![o](img/odrazka-grey.gif)
Navštíveno 6978x
![o](img/odrazka-grey.gif)
Ahoj. Už delší dobu se peru a zatím marně s problémem přijímání mailů v Outlooku. Při spuštění Outlooku se mají načíst nové maily. Bohužel to vždy zahlásí chybu 0x80042108. A načtou se třeba až po pátém spuštění Outlooku resp. aktivaci tlačítka Odeslat/přijmout. Když jsem to konzultoval se svým správcem mailu, tedy s Tiscali.cz, tak mi poradili jak nastavit servery příchozí a odchozí pošty a šifrování. Zkusil jsem obojí. Jak zabezpečené (příchozí server 995; odchozí 465), tak nezabezepečené připojení (příchozí 110; odchozí 25) a šifrování SSL. Blbne to pořád. Odchozí jde normálně. Při testu to kolikrát taky zahlásí, že se není možné spojit se servrem příchozí pošty. Nakonec to po x pokusech přijde a rovnou do složky nevyžádané pošty. Neporadili by jste mi s tím?
![foto k příspěvku od Jirka156](forumimages/2021_11_02_07_50_025817.JPG)
Zkus dle tohoto:
Tiscali.cz
pop3.mail.tiscali.cz nebo pop3.tiscali.cz, 110
smtp.mail.tiscali.cz nebo smtp.tiscali.cz, 25
Pak zkus v různých kombinacích zatrhnout "Požadovat přihlášení pomocí zabezpečeného ověřování hesla (SPA)"
Děkuji. Zkusím tu druhou část. Tzn. zatrhnout onu hlášku. Uvidím. Podotýkám, že jsem s Outlookem resp. svým účtem nic nikdy nedělal. Proto se divím, že se něco šustlo v nastavení. Maximálně si Windows řekne o aktualizaci.
Jirka156: dotaz - co máš za verzi outlooku ? jestli starší, než 2013, tak nejspíš bude ještě jeden zádrhel, poslal jsem Ti na mail reg soubor s opravou - je to jen zásah do registrů, který umožní outlooku používat novější verze SSL/TLS šifrování, řešil jsem problém u spousty mailů, tam ale outlook hlásil (resp. server hlásil) nekompatibilní šifrování, nicméně Tvoje symptomy odpovídaj :-)
- to HIGHTOWER: bohužel to zlobí i po přenastavení viz tvůj příspěvek. Příchozí pošta se jeden den stáhne ihned po spuštění Outlooku, jindy musím Outlook x krát spustit a x krát vypnout, než se pošta stáhne.
- to maresk: mám Outlook z Officů 2010. Pokud provedu opravu podle tebe, je to vratné na původní stav, kdyby to nefungovalo?
vratné to je, akorát je nutné upravit ten reg soubor :-) - nepamatuju si to přesně, ale i kdyby to nepomohlo, ničemu to neuškodí - je to jen povolení, aby outlook mohl používat novějši protokoly, které má standartně zakázané
jelikož je to 2010ka, tak s hodně velkou jistotou řeknu, že zakopaný pes bude tady a tahle malá úprava Ti pomůže - na tiscali jsem to neměl možnost otestovat, ale seznam, volny a gmail to na 2010 outlooku rozchodilo u asi 20 kamarádů a zákazníků :-D
ještě mi docvaklo - co máš za OS ? Win10 nebo ještě Win 7 ?
Protože jestli W7, tak může být ještě problém v kořenovém certifikátu od Lets Encrypt, který je potřeba nasypat ručně, aby vše fungovalo :-(, týká se to nejen pošty, ale i webu - u Firefoxu ten problém ani nepoznáš, ale Chrome a ostantí řvou, že web není důvěryhodný :-( a je to v tom, že se automaticky neobnovil kořenový certifikát právě od LE (používá jej snad 80% všech webových služeb)