Navštíveno 6420x
22.02.2022, 22:41 |
worm03 | Upraveno: 2022-02-22 22:49:09
Udělal se mi na televizi takovej flek. Nejdřív jsem si myslel, že se tam něco jenom odráží... Je to takovej "bumerang" a na černý není vidět, na světlý docela dost a když je tam bílá, tak je to vidět nejvíc. TV je zahnutej :) Samsung. Čím to může být? Díky
Jen taková úvaha, neříkám, že to je pravda...
Mám 200cm QLED od Samsung. stará cca 4 roky. Byla to jedna z prvních QLED a mám tam téměř stejné vady v obraze a na více místech. Nezhoršuje se to a kdysi jsem TV kupoval za 1/3 cenu s touto vadou.
Co jsem si četl o QLED, tak je to něco na způsob další vrsty u LCD a přijde mi jak, kdyby se ta vrstva/síť rozpadla a proto to dělá takovéhle "mapy". Ale nevím, zda ty máš taky QLED....
M.a.R.i QLED to není. Vada se objevila po více než 4 letech. Zřejmě se odchlípla nějaká vrstva, ale protože to nechci rozebírat, tak jen odhad. TV puštěná víc jak 4 roky každý den 16 hodin :-)
Tak prej je v tom samolepicí podsvícení a po čase se to může odlepovat (běží 16 hodin denně :-)). Pokud by tam byl přístup, tak by se to dalo přilepit, ale nikdy jsem to rozebraný neměl... Neví někdo, jestli je to přístupný?