Navštíveno 8200x

11.04.2008, 23:20 |
Zdenek (A)
Pred zacatkem sezony je potreba ujasnit nektere "drobnosti". Ctete pozorne clanek na nasich strankach.....
[ Link ]
no pekne sa to ztazilo............ tie tri sutaze, je zlepsenie, ale len prvi traja to bude tazkeeeeeeeee
jako Siggi, a trochu nechápu proč jen první tři na MR. To si taky někdo může účast i jen vyjezdit počtem účastí. To není dobré. Jen bych připoměl loňskou účast Tomase. Na soutěže moc nejezdil, ale na MR byl jasně nejlepší. Může to být krok ke snížení kvality a konkurence na MR. Nesouhlasím, ale asi nic nenadělám.

16.04.2008, 10:50 |
Etien (M)
no já myslím, že je to krok ke zvýšení konkurence na soutěžích...
tazzz promine, že ho použiju jako příklad, ale jde o to, aby někdo, kdo má třeba výkonostní náskok před konkurencí neodjel jen nutné 2-3 soutěže, kde jasne vyhraje, to mu zajistí postup na finále a tam pak vyhraje... a lidi si pak na finále řeknou, kdo to je? toho jsme ani pořádně v průběhu sezony neviděli...
soutež je tu od toho, aby se soutěžilo...
upozorňuji, že se jedná o můj soukromý názor na věc...
Pavel02: Souhlas, taky to vidím jako krok zpět, loni jsem byl 5. protože jsem moc nejezdil a na republice jsem byl 2. Nemám auto na to abych jezdil všude a času je taky čím dál méně.

16.04.2008, 11:54 |
Pavel02 | Upraveno: 2008-04-16 11:59:16
Etiene, no ale ten příklad Tazzze sedí. Prostě byl nejlepší tak vyhrál. A ať je to kdo chce - pokud je nejlepší, tak je tam oprávněně. Teď hrozí úplný opak. Může se klidně stát že MR pojedou ti kteří odjezdí nejvíc soutěží, ale budou mít body jen třeba za 4-5 místa ale bude to stačit. To fakt ale není cesta ke zvýšení konkurence. Možná, a to asi bylo záměrem, snad jen ke zvýšení počtu soutěžících na soutěžích. Ale to ukáže čas. Mě se těch 5 za sezonu na MR zdálo jako optimální. Vešli by se tam obě kategorie účastníků - "jezdiči" i ti "ostatní".

16.04.2008, 12:05 |
Pagoš Takže kdo skončí v kvalifikaci do třetího místa, může na mčr + má jistý pohár, to možná taky neni ideální, podlě těch 5 lidí v kategii bylo lepší. Ale uvidíme, jak se to celé projeví.

16.04.2008, 12:05 |
Zdenek (A)
Pavel02: Musis to brat ze vsech stran. Kazdy system ma sva pozitiva a negativa. Drive ten dobrej zajel na par soutezi a mel vystarano. Jenze pak se stavalo, ze se na soutezi neukazal nikdo dobrej a body a pohary ziskavali lidi, kteri zdaleka nedosahuji kvalit, za ktere by si pohary zaslouzili. Chceme, aby i ti dobri jezdili casteji na souteze a byla tak na vice soutezich poradna konkurence. Navic se zda, ze bude mene mista na MCR, takze je to i z kapacitnich duvodu.

16.04.2008, 12:07 |
Zdenek (A)
Pagos: Co je na tom spatneho? To jako ze kdyz uz mas jistej pohar, tak se nebdues snazit, pac ti ten nejmensi staci? Hehe! Tos me rozesmal! Nebude ti stacit. Chces soutezit a chces byt nejlepsi, takze i tak bude nervni, kterej pohar vybojujes.

16.04.2008, 12:08 |
Pagoš Zdenek: To nepochybně, ale už to nebude takový vzrůšo :-)

16.04.2008, 12:15 |
Zdenek (A)
To si jen myslis ;-) Zamyslime se nad tim, jak to vzruso udelat. Vadi nam, ze je v hale pri MCR hlavne pri SQ zcela regulerni nuda. Nejake lehke napady uz mame, ale zatim je to ve fazi zrodu.

16.04.2008, 12:18 |
Etien (M)
Pagoš: myslim, že o to větší vzrůšo bude sezóna jako taková
Pavel02: nemyslim že máš pravdu... konkrétně jestli někdo objede všechny, opakuji všechny letošní soutěže a bude pokaždé čtvrtej (nedej buže pátej), tak získá za sezónu 40 bodů... na to stačí někomu dobrýmu, jak ty říkáš, jet jenom jednu soutěž navíc oproti druhé kvalifikační podmínce a má taky 40 bodů a je tam... nehledě na to, že ten co bude vždycky na každý soutěži čtvrtej bude pravidelně ztrácet body na těch co budou vždy před ním... takže se s tebou troufám vsadit, že jestli postoupí na finále někdo, kdo to jenom ujezdil a nebyl za celou sezónu na lepším než čtvrtém místě, máš u mě láhev mého oblíbeného moku...

16.04.2008, 12:18 |
Pagoš Nuda je to jak pro koho :-) Kolikrát by to chtělo to napětí odlehčit :-) Jinak jsem teda moc zvědavej,co je v plánu. Jen doufám, že budu mít vůbec čas si o mčr zabojovat, ale snad jo.

16.04.2008, 12:21 |
Zdenek (A)
Pagos: Kdyz nebudes delat TAZZZZovi zavoznika, budes mit cas na sebe ;-)))

16.04.2008, 12:34 |
Pagoš Tak budem chtít vozit na srazy polo, galaxy a ještě bych chtěl zkusit do svýho postavit konkurenci pro galaxy, aby nebyla nuda :-)

16.04.2008, 12:35 |
Zdenek (A)
galaxy mi privezte ukazat ;-) do sinsheimu jsem se nedostal, tak honem honem! ;-)
Etien, Zdenek: Krásný příklad je bývalá Johanovo zástavba aneb Jan Mocek - loni po sezóně byl PRVNÍ v kategorii ESPL 4 Woofery
[ Link ] a na finále byl z 5 nominovaných POSLEDNÍ
[ Link ] A jestli chcete aby teda vyhrávali takový, tak jste přišli o pár soutěžících...

16.04.2008, 14:44 |
Etien (M)
T#2: no já myslim, že ať vymyslíš jakýkoliv systém, tak vždy najdeš nějaký příklad, kdy to nebude zcela ideální... na druhou stranu jak už jsem psal... myslim, že hlavní filosofií EMMA není udělovat tituly mistrů a vícemistrů republiky, ale pořádáním soutěží pro co nejvíce soutěžících šířit osvětu v oblasti autohifi...
rozhodně to není to o tom, cituji: "A jestli chcete aby teda vyhrávali takový"... a jestli si to opravdu myslíš, tak je mi tě líto...

16.04.2008, 15:14 |
Tuner#2 | Upraveno: 2008-04-16 15:18:10
Etien: A co je filosofií EMMA? Vybírat od "stroskotanců" co jezdí za každou cenu na každý sraz peníze? Tak se najde nejlepší instalace, která nás bude zastupovat na mistroství Evropy? Myslel jsem, že je to právě soutěž o tom najít toho nejlepšího, kterému to buď nejvíc tlačí a nebo nejlépe hraje... Osvěta se dá dělat na srazech, ale ne na MČR a mistroství Evropy teda rozhodně ne. Tam snad už jsou jen Ti nejlepší, kde osvěta typu špatný průřez kabelu, nebezpečná montáž je zcela zbytečná.

16.04.2008, 15:23 |
Etien (M)
T2: tak znova... správně píšeš, že osvěta sedělá na jednotlivých soutěžích a ne na MČR nebo na ME... nicméně aby jsi mohl na jednotlivých srazech dělat osvětu, musí ti tam soutěžíci jezdit... a ne, že si odjedou 2 soutěže a pak hurá na mistráky... a osvěta neznamená jenom to co uvádíš, ale taky to, aby ostatní i potenciální nadšenci viděli i ty nejlepší na vlastní oči, případně uši ;-)... aby viděli, že i ti nejlepší jsou normální lidi... a nebáli se to pak sami zkusit... chápeš?
Etien: Tenhle úhel pohledu chápu, ale myslím si, že více soutěžících a pravidelnou účast to nepřinese. Tak to cítím já.

16.04.2008, 16:20 |
Etien (M)
T2: no mě osobně jako soutěžícího to k účasti na možném maximu soutěží motivuje...

16.04.2008, 19:41 |
aTTim Je to tak udělané pro větší motivaci lidí jezdit na soutěže. Už to bylo napsáno nahoře několikrát čili nemá smysl to opakovat, každopádně je jasné, že se to někomu líbí a jinému zase nelíbí, to je život. Pro letošek to tak je a uvidíme na konci sezóny jak se to osvědčí, nebo neosvědčí. To záleží jen a pouze na vás, čili na soutěžících.
Filozofií EMMA není ani dávat tituly takové nebo onaké a na druhou stranu ani vybirat od "ztroskotanců", to jsou extrémy na obě strany. Základní myšlenkou je pořádat soutěže a to podle nějakých pravidel. Kvalifikace na MČR byla takto zvolena proto, aby podpořila právě to soutěžení - proto jen 3, kteří na jednu stranu budou mít jisté umístění na bedně, na druhou stranu stále tu bude prostor k soutěži.
Je třeba dívat se na to pokud možno ze všech stran a to jsme myslím udělali.
no jo nemam problem odjet viac zrazov skoda ze su vsetky tak daleko a na morave je ich malo....

16.04.2008, 21:46 |
Havala | Upraveno: 2008-04-16 21:51:11
Takže kdo se dostane na finále, tak to má jistou medaili..... Zase na drouhou stranu boj o finále začíná už v základní části, což může podpořit účast. Soutěž akorát mohla začít třeba už v dubnu ale jinak se těším...
V dubnu???
Tady sněží, srajda jedna bíla hnusná protivna a studena...brrr!!! :))
Moc s tím také nesouhlasím, dle mého názoru 5 postupujících do finále bylo ideální. Nevím jestli se bude víc lidí hrnout soutěžit, ceny ropy rostou a každý také nemá čas jezdit všude, proto si vybíráme. Necháme se překvapit, jestli byla volba na první 3 správná. Osobně s tím nesouhlasím.