Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zapojení ventilátoru s doběhem - rada?

o Navštíveno 11101x o
o 24.10.2021, 18:22 | HIGHTOWER
Prosím, může mi někdo vysvětlit, co je špatně na těchto zapojeních?

Ventilátor s doběhem (2-30 minut po vypnutí ještě běží). Zapojil jsem to dle 2 návodů, jsou na stejném principu, ale prostě mi to nefunguje. Ventilátor běží stále, i po vypnutí spínače, kdy je s kontrolkou a ta se rozsvítí (při sepnutí nesvítí samozřejmě), tak ventilátor stále běží, vyzkoušeno x-krát s různým nastavením času...

Už fakt nevím, co je špatně :-(

Díky

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 24.10.2021, 18:22 | HIGHTOWER

o 24.10.2021, 18:41 | HIGHTOWER
U zapojení ventilátoru přímo na ventilátoru je toto schéma

o 24.10.2021, 18:47 | michall | Upraveno: 2021-10-24 18:50:43
No a to poslední schéma funguje, když to zapojíš "na stole"?

edit: zkus spínač bez kontrolky, přes ní "prolézá" napětí do toho výstupu a ventilátor si myslí, že je spínač stále sepnutý
o 24.10.2021, 20:21 | HIGHTOWER
Jiný spínač teď nemám, zítra seženu a vyzkouším bez té kontrolky. A jestli to dělá ona, tak mi z toho jebne... Díky

Zapojení dělám "na stole", nehodlám to dát celé dokupy a pak zjistit, že to nejde :-D
o 24.10.2021, 20:34 | michall
Spínač nepotřebuješ, připoj N a L k ventilátoru a pak propojkou na chvíli spoj L a LT (jakože spínač). Jen si prosím nešáhni na L, nerad bych tě měl na svědomí :-)
o 24.10.2021, 22:23 | HIGHTOWER
Zítra tak jako tak vezmu nový spínač a pak to zkusím zase všemi schématy, a začnu s tím posledním. Snad už to půjde. A neboj, elektriku nemám rád, tak si to pořádně hlídám, kope víc než kladivo :-D
o 28.10.2021, 14:19 | HIGHTOWER
michall:

Žiju, můžeš si oddechnout, a bingo, bylo to tím spínačem s kontrolkou, vyměněn a vše funguje. Díky moc
o 28.10.2021, 14:40 | michall
Fůůů, to jsem rád :-)

Není zač, hlavně, když to funguje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3414 sekund.