Navštíveno 11102x

Prosím, může mi někdo vysvětlit, co je špatně na těchto zapojeních?
Ventilátor s doběhem (2-30 minut po vypnutí ještě běží). Zapojil jsem to dle 2 návodů, jsou na stejném principu, ale prostě mi to nefunguje. Ventilátor běží stále, i po vypnutí spínače, kdy je s kontrolkou a ta se rozsvítí (při sepnutí nesvítí samozřejmě), tak ventilátor stále běží, vyzkoušeno x-krát s různým nastavením času...
Už fakt nevím, co je špatně :-(
Díky

U zapojení ventilátoru přímo na ventilátoru je toto schéma

24.10.2021, 18:47 |
michall | Upraveno: 2021-10-24 18:50:43
No a to poslední schéma funguje, když to zapojíš "na stole"?
edit: zkus spínač bez kontrolky, přes ní "prolézá" napětí do toho výstupu a ventilátor si myslí, že je spínač stále sepnutý
Jiný spínač teď nemám, zítra seženu a vyzkouším bez té kontrolky. A jestli to dělá ona, tak mi z toho jebne... Díky
Zapojení dělám "na stole", nehodlám to dát celé dokupy a pak zjistit, že to nejde :-D
Spínač nepotřebuješ, připoj N a L k ventilátoru a pak propojkou na chvíli spoj L a LT (jakože spínač). Jen si prosím nešáhni na L, nerad bych tě měl na svědomí :-)
Zítra tak jako tak vezmu nový spínač a pak to zkusím zase všemi schématy, a začnu s tím posledním. Snad už to půjde. A neboj, elektriku nemám rád, tak si to pořádně hlídám, kope víc než kladivo :-D
michall:
Žiju, můžeš si oddechnout, a bingo, bylo to tím spínačem s kontrolkou, vyměněn a vše funguje. Díky moc
Fůůů, to jsem rád :-)
Není zač, hlavně, když to funguje.