Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > doplnky vyzivy vs. posilka

o Navštíveno 8225x o
o 16.06.2008, 12:07 | Rajdlos
Zacal jsem zase docela intenzive cvicit po delsi dobe. Ma cenu zrat nejaky doplnky vyzivy krome sacharidaku po cviceni? Treba jako aminy, BCAA, zatim jedu jen sacharid po cviceni a kreatin pred.

o 16.06.2008, 12:18 | Kleneex
bilkoviny jsou na prvnim miste!!!!!!!!!
o 16.06.2008, 12:28 | golfik69
Jojo,hlavne hodne bilkovin at mas z ceho stavet a sacharidy samozrejme take,spatne nejsou ani doplnky na vyzivu kloubu.
o 16.06.2008, 12:42 | Verano
nemělo by se zapomínat že je to pouze "doplněk" , nejdůležitější součástí je strava
o 16.06.2008, 12:46 | packer
hlavě jsou potřeba ty asteroidy !!! :D :D
o 16.06.2008, 12:47 | Bucci
podle mýho tady nezazněla HLAVNÍ otázka:

Co od toho očekáváš?

- kondičku
- hubnutí/rýsování
- nabrání sv. hmoty
o 16.06.2008, 12:50 | packer
Rajdlos - já myslím že by sis měl v první řadě říct proč to děláš, chceš nabrat, hubnout, nebo jen rýsovat/udržovat - dle toho asi vybírat doplňky. Ten protein je základ a od něj vybírat dle toho čeho chceš dosáhnout. Nicméně jak píše Verano, všechny doplňky jsou Ti na prd bez vyvážené stravy ...
o 16.06.2008, 12:52 | packer
Tak Bucci byl rychlejší, každopádně kdybys chtěl s něčím poradit, tak se klíďo ozvi, tchán je mistr republiky ve fitness ... :)
o 16.06.2008, 12:55 | BATMAN
Zrejme jako kazdy by chtel nabrat 15kg z toho 14.5kg ciste svalove hmoty, coz zkratka nejde ani s rustovyma hormonama.
Pokud nemas hluboko do kapsy, rozhodne gainer po cviceni a nejaky protein na doplneni stravy.
Jak uz tu zaznelo, zaklad je strava a ta dela vice nez cviceni, ale pokud uz jsi se o to zajimal asi to znas....
Kurata a maso jako takove s vhodnou tepelnou upravou, ryze, testoviny atd, doplnovat tim proteinem aby jsi denne sezral ty 2gproteinu na 1kg tve telesne hmotnosti.
Ten kreatin je v tuto chvili uplne zbytecny, nevim kdo ti to poradil....
o 16.06.2008, 12:58 | kucik
Ono taky záleží,co na tebe zabere,já do toho taky dal dost peněz a efekt byl jen z pár věcí.
o 16.06.2008, 13:21 | Phitypaldy
Cvicim, nezeru vubec nic a od ledna mam 15kg navrh z 90 na 105... Ale hodne mi pomohlo i to ze jsem prestal hulit, taze tim padem jsem pribral, ale diky cviceni to neni tuk ale svalova hmota...
Dulezity jsou pauzy mezi cvicenim, sval roste az 48h po cviceni takze je dobre si rozvrhnou trenink tak aby se to stridalo. ja chodim po, ut, ct, pa. V po to sameme jako ve ct a v ut to same jak v patek. A z posilky musis jit uplne mrtvy. A hodne pit pri cviceni.
o 16.06.2008, 13:43 | M.a.R.i | Upraveno: 2008-06-16 13:48:23
maltodrexin + protein s aminokyselinama + creatin + nějaký to BCAA. Ale creatin je dobrý brát až po delší době,až začneš stagnovat. Nebo pokud nemáš problémy s ukládáním tuku,tak místo maltodrexinu kupuj glukopur (něco jako hroznovej cukr). Jinak základ je sacharid,protein,aminokyseliny,vydatný spánek,a jíst pravidelně v menších dávkách 7-8x denně + vypít alespoň 5litrů vody. Jinak cvičím 3měsíce a znát je to dost,tak snad se na to nevyseru.
o 16.06.2008, 13:47 | Rajdlos
Chci nabirat hmotu.

Tak samozrejme to co tu pisete, uz davno vsechno vim :-) Na stravu jsem se neptal. Nikdy jsem ale nezkousel BCCA a treba aminokyseliny. Jestli je to vubec k necemu a nejsou to vyhozene penize.

Zatim bych to videl nasledovne. Rano protein, behen dne na lacno BCCA nebo amino, po cviceni sacharidy a znovu BCCA/amino, pripadne na vecer jeste protein. Melo by to tak byt ne?

Stravu neresim, dodrzuju celkem slusnou zivotospravu.
o 16.06.2008, 13:48 | Rajdlos
sorry je to BCAA :-)
o 16.06.2008, 13:50 | M.a.R.i
Sacharidy +protein bych řekl,že je dobrý mít před treninkem kvůli energii a výdrži, po treninku klidně už jenom protein.
o 16.06.2008, 13:50 | Rajdlos
Batman: proc je Kreatin zbytecny?
o 16.06.2008, 13:53 | M.a.R.i
Tak creatin zbytečný není,ale není dobrý ho brát od začátku ( stejnou chybu jsem udělal já). Co jsem vyčetl,tak když začneš brát creatin,tak se ti zvýší výkon cca o 10% + trochu ti natečou svaly,neboť začnou vázat víc vody. Ale je zajímavější když tich 10% získaš až po delší době, než na začátku, kdy ještě nezvedáš takový váhy.
o 16.06.2008, 13:56 | Rajdlos
Tak samozrejme nezeru ho od zacatku, coz je urco nesmysl, max je dobry tak na urychleni regenerace po cviceni, kdyz clovek zacina, cvicim uz nejakej mesic.
o 16.06.2008, 13:59 | Sasula
Rajdlos: Kreatin jako takovej ti pomuze pouze pokud chces nabrat na chvilku... lepsi je neco jako KreAlkalyn...
jinak BCAA je super... zabranuje to destrukci svalu behem cviceni a dodava energii...

kdyztak na ICQ
o 16.06.2008, 14:09 | Bucci
Rajdlos: po kreatinu se strašně zavodníš a zjískáš sílu, příbytek hmoty je pak jenom přímo-úměrnej intenzitě cvičení...

... jinak BCAA bych nedával dopoledne nalačno, ale tak 20 minut před tréninkem, amina a protein hned po tréninku

každopádně asi jako všichni 70% všeho je v jídle...
o 16.06.2008, 18:25 | Axe
Jak píše Bucci,amina tak půl hoďky před trénikem.
Já beru tohle jako ochranu svalové hmoty a k urychlení regenerace.
[ Link ]
o 16.06.2008, 19:21 | Luke_288 | Upraveno: 2008-06-16 19:21:52
no, já když chodil tak 5x tejdně, tak jsem pil protejňák, BCAA jsem bral taky, ale jestli to mělo nějakej účinek nebo ne jsem abych pravdu řek nepoznal. ted cvicim o dost míň, žádný ideály nabrání svalový hmoty nemám, takže si dám občas protein. jeden čas mi kámoš dal nějakej CEX a to teda sice fungovalo, ne na hmotu nebo rys, ale na sílu, ale nějak jsem nevěděl jestli to není nějaká sračka, tak jsem přestal.
no nic, jdu si zacvičit :)
kreatin jsem zkoušel, ale na mě nezabíral
o 16.06.2008, 19:31 | audioland.cz
já ted pod dlouhé době taky kvůli létu začal, ale moc to nehrotím. Spíš jsem začal normálně jíst (ne celou ledničku ve 2 ráno), ráno a večer cvičím břicho, jednou za 2 dny do posilky, pul hodky pred cvicenim BCAA (mám z toho víc energie a síly) po cvičení protejňák. Ale nechci být kulturista, ani nabrat 20 kilo, spíš odstranit špeky co jsem si za zimu nastřádal, vypadat líp a nebýt furt unavenej :)
o 16.06.2008, 19:42 | Luke_288
máme podobný cíle :)
o 16.06.2008, 19:55 | kucik
Tk před cvičením je právě dobrý kreatin,abys měl víc energie,tak do hodiny po tréninku sacharidák a ještě půl hoďky před spaním,protže nejvíc se přibírá v noci.A jíst to i v den kdy necvičíš,prostě pravidelně.Dobrý je taky třeba combo anabol na zvýšení testosteronu,taky je pak víc energie na trénik.Jinak sem měl i protein 80 a amonikyseliny taky a bylo to úplně k prdu akorát vyhozený peníze.Ale taky záleží jaký má člověk genový dispozice,jak psal Phitypaldi,tak nic nežere a přibírá,někdo může žrát co chce a nepřibere ani deko.
o 16.06.2008, 20:09 | Piskoteek
mužete sem hodit nejakej link na kvalitni proták?díky
o 16.06.2008, 20:19 | Piskoteek | Upraveno: 2008-06-16 20:22:00
[ Link ]

tento jsem ted mel..
o 16.06.2008, 21:30 | Draxx
To kucik : Ty mu doporucujes Anabol? Myslim si ze sypani ma jeste chvili cas...to uz mu rovnou doporuc oxymetholone a nejakej ten hrubej testak :)
o 16.06.2008, 21:34 | Rajdlos
ja piju WEIDER MEGA MASS 4000, myslim ze docela kvalitni sacharid, bojim se dneska uz cokoliv do sebe cpat, jednou jsem bral kreatin od nejaky cesky firmy, pul roku v TV bylo, ze do toho sypali anabobolika :-/ zmrdi, aby meli samo vetsi prodejnost
o 16.06.2008, 21:37 | Draxx
Bud rad ze do toho ty anabolika sypali bo aspon to melo nejakej ucinek :)
o 16.06.2008, 21:40 | Luke_288
jak to tak čtu, je lepší pít sachariďák nebo protejňák? já do sebe ládoval (a zase chci začít) po cvičení whey protein 85. nemam nějaký velký ambice co se týče nabírání, nejsem na to ten správnej genovej typ, ale čim je lepší a účinější tomu pomoct?
o 16.06.2008, 21:46 | Rajdlos
ja mam za to, ze po cviceni se ma pit sacharid a rano a vecer by se mel pit protein, alspon co si pamatuju
o 16.06.2008, 21:58 | Luke_288
aha, tak to kua piju blbě...
o 16.06.2008, 22:08 | Piskoteek
ja davam v den treninku hodinu pred gainera a 15minut po

protak davam rano ,2hodiny po cvičení a večer před spanim

v den odpočinku protak rano a večer
o 16.06.2008, 22:16 | Piskoteek
a ted jsem si objednal:

[ Link ]

a

[ Link ]
o 16.06.2008, 22:17 | Piskoteek
hodinu před cvičenim sacharid a 15minut po dviceni..rano protein a tak 2hodiny po cviceni a večer - tak to delam ja v den treninku

v den odpočinku rano a večer proták.
o 16.06.2008, 23:30 | kucik
To Draxx: to combo anabol není nic špatnýho,žádný steroidy,jen to pomůže produkovat o něco víc testosteronu,aby byla při cvičení větší výdrž.Stejně si musí každý vyzkoušet sám,co na něj zabere.To je stejný jako cvičení,někomu vyhovuje 1 cvik a druhému jiný.Stačí si vzít 1 časák a mrknout na trénink kulturistů a každý cvičí úplně jinak a všichni sou našláplí:-)
o 16.06.2008, 23:52 | kamil306
nečetl jsem celý, ale protein před spaním je blbost - ty lepší proteiny už jsou s enzymama atd, takže je to moc rychlý a proto v tuto dobu dost nevhodný. Na to je potřeba kasein - buď tzv. noční protein nebo klasicky tvaroh, tam už se to uvolňuje postupněji, takže svaly při spánku tělo ničí míň;-)

Jinak z doplňků má cenu:
základ protein, ať už jako náhrada jídla když nemůžeš dát jídlo nebo jako dohnání přijmu bílkovin (držet se 2g/1kg tvé hmotnosti)

gainer/sachariďák - jen pokud na to máš, není to nic jinýho než předraženej cukr s trochou proteinu, takže můžeš koupit glukopur a sypat do proteinu

kreatin - na mě funguje hodně, ale je menší procento lidí, který na něj nereaguje - musíš zkusit (monohydrát)

Zbytek doplňků je celkem zbytečný a fungují z větší části jako placebo efekt...amino před treninkem proč ne, ale kafe s cukrem máš lepší a levnější;-) Prostě než utrácet za zázračný zvyšovače testosteronu raději kup pár kg kuřecích prs navíc:-)
o 17.06.2008, 00:25 | audioland.cz
já třeba sacharidak nebo gainer vubec nemuzu, protoze po tom hrozne tloustnu a delaj se mi vyrážky...
o 17.06.2008, 07:46 | Rajdlos
kamil306: tak prave protein pred spanim doporucuje snad kazdej vyrobce napoju, rekl bych ze o tom budou neco vedet :-) a kafe? to snad ne, to je snad nejhorsi co muze byt, protoze neskutecne odvodnuje a svalstvo dehydruje

palmer: ja spis po nem neskutecne usravam :-)
o 17.06.2008, 07:57 | kamil306
výrobce doplňků ti toho na obal napíše...jako třeba dávku 5g kreatinu na den - v nabírací fázi se bere i 25g za den..pak tu jsou lidi, co na to nadávaj, že jim to nic nepřineslo a vyhodili peníze. Pokud ti jde o svalovej přírustek, tak kasein před spaním...pokud hubneš, tak protein místo večeře. A pokud mi nevěříš, začni číst na foru ronie.cz;-) Jinak už v tom nějakej ten hezkej pátek lítám, tak si to z rukávu nevytahuju.
o 17.06.2008, 08:01 | kamil306
jo a to kafe jsem zapomněl - kafe tě nakopne při treninku, takže trenink je mnohem kvalitnější a nevím jak ty, ale já za trenink vypiju půl až litr vody. Zase, je spousta předtreninkových napojů (třeba xpand od dymatize) kde máš kofein...pokud cvičíš a máš zvýšenej přísun proteinu, musíš stejně pít minimálně ty 3litry, v teple klidně víc.
o 17.06.2008, 08:35 | Rajdlos
za den vypiju ca 2,5-3 litry vody, a tim myslim opravdu vodu, pri treninku min 3/4 litru, to nemeni nic na tom, ze kafe stejne odvodnuje a svaly dehydruje :o)
o 17.06.2008, 09:46 | ACEMajky
Ty woe, kdyby jste sli radeji makat na stavbu - RAMBO taky necvicil v posilovne - ale behal po horach :)
o 17.06.2008, 09:53 | Dave1984
hlavně neberte na jednu dávku více než 40gr toho protejňáku, stejně vaše střeva toho více nepoberou (prej max.dávka najednou je 30g.) a zbytek jen hnije ve střevech a zbytečně to nadýmá atd. atd.
o 17.06.2008, 10:24 | kamil306
rád tě u toho nechám, co pak lidi co pijí těch káv několik:-)) Ale kafe taky nějak extra nepiju, spíš jen když mám nohy...vše je to stejně hlavně o tom, co jsi ten den předtím jedl - jestli mají svaly dostatek glykogenu..
Dave: Máš pravdu, těch 35g max, tělo nedokáže naráz větší dávku využít...ono se to většinou pozná, že máš sračku jak řemen:-)
o 17.06.2008, 10:25 | kamil306
ACEMajky: Jojo Rambo je ten pravej příklad...ten už by pomale mohl dělat lékárníka a plastickýho chirurga, jak to musí mít obkoukaný:-)
o 18.06.2008, 18:34 | Piskoteek
kamil306: ukaž fotku postavy když uz v tom nejakej ten patek lítáš..

(nejsem gay :-)

jinak jakej kreatin+protein doporučuješ? nakupujes v E-shopu?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3109 sekund.