Navštíveno 8917x
Ahoj klubáci.
Má někdo zkušenosti a jaké s operativním leasingem? Koukám na LeasePlan, OperakLevne, Driveto, Škoda Bez starostí, Arval, ... Reklamy a nabídky vypadají pěkně, ale co pak realita?
Jedná se mi hlavně o:
- Smlouvu - bývají nějaké záludnosti ve smlouvě, nějaké extra poplatky, text pod čarou, ...?
- Povinnosti během provozu - povinnost to každý měsíc zavést někomu ukázat, že auto existuje, několikrát do měsíce do myčky, ...?
- Řešení problémů - nepojízdný automobil v zahraničí, nehoda, ...
- Problémy při vrácení - sem tam nějaký škrábanec od obrubníku, vytlačená autosedačka, velké poplatky za drobné oděrky, ...
- Případně nějaké další věci, které dokážou člověka otrávit?
Díky moc.
24.06.2021, 22:44 |
xSam Mně přesně otrávilo vracení auta po dvou letech. Drobné, opravdu drobné kosmetické provozní oděrky a velkej problém. Opravilo se něco na dvě škodné události na pojišťovnu - spoluúčast 2x 5tis. Pak 2 800 x4 za poškrábané disky kol, zaplatil jsem ještě nějaké plasty a další číčoviny. Celkově mě to vyšlo skoro na 30 tis.
A opravdu to nebylo nic vážného, normální smrtelník by si toho nevšiml.
Při vracení ti napočítají i ojetý stěrače.
Asi čest vyjímkám, ale většina potom při vracení vozidel zpět hodně plakala.
Osobně bych šel radši jinou cestou....
25.06.2021, 10:24 |
rebel tak tak klasika po operaku vesmes jake koli poškozeni hradíš :(
25.06.2021, 13:49 |
xSam rebel, ano poškození platíš a jsem s tím seznámen a akceptuji.
Ale příklad, měl jsem na dveřích spolujezdce ďubku, co měla 2x2mm a kvůli tomu se musely stříkat celé dveře? Na plastovém lemu byl škrábanec, no, škrábanec je silné slovo, prostě tam byla obtisknutá nějaká větev, nebylo to ani do hloubky a bylo to vidět jen při určitém úhlu když ses hodně snažil, taky výměna za novej kus, plast pro nárazníkem, byl lehce odřenej od obrubníku a to fakt nikdo neuvidí když si nelehne pod auto a takhle bych mohl pokračovat.
Odřeniny disků asi jsem ochotný pochopit, ale rozhodně to nebylo nic tragického, opět normální člověk by si bez bližšího zkoumání nevšiml. Je to prostě buzerace, kterou budu bohužel absolvovat díky firemnímu auto zanedlouho znovu..
Já bych si soukromé auto na operák určitě nekoupil.
Na druhou stránku, koupit takový auto asi není blbý, prostě top stav.
xSam - s tim "TOP"em bych byl hodne opatrnej. Mozna poladi kosmetiku, ale to, ze pulka z toho jsou uhoneny hnoje, kterym nekdo daval pod ocas, tak to uz nikdo neodpare :-D
Manazersky vraky apod...