Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > M.a.R.i

o Navštíveno 8156x o
o 10.05.2013, 13:41 | AR
hele pls nemáš někde link na to téma kde si řešil renovaci té kožky? Marně se to tady snažím najít. Chtěl bych udělat repas svých sedaček tak každá rada drahá. Dík.

o 10.05.2013, 14:25 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
neco tady
[ Link ]
o 10.05.2013, 14:35 | M.a.R.i | Upraveno: 2013-05-10 14:36:48
KDyžtak zde jen to uplně dole v tématu o LS400
[ Link ]

Jinak za půl roku žádný údržby a nic moc zacházení( mám jorkšíra, kterej rajtuje po celým autě, kolikrát má špinavý packy, takže věčně písek a kamínky na sedačkách, který následně setřu detailerem ) to vypadá stále stejně jak na fotkách.

Jediná změna je, že se nepatrně sešoupala barva na jednom místě na volantu. Ale to je tím, že jsem ho nedokonale odmastil. Je lepší koupit ten odamšťovač ve spreji a nechat to několikrát přes noc, ve volantu je to strašně zažraný..

A další věc je, že jsou viditelný ty prohlubně na loketce, ale to je tím jak už jsem psal dříve, že jsem to dělal v zimě a nenechal jsem tmel pořádně uschnout. Tak časem vyschnul a propadl se.
o 10.05.2013, 14:37 | M.a.R.i
původní návod:
Tak k postupu:
1)vyluxovat
2)vyčistit, já použil čistič od Chemical Guys, ale pro kůži jsou šetrnější suché pěnové čističe jako třeba čistič přímo od Colourlock
3)Protrhlá místa jsem podlepil netkanou tkaninou (stačí zadat do zbozi.cz), bohužel nevím jakou hustotu, tak doporučuji se domluvit s colourlock,ať Vám jí pošlou)
4)Lepidlo jsem použil od Hudi sport, stálo cca 200Kč za 7,5g, ale doporučuju koupit lepidlo od colourlock.
5)Lehce obrousit kůži jejich brusným papírem. Nezbrousit barvu! Stačí opravdu lehce, aby se narušily póry kůže)
6)Použit tmel, lze do něj přidat pár kapek barvy, aby se pak lépe přebarvil. Já použil leder filler, vydrží víc, a lze ho přebrousit. Pozor, tmel má v sobě hodně vody, tak při vysychání ubývá, takže jsem ho nechal cca 12h vyschnout a pak nanesl další vrstvu, dohromady cca 4vrstvy. Doporučuju si od nich koupit špachtličku, případně na větší místa použít lakýrnickou špachtli.
7)Pak jsem znova tmel přebrousil. Mají na to speciální GTD stick nebo jak se to jmenuje, je to tužka, která tmel vyhladí, ale já jí nepoužil a použil jsem pouze brusný papír)
8)Použít od nich benzín na odmaštění, nanášet bavlněným hadrem v tenké vrstvě. Například u volantu je problém s mastnotou, musí se nanášet hodně benzínu. Mají i nějaký speciální odmašťovač ve spreji, který nechávají působit 2x přes noc.
9)Nanášel jsem barvu, použil jsem jejich aplikační houbičku, nemějte strach z map a čmouh, při vysichání/zapíjení do kůže se ztratí. Ale samozřejmě musíte nanášet velmi tenkou vrstvu barvy. Dával jsem 3vrstvy po cca 5h při 10stupních. Na 2 přední sedačky, loketku a 2výplně dveří mi vystačilo cca 75ml. Na volant mi vystačilo cca 10-20ml
1O)Ve finále po vyschnutí barvy (1-2dny) jsem nanesl uzavírač (versigelung nebo jak se to jmenuje) za další dva dny další vrstvu. A celkově chci nanést 3 vrstvy, aby byla kůže pořádně ochráněná. Nanášet taky velmi tenkou vrstvu!

Jinak barvu jsem si nechal u nich namíchat. Namíchají minimálně 50ml a musíte jim poslat vzorek ( u mě řadička a loketka)
Nedoporučili mi nanášet na opravovaná místa sloní tuk, prý by byla zbytečně kůže namaštěná a docházelo by k uvolňování barvy.
Po půl roce kůži zase vyčistím a vemu uzavíračem.
Taky jsem použil od nich zmekčovač. Ale prý se s ním má zacházet velmi opatrně. Navíc já ho použil před barvením, takže jsem musel zase sedačky čistit, brousit, odmašťovat benzínem :/. Nevěděl jsem, že změkčovač promašťuje.

Jinak jsem zjistil, že malinko vystoupili vady na loketce, nejspíš nebyl tmel uplně zaschlý a zaschnul až teď po týdnu. Dělal jsem to venku při nízké teplotě. Takže doporučuju dělat v teple! Taky mi přijde, že malinko vystoupily světlejší místa od tmelu. Při nejhorším použiju ještě jednu vrstvu barvy.

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 10.05.2013, 14:38 | M.a.R.i

o 10.05.2013, 15:30 | AR
Král007: dík ale to nebylo to pravé co sem hledal ;)

M.a.R.i: dííík tenhle název topicu mě fakt nenapadl :D Hele kupoval si to někde tady v CZ nebo za hranicema?
o 10.05.2013, 15:36 | M.a.R.i
hodně jsem na tom laboroval a vyplatí se to koupit přímo v CZ od colourlock.cz. Měl bych tu i zbylej uzavírač a odmašťovač na prodej. Tak třeba napiš kolik by si toho chtěl a udělám Ti nějakou cenu.
o 10.05.2013, 16:02 | AR
No zatím nemám páru kolik toho bude na spotřebu, ale budu chtít udělat obě přední sedačky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3229 sekund.