníkovejch profilů?
Jde mi o to, že chci zastřešit 7x3m a na tento rozměr je bioklimatická pergola 250-280k, což je trochu dost.
Takže udělám klasickou dřevěnou a do stropního rámu bych usadil pouze rám s lamelama, ale problém je, že se mi nepodařilo najít kde by mi prodali pouze lamely usazené v kolejnici a s táhlem, nebo samostatné lamely.
Proto by bylo fajn najít někoho kdo tam dělá a dokázal by zařídit, nebo bokem vyrobil.
prodává se sice SAM KIT,což je v podstatě to co hledám, ale tam je vodící kolejnice a táhlo z plastu, což se mi zase za cca 100k kupovat nechce,protože nevím jestli to vydrží.

někdo kdo by věděl kde vyrábějí, nebo umějí vyrobit tento jednoduchý profil ?

znám člověka co by to dokázal koupit v číně a dopravit to k nám do ČR. Klidně i celou pergolu za třetinovou cenu

12.09.2020, 18:04 |
xSam A k cemu je to vlastne dobry? Jako kdyz prestane svitit slunicko, tak si to otevres?
Vypada to docela pekne, o tom zadna, ale ja osobne o nejake prakticnosti pochybuji.

13.09.2020, 04:50 |
Duri Jerry.s: prosím o kontakt
Ono všechno vypadá jednoduše, ale když máš sehnat někoho, kdo by to uměl postavit identicky, tak neseženeš.
Já mám v podobném rozměru pergolu se stahovací střechou. Nakonec jsem platil něco lehce přes 200k a byla to suverénně nejlevnější nabídka, co jsem po ČR sehnal. Některé firmy i čuměly, jak prej jsem to dokázal tak levně, že oni se pod 250k nedostanou. Takže asi tak... pergola výrobní náklady třeba 30k, motor 30k, ale pergola s motorem 200k :-D

14.09.2020, 08:17 |
DaveX Jerry.s: Taky prosím kontakt, díky moc :-)

14.09.2020, 09:49 |
KaZaN Mr.Scully a od koho jsi nakonec kupoval? Nemáš fotky jak to vypadá?
Trochu souhlasím s xSamem, že ty lamely jsou trochu nepraktický, ikdyž určitě záleží na konkrétní aplikaci. Ale pro můj případ, že chci zároveň ochranu před deštěm, zároveň ochranu před pekelným sluncem a zároveň mimo sezónu nebo když prostě nesvítí, tak chci pustit světlo do baráku...by se mi hodilo něco prosklenýho, co lze i zastínit... My to máme ještě o to složitější, že nám praží sluníčko odpoledne i čelně, takže bych potřeboval nějak pořešit krom zastínění střechy pergoly i alespoň jeden bok, jinak by ta pergola musela být dlouhá jak autobus...
Já vzal pergolu Eva od firmy ATYPY. Je to pochopitelně nějakej dovoz (hádám nějaký Turecko), ale vypadá fakt pěkně a v kontextu ostatních pergol a firem mi přišla jako nejlepší poměr vzhledu a ceny. Trval jsem na stahovací a bohužel jsem potřeboval taky velký rozměr, mám tuším 7x4 metry. Nesmyslem byla akorát cena za boční stínění, to radši psát nebudu :-D Ale zase než tam mít nějakou hrůzu z OBI, tak jsem rezignoval a zaplatil to celý.
Tohle je vizualizace odněkud z internetu, ale v reálu to vypadá prakticky stejně.

14.09.2020, 10:00 |
KaZaN Mr.Scully vizoška good, pak pošli please jak to vypadá u Tebe a zajímá mne právě i ten bok :-P . Ty světýlka jsi si tam taky nechával dát? Ty jsem už někde viděl a to byla megadarda za ně. Máš to zaintegrovaný do Loxone nebo jak to ovládáš?
Úplně se mi nechce fotit terasu s nenatřenými prkny a bordelem, ale tak pro představu rychlá mobilovka...

Boční zástěna zvenku.

Jinak světla zrovna byly to nejmenší, buď už byly v ceně nebo za malej příplatek. V Loxone to nemám - mám pocit, že bylo složitý to zaintegrovat, tak tohle jediné tam nemám. Beztak jsme skoro pořád doma, takže není třeba to nijak řešit. Celý léto je stažená, celou zimu vytažená.

14.09.2020, 14:57 |
xSam Mr.Scully, bordel? TVL kde?
Stejně ta cena je naprostá pakárna za blbou pergolu, neskutečně nastřelený.
Ale to s tou markýzou se mi líbí.

16.09.2020, 09:15 |
madaros | Upraveno: 2020-09-16 11:18:05
xSam: já třeba mám zdi ze 3 stran a tím pádem hodně tmavý a tímhle si při otevření nebudeš stínit do baráku když tam nebudeš, nebo si to přiotevřeš a bude ti to větrat,atp..
Mr.scully: pěkný i s tou cenou, to je natom asi to proč mě to hecuje :) nákladově nic a chtěj čtvrt mega, kór u těch lamel, pár hliníkovejch profilů spojený táhlem. To ten tvůj "baldachýn" aspoň dá nějakou práci na výrobu
Jerry.s: psal jsem mail
KaZaN: v podstatě máš stejný požadavky, ale s tím sklem a zastíněním buď nad markýzou nebo pod baldachýnem, se bojím skleníkového efektu který lidi na netu zmiňujou, a ještě se mi líbí ta možnost "pevnou" střechu odsunout nebo otevřít a mít tak otevřený sezení vše v jednom

25.09.2020, 07:43 |
KaZaN Mr.Scully díky za fotky máš to moc pěkný, díky za tip. Poptám.
Mám v merku ještě tuhle firmu
[ Link ] Viděl jsem jejich pergoly, reference pozitivní, takovej rodinnej podnik, hlavně chvála na precizní montáž, pořádný vybavení a technika.
No a Jerry.s : Taky bych prosil o kontakt... Potřebuju totiž jednu i před dům nad auta...ikdyž jestli ještě uvidím jednu jedinou kunu, tak to stání asi přetransformuju v garáž :-D