Navštíveno 6986x
09.02.2021, 19:57 |
Alig Zdar lidi,
Pořídil jsem si starší strojní pilu a začal jsem menší renovaci. Jako finální nátět sem koupil
[ Link ] a teď dotaz.. Vím ,že každý výrobce zná svůj výrobek nejlíp ,ale?? Je to sice přímo na čistý kov nebo rez a mě vrtá hlavou ,jesli tam pod to pro jistotu dát základovku či ne? Nemá někdo zkušenosti? Díky za rady
10.02.2021, 10:08 |
xSam S hammeritem jsem pracoval několikrát a nikdy jsem základovku nedával a drží to v pohodě.
Jako nedělám si moc iluze, že je to zázračná barva, ale možná by to na základovce nefungovalo tak dobře jako antikorozní ochrana. Těžko říct.
Já bych základovku nedával.
Osobně používám jako kladívkovou barvu Alkyton a super. Drží to skvěle, dělá velmi dobrý jednolitý efekt (bacha, neředit!) a současně to je samozákladová barva proti rzi.
Hammerite mi připadá horší, používám jej jen jako základovku, ale co jsem začal dělat s Alkytonem tak už beru jen to. Zatím odzkoušena zlatá, stříbrná, modrá a černá, všechny super.
10.02.2021, 18:05 |
Alig Díky za názory a rady. Základ vynechám a dám rovnou tu kladívkovou. Pak hodím foto výsledku
10.02.2021, 23:05 |
Tuner#2 | Upraveno: 2021-02-10 23:06:06
Má zkušenost je taková, že pod tyhle alkydové barvy, syntetiky a já nevím co ještě vždycky dávat základ. Alkyton sám o sobě není antikorozní vůbec.
Postupem času jsem se dostal spíše k profi barvám (výrobu firmu ColorWest mám kousek od práce) a používám jako základovou barvu epoxidovou dvousložku a jako první barvu opět dvousložkovou polyuretanovou. Oproti jednosložkovým barvám je tam daleko lepší odolnost, trvanlivost a když jsem viděl, že za Alkyton chtějí už pomalu 400,- tak z výroby mám i lepší cenu.
11.02.2021, 16:56 |
xSam Ja taky presel na polyuretan, rozdil v odolnosti je fakt hodne markantni.
Jak epoxidový základ, tak polyuretan je nebe a dudy. Jen teda ta příprava a aplikace jsou naprd, ale už jsem se naučil to navážit do sklenice celkem přesně kolik budu potřebovat. Jak to člověk natuží, tak je bohužel po max. 4 hod. materiál na vyhození.