Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Akce / Srazy > 79. International Motor Show Geneva

o Navštíveno 4452x o
o 10.03.2009, 11:59 | ...moody..
V Ženevě probíhá v těchto dnech již 79. ročník mezinárodní motor show. Letos jsem se poprvé rozhodl podívat se zblízka, co tento prestižní autosalon návštěvníkům nabízí. Před samotným otevřením bylo v předsálí haly číslo 5, která se pro mne stala vstupní bránou k desetihodinovému maratónu focení, naprosto plno. Úderem deváté hodiny ranní byly otevřeny dveře do hal a většina čekajících se jako divoká zvěř rozprchla k vystaveným automobilům.

Již na první navštívené expozici automobilky Fiat stálo dost úsilí vyfocení novinky 500C. Poté jsem se teprve rozhlédl po zbytku velké výstavní haly a již mi bylo jasné, že se asi za celý den nezastavím. A k mé nelibosti lidí stále přibývalo.

Ale díky vstřícnosti některých vystavovatelů se mi podařilo vybrané exponáty vyfotit přímo na výstavní ploše. Za zmínku stojí především Mansory, kde v popředí plochy stála trojice vozů – Chopster (Porsche Cayenne Turbo S), Porsche Carrera a Bentley GT Speed, která tvořila jakousi čestnou stráž pro hlavní tahák tohoto úpravce. Tím bylo bezesporu Bugatti Veyron Linea Vincerò. Jen bohužel některým z návštěvníků nedocházelo, jak drahý vůz před nimi stojí a pár jedinců po vpuštění do ohraničeného prostoru pojalo Vincerò jako vhodný objekt k opírání se. Stejného zájmu návštěvníků se těšil také koncept One-77 automobilky Aston Martin, kde mi také byl umožněn vstup na výstavní plochu.

Milovníci supersportů si zaručeně přijdou na své. Automobilka Bugatti představuje výroční Veyron Bleu Centenaire a Bugatti Veyron Grand Sport. Své expozice zde mají i Gumpert, Pagani, Koenigsegg, Wiesmann či Karma. Nechybí ani Lamborghini, jehož výstavní ploše dominuje Murciélago SV, a Ferrari s F430 16M Scuderia Spider, 599 GTB HGTE a 599XX.

Novinky nejsou samozřejmě jen mezi supersporty, ale také mezi běžně prodávanými vozy. V Ženevě se poprvé veřejnosti představuje nový Ford Focus RS, éčková limuzína od Mercedesu, Maybach Zeppelin, BMW Z4, Mini Cooper S Cabrio, Audi TT RS a S5 ve verzi kabrio, která dle mého mínění ztratila mnohé ze zajímavého designu původního kupé. V obležení je expozice Rolls Royce, především model pro „chudé“ pojmenovaný 200EX. Parádní je nové Polo od Volkswagenu. Největším tahákem u Škodovky měla být novinka Yeti, bohužel vůz je umístěn v pozadí celé expozice a netěšil se extra velkému zájmu. I další novinka - Fabia Combi Scout – byla opomíjena, ač zaujímá místo v čele expozice Škodovky. Naopak v obležení byla Škoda Superb a také nepřehlédnutelná sportovně pojatá červená Fabia.

Přehlédnout se nedají ani mnohé koncepty. Zajímavým vozem je Citroën DS schovaný v tmavém boxu expozice této automobilky a budete-li míjet prostory Dacie určitě se na chvíli zastavte u konceptu Duster. Velký zájem budil 9-X Convertible Concept, se kterým i přes existenční problémy dorazil severský SAAB. Nepřeslechnutelné bylo představení BMW GT vycházející z pětkové řady této automobilky. Téměř ve všech částech velké výstavní haly lze narazit na nějaký ekologický vůz. Krom ohlášeného Bentley Supersports, jehož motor spaluje i biopalivo, byl k vidění elektromobil RUF Greenster, jehož základem je Porsche Carrera. Designově zajímavým je vůz Era od I-DE-A Institute a zaujme i Opel Ampera umístěný v zrcadlem obloženém prostoru.

Své expozice tu mají samozřejmě i tuningové firmy. Při procházení areálu narazíte na stánky firem ABT, AC Schnitzer, Alpina, Arden, Brabus, Carlsson, FAB-DESIGN, Irmscher, Parotech, Sportec, TechArt a v úvodu zmíněné Mansory. Stejně zajímavými jsou i stánky karosářských dílen - za všechny například Pininfarina, Giugiaro.

Pro mne je již tento prestižní autosalon minulostí, ale pokud uvažujete o návštěvě ženevského autosalonu vy, máte čas do příští neděle (15. března). Ve všední dny je otevřeno od desáté dopolední do osmé večerní, o víkendu od deváté ranní do sedmé večerní.

Galerie z akce: [ Link ]

foto k příspěvku  od ...moody..

o 10.03.2009, 12:25 | Luke-Jeep
slušnej reportík a jako vždy perfektní fotky... díky ;-)
o 10.03.2009, 12:56 | Zephyr
jj jako Lukáš.Pěkně napsané a fotky taky mňamózní ;-)
o 11.03.2009, 07:41 | DJ.UFÍK
pekne fotky:o)
o 11.03.2009, 08:30 | Pagoš
Tohle je masakr

foto k příspěvku  od Pagoš

o 11.03.2009, 12:19 | ...moody..
díky za chválu fotek, ale já už tradičně s nimi spokojen vesměs nejsem
ale na to, jaké tam byly podmínky, tak to ještě celkem ujde, mohlo být ještě hůře :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3436 sekund.