Navštíveno 18627x

Kdyz se uz zbroji tak do toho jdu take at je prdel :-DDDD

a jeste tlumeni

a jeste nove Woofer ;-))

01.08.2006, 15:06 |
dddd hezky
jo je to MT12 od Re Audia a jeste nejaka drobnost :-))
a kurna doufam ze tu pribram stihnu

01.08.2006, 15:09 |
Kleneex | Upraveno: 2006-08-01 15:11:03
jo a malem jsem zapomel elektrarnu

01.08.2006, 15:36 |
PRESS co do doprdeleeeeeeeee jeeeee ????

01.08.2006, 15:36 |
PRESS sem nečekal, že to bude tak rychle woe , kua, ani se nepochlubí o:-)))))))))))

01.08.2006, 15:53 |
PRESS a kde to máš, že bych se stavil mrknout ?

01.08.2006, 16:00 |
Alííí A doprdele! Z těch kabelů mi přeběhl mráz po zádech... :oOOOOOO

01.08.2006, 16:03 |
.Viki co to je za auto?? nějaká panda ne?

01.08.2006, 17:20 |
TROY panda dbdrag liga :) na to,že to tady je druhej rok tak se s tim neserete

01.08.2006, 17:34 |
petis a doprdele:-))
Maš to nějak naposlouchaný jak to tlačí?
To je jedna 30ka?

01.08.2006, 17:35 |
petis jo 30ka už to vidím:-)
jj jedna 30ka a tlaci to ale kolik to se jeste nevi presne mozna stihnu pribram pak se uvidi :-))
Na čo tam maš tolko kablov.Nestačili by dve poriadne?

01.08.2006, 19:37 |
Kleneex | Upraveno: 2006-08-01 19:46:51
nestaci !!!! a to jsou poradne jsou to 10x 50mm2 + a 10x50mm2 -
nevim jake by si tam chtel dat jeste silnejsi

01.08.2006, 19:57 |
Topča tady byl někdo dlouho na sluníčku... :-)
Kleneex:nechcem aby to vyznelo ako rypanie ale prosim ťa povedz mi na kolko KW to potrebuješ.Vidim tam len jednu bateriu a tie kable pokial su 50mm2 tak je ich trošku vela jedine že staviaš 8Kw SPL ale to budeš musieť kupiť ešte privestny vozik na baterie:D

01.08.2006, 20:07 |
petis laguna: Pár ¨kW tam bude ne 8 ale 4 ale i tak je to celkem dost.

01.08.2006, 20:12 |
petis Kleneex: o jedný 30tce jsem přemejšlel taky. Ale nakonec to vyhrály dvě 25ky. Ale neboj jestli to Hollywoody nevydrží tak mám v merku něco jinýho:-))
Po dve 50-ky z + polu a -polu by uplne stačili alebo po jednej 100-ke.Načo tahať pre 4kw celym autom 10 kablov

01.08.2006, 20:18 |
petis Protože je to dB Drag a to ktomu patří:-))))
to je 50ka??? vyzera ako 10ka...
nejak tomu nerozumiem skus mi to vysvetliť lebo som ešte nevidel tahať z jednej baterky 10x 50mm2 kablov

01.08.2006, 20:22 |
petis Kleneex: Heled jak tak koukám na tu baterku. Zavřeš vubec haubnu? :-))))
potrebuju veskerou stavu z baterky a co nejrychlejsi proto takove mnostvi a je to treba !!
a ten woofer na 3 sec klidne snese 16kw a ve Street A bohuzel muzu mit max jednu baterku do 13litru obemu a minus dat na plech pri takovem objemu je nesmysel takze to stejne musi zase zpet na baterku jestli chces aby ti ty zesaky nejakou chvilku vydrzeli

01.08.2006, 20:26 |
petis nahod fotky wooferu v realu. A co je se Spinerama?
spinnery jsou jeste v mondeu a woofer tu jeste neni bude az primo na pribram jestli to stihnu
Mna by skor zaujimala ta bateria čo potrebuje tolko kablov
rika ti neco nordstar?? primo receno NSB90 mrkni na net a uvidis kolik dava ve skratu ;-O
ses proste pacient a to mi nevymluvis :-D
NSB 90 na 4kW ??? to se obavam ze stacit nebude. CO treba Stinger SP2150 (zkratak 5000A) - 2150A 5sec. burst

01.08.2006, 23:41 |
akim neni v Street A predpisany aj pocet kablov veducich do zosiku?? Alebo nieco podobne?
Inac tiez si myslim ze ich je tam zbytocne vela.

01.08.2006, 23:49 |
JR akim: je to omezeny poctem vodicu mezi zesilovacem a reproduktorem.
kazdopadne si myslim, ze tahat tolik 16qmm je docela blbost .... to radeji natahnu dve padesatky.
JR kdo umi cist ma jasnou vyhodu to jsou 50mm2
jinak to reknu tvema slovama.... MRDAT!!!!!!

02.08.2006, 07:17 |
Ricci Vidim, ze musela byt niekde kurewsky vyhodna cenova akcia na 50mm2 kable :-)))
Z tej jednej baterie dokažeš napojiť na 100% vykon zosilovač do 2kw.Tie kale su zbytočne vyhodene peniaze.
pockame si na vysledek mereni a potom uvidime ju?? ;-))

02.08.2006, 09:00 |
akim to skusis najprv s 20-timi kablami a potom s dvoma? Hm to som zvedavy ;)
Inac ako chces dostat 10 kablov do zosiku???To ide na nejaky rozvodovy blok a potom jeden kablik??? Tak na tom rozvodovom bloku budes mat taku stratu, ze by ti stacil aj jeden kabel 25qmm priamo baterka - zosik a bolo by to lepsie. A to nehovorim ak mas v ceste este aj nejaky cinsky kondenzator ktory nedokaze vyrovnat ani stratu ktoru sposobia jeho vlastne svorky a nie este nejake spicky pri 2 alebo 4 kw.
Skus si len tak spocitat aky ubytok ma kabel 50qmm a dlzka 3m bez prerusenia (priamo baterka - zosik) a potom 10 kablov, ocka, rozvodove bloky, dalsi kabel, kondenzator zosik....
O to ci dokaze preniest taky prud sa bat nemusis, kabel to urcite dokaze.
Tych 20 kablov bude dobrych,nepoznas ze je to lepsie alebo horsie, ale stale si myslim ze su to vyhodene prachy...
Me pripada ze tu nikdo neumi cist!!!!!!
naposledy jsou na plusu 500mm2 a na minusu take 500mm2 ZADNE 10mm2 ani 20mm2 tam neni ani nejake kondenzator ktere je stejne na hovno!!!! protoze ve Street A muze byt myslim jen do 1,2faradu a to na 4KW stacit nebude ani omylem
jak to bude na zesaku pripojene je videt na fotce
01/08/2006 15:01
a jinak me to uz neba furt vsechno mlet dokola jako pako......
koncim debatou!!!!!!

02.08.2006, 13:29 |
akim mne to skor pripada ze niekto nevie zaklady fyziky a elektrotechniky.Mas nejaky dovod preco????????? tam je tolko kablov?????????????

02.08.2006, 15:14 |
gigo akim: zkrátka to tak udělal a hotovo....at už to plní svou funkci z hlediska funkčnosti, nebo aby u toho třeba ten kdo to uvidí nevěřícně kroutil hlavou.... je to jen věc majitele...
nebo tam pozděj může být 8KW

02.08.2006, 15:52 |
dddd jo presne proc se musi furt rejpat
Akim: si prostě nedáš pokoj co ???!!! Zajeď se někdy podívat do Sinsheimu na Db Drag, nebo na mistrovsví Evropy atd......! Pak ti to bude jasný PROČ !!!!!!!!!!! ;o)

02.08.2006, 16:35 |
akim francouz: a co tam uvidim? To je fakt prispevok k teme... a vysvetluje to nezmyselny pocet kablov. Lol. Potom sa ale nedivte ze vam slovaci chodia vyhravat vase EMMA a DBDRAG sutaze... vid vysledky. Cau.

02.08.2006, 16:37 |
PRESS LOL
akim je asi nejake mistr db drag rolf
vis co uvidime jake bude vysledek ve pribrami a potom se budeme bavid dal mistre, ju???
kleneex:bohu žial ale akim ma skoro vo všetkom pravdu.Možno bude sutaž aj v počte vodičov od jednej baterie tam určite vyhraješ:LOL
vsak se uvidi kdo se bude smat na konec :-DDDDD
akim+laguna: Sbohem Slovensko, bude ti líp, máš Velký Tatry....atd.......

02.08.2006, 17:37 |
Cenda co ti branilo presunout baterku k zesikum (pravdidla jsem necetl) ? 10x50 se mi taky zda zbytecny.
ve street A nemuzu musi byt na original miste :-((

02.08.2006, 18:59 |
Duffy Francouz: loooooooooool , to co si za PICOVINU NAPISAL !!
pozri sa na vysledky emma , a netliachaj tu picoviny .. kto vyhrava sutaze ? ?
tych kablov je tam zbytocne vela , proste akim mal pravdu a laguna tiez.. ale oni o tom kokot vedia , lebo urcite su to vidlaci z agrarnej krajiny .. co Vam uz nacisto jebe vsetkym ? toto je diskusne forum , a nazor ze tych kablov je tam vela , je normalny nazor ... ked tam tych kablov najebal , tak nex si to obhaji... bohuzial je kleenex nasraty , lebo , vie ze je to picovina a NEMA argument , aby kritiku zamietol..
nejsem nasrane jenom necham mluvit vysledky za sebe 12.8. je pribram tak se potom uvidi kolik me kabely pomohly.
Kdo nevyskousi ten rozdil sam neuveri nemusim nikoho presvecovat nemam to zapotreby a navic je to moja vec kolik si tam dam kabelu ne???
Beru to tak radsi vetsi prumer nez moc male
akim: kolik je rekord ve Db Drag na Slovensku ve Street A???
Kleneex:chcel som len vysvetlenie prečo tolko vela ale ty to zjavne vysvetiť nevieš a odvolavaš sa na nejaku suťaž kam nevieš či ešte prideš.maš pravdu že je to tvoja vec kolko kablov tam daš ale ludom čo do toho aspon trochu vidia vyvola ta fotka len usmev na tvari.Pišeš TUS a čo dalej kde su repra a zosilovač ešte asi v USA.
street A moc nehrame tam je malo ale street C - 147, super street 1-2NW 150,5, super street 1-2 151 atd ... :DDDDD
a tie kable...mozno je ich vela ok ale do buducna ma postarane......db drag rulez........ked sa raz rozhodne odpaôit ten woofer nejakym killerom co budem ta 10kw a podobne....
laguna: woofer je uz v CZ o tom viem :DDDDD ak je to teda ten ale myslim ze nao :DDDDD pozdravujem predajcu---

02.08.2006, 22:31 |
Lada362 | Upraveno: 2006-08-02 22:33:56
Akim+Laguna-musim se kleenexe zastat mozna na normalni hrani je jedna 50 dost ale tohle je DBdrag takze proud je treba dodat ne dlouho ale rychle takze kdyz tahate fiziku tak pocitejte
Laguna kdyz tak vydis do zakladu DBDRAGU prijed se ukazat:-))

02.08.2006, 22:40 |
hotdog | Upraveno: 2006-08-02 22:44:51
hele kleenexi, s čím to chceš porovnat?? ty už jsi pandu měřil??? přeci abys to mohl porovnat tak bys to měl změřit s jedním kabelem a potom s 10
a jestli to má nebo nemá význam to fakt nevím, ale možná na tom něco bude
[ Link ] proc ma nekdo kdo dela DB 8 let a je drzitel rekordu ve stA tolik kabelu??? asi vi proc a verte ze to urcite zkousel i s jednim
by mi zajímalo, jak půjde na dračku 50mmq kabel po příbrami :-)))
[ Link ] [ Link ] [ Link ] nevim mozna Kleenex nema argumenty na svoji obhajobu ale dela jen to co lidi kteri vedej co delaj delali taky
a sou to lidi kteri sou na spicce ve svete tak ted argumentujte

02.08.2006, 23:10 |
akim pruznost baterky roby jej vlastny vnutorny odpor a kablami sa to urychli minimalne alebo vobec.Skor si myslim, ze vsetky tie prerusenia a rozvodove bloky spravia viac skody ako uzitku.
Chlapy od fachu sice maju dost kablov,ale nikto z nas asi nevie ci je to prave to co ich urobilo majstrami.
Akim myslim ze vedi co delaj a ver ze toho asi zkusili hodne:-))
Duffy: tak podle toho jak se ptáš soudím že vy ;o) ! Trošku jsem ale nepochopil proč mě odkazuješ na výsledky z Emmy ???
No a nikdo tady netrvdí že názor že je tam moc káblů není normální ale vzhledem k výsledkům ostřílených soutěžících v Db Dragu bude mít průřez káblů svůj význam ;o) !
Taky se mi to zdá zbytečný, ale proč ne, aspoň to nějakou dobu vydrží. Fak by mě ale zajímaly výsledky třeba s 2x50 a 10x50
neni problem to vyzkouset trebe po soutezi od pojim proste nejake kabely a zmerim znovu
pochopitelne jestli me to Head Jugde Db Drag povoli :-))
take me to totiz zajima
a co se tyce argumentu uz jsem psal ze to nepotrebuju zduvodnovat proste to tak chci udelat a hotovo to je vse nevim co je na tom tak tezke na pochopeni ???

03.08.2006, 11:04 |
gigo | Upraveno: 2006-08-03 11:14:36
chci vidět konkurenci ve street A na Slovensku :-) V Nitrianském Rudnu jsem jen litoval, že jsem nešel i na dB drag, protože bych si odvezl první místo o nějaké 2db...a to u nás jsem nejlíp třetí... a to osobní rekord Ondřeje Holečka (alias Mazla) je 150db. To už je o něčem jiném tohodle dosáhnout v, dalo by se říct, "základní" skupině.
Ale to už by jsme se mohli hádat o výsledcích a ne počtu kabelů. Každopádně tady bezesporu platí lepší víc než míň...

03.08.2006, 12:27 |
Pluto | Upraveno: 2006-08-03 12:29:42
Akim: Na Slovenský výsledky se moc neobracej, pač v tom soudruzi ze Slovenska maj statečnej bordel :-)))) Proč sem motáte Emmu taky nechápu. A to že Rado postavil dvě auta, který tlačí, a který si prohazujou mezi Mariem je pěkný, ale jsou to jen dvě auta, který u nás něco dokážou. Ten slavnej Rado ze Slovenska měl taky dost namálo, když ho v HK málem (o jednu desetinku) porazil Polák, kterej ani nevěděl, co je dB Drag. V Deathmatch už ho mlasknul jak malinu. Takže argumenty, typu "slováci jsou nejlepší" si nech na doma.
Až dokážeš něco ty, tak potom kritizuj snahu ostatních.
OT: Jedinej ty už tu asi půl roku slibuješ, jak nám to všem ukážeš, ale jsme zatím neměli tu čest, to máš ještě auto v USA???????
Hezký Pluťáku ;o))))))))))))))))))))))) !!!!!!!!!

03.08.2006, 12:44 |
gigo Pluto na to kápnul...
To je zase debata................. CR vs SK........
ne spis 500mm2 vs 50mm2 :-))
nechapu proc se tady hadate o picovinach prominte ale dost malichernejch kdyby tam dal Kleenex 100*50 kabel at si ho da nechapu proc se hned musite dohadovat a resit to a nechapu proc sem tahate spory CR vs SK uz mi prijdete vazne jak nenormalni prominte ale nechapu to

03.08.2006, 16:27 |
akim Pluto: :))) pekne napisane, ale fakt ze k teme dokopy nic. Asi ani ty nevies na co tam je tolko kablov (lebo borci v zahranici ich maju tiez tolko??)
Rado postavil dve auta a tlacia. Polak neni cech. Bohuzial. A na kazdeho chlapa je chlap... tak to chodi.
Podla vysledkov z posledneho ceskeho eventu by som odchadzal v SA s prvym miestom aj s povodnou zostavou a nastavenim. Staci si pozret nase vysledky.Teraz este aj z nadskokom 1 - 1,5db. Nemam si co dokazovat, ty co vedia tak vedia...
Auto nemam v USA a su pre mna dolezitejsie veci ako dbdrag.
akim: Borci ze zahraničí jich mají tolko ! Podivej se na Linky od Ladě362 ;o) !
To je teda debata. Akim ty ses už dlouho do nikoho nesral že . proč nám neřekneš svoji naměřenou hodnotu místo toho aby jsi říkal o kolik bys vyhrál?!!

03.08.2006, 19:53 |
Pluto Rado postavil dve auta a tlacia. Polak neni cech.
A Rado je kdo? Je jasný, že Slovák není Maďar. Fakt tě nechápu.
Ten tvůj poslední event: To je sice hezký, že bys na posledním eventu odešel jako vítěz, ale už nevíš proč: Bude to tím, že nejsilnější soutěžící Ondřej Holeček alias Mazel tam nebyl, jinak bys odešel jako poraženej o více jak 8dB. Ha?????
Co mi ted na to řekneš?
A prozraď tedy to tvoje oficiální SPL? Jestli nějaký máš.
pišete tu pičoviny ale nikto z vas borcu neodpovedal na otazku ktroru sme tu slušne položili na čo je to dobre?všetci ste majstri sveta ale ked vam da niekto nejaku otazku tak na nu neviete rozumne odpovedať.ja nie som odbornik na Db-drag a Db-drag ani nemusim lebo to už nie je o hudbe ale taky LADA by na to mal vedieť odpovedať či nie a nielen davať nejake linky
Tak Láďo, a máš to, už se naváží i do tebe :o))))) !!!
francouz:ty budeš asi nejake decko o urazil som zase nejakeho boha,jednoducho neviem prečo tu pišeš ked nevieš na moju otazku odpovedať.Mam za sebou jedno 4Kw napajanie ktore fakči na dvoch 100-kach a zatial to ide bez protekt tak preto sa pytam?Na čo 10x 50mm2 z jednej baterie?Ja ich mam 3X exide maxima DC
ja na to seru myslim si svoje a nikdo mne nerozhodi proto nechapu vase reakce at si kazdej rika co chce ja vim proc mam v aute jaky kabely a tim to pro mne koncinepotrebuju se nikomu zpovidat
Lagune hele ja to napsal Akimovi na ICQ a nepotrebuju to tady rozebirat
tim koncim tuhle debatu papa

03.08.2006, 21:12 |
akim pluto:
a?? Co je na tom ze je Mazel lepsi?? Je ich viac, co su lepsi.
Co to s tym ma spolocne? Bol tam?? Nebol, tak nevyhral. Ani ja som tam nebol, tak som tiez nevyhral...
El-diablo: povedz na co je dobre mat 10x 50qmm na plus a 10x 50qmm na minus a ja ti poviem moje cisla a zostavu...

03.08.2006, 22:03 |
petis Kleneex. Co vlastně budeš mít a zesy?
ja na to seru myslim si svoje a nikdo mne nerozhodi proto nechapu vase reakce at si kazdej rika co chce ja vim proc mam v aute jaky kabely a tim to pro mne koncinepotrebuju se nikomu zpovidat
Lagune hele ja to napsal Akimovi na ICQ a nepotrebuju to tady rozebirat
tim koncim tuhle debatu papa

03.08.2006, 23:11 |
Pluto Jenom OT: Radovi a Mariovi se preventivně omlouvám, že jsem je použil v příkladu pro Akima.
zatim ty stejne ale uvidi se po prvnim mereni jeste mam 2xEXT3000D na prodeji ale sam asi uz na to nebudu mit prachy :-((
Jinak Lado tohle uz jsem psal davno:
01/08/2006 15:01
a jinak me to uz neba furt vsechno mlet dokola jako pako......
koncim debatou!!!!!!
A vedel proc nemam proti nikomu nic a rad odpovim a to uz jsem udelal.
Ale zda se me ze tohle je uz jen provokace proto uz tu sem skoro nic nepisu a mam ted jine starosti nez resit kraviny, ach jo :-(((
Laguna: Ja ti to teda reknu proc 10x50, protoze nejde jen o to aby nevypinaly zesiky, ale aby na svorkach zesiku bylo maximalni napeti, sam pises o 4kw na 200 qmm, ale pri tech 400A muze byt ztrata na kabelu klidne nekolik desetin V. A tech par desetin se da dohnat predimenzovanym kabelem. Navic nikde neni dany ze tam bude mit dosmrti jen 4kw, ve street A pouzivaj i 8kw, takze i baterka na to je. Pak bude tech 500 qmm tak akorat. Taky jsi tu mlel neco o prechodovych odporech, tak by me zajimalo jak jsi to na ty 2 100ky rozbocil ty, ze to maz bez prechodu? imho kdyz proletovany oko poradne utahnes sroubem na cistou medenou desku, tak rozhodne ten odpor bude tak malej ze nemuze smazat vyhodu dalsich paralelnich kabelu. Celej vas problem je jenom v tom, ze proste nemuzete prekousnout kleneexovo 20 padesatek. :o)))
Tak jsem to zhruba spocital a v kleneexovo pripade je rozdil jednoho nebo 10ti kabelu priblizne 0.5V Je jasny ze pul voltu navic nehodi decibel na tlaku, ale nejakou desetinku jo, a to muze klidne rozhodnout poradi, kdyz bude konkurence. V pripade ze TUSne na vetsi vykon, uz to rozhodne nebude zanedbatelna hodnota.

04.08.2006, 08:36 |
akim Radek: a odkial mas ze kabel ma taku stratu?? Co ja viem, tak kabel 35qmm na dlzke 5m ma stratu v stotinach (0,01) a napr. taka poistka v ceste spravy svoje. Alebo samotne svorky na zosiku a inde...

04.08.2006, 08:58 |
aTTim Pri minimalnim vykonu zesilovace, a tedy pri velmi male velikosti proudu, prochazejicim napajecim kabelem, muze byt ztrata na kabelu mala, treba radove setiny voltu. Jenze v pripade, kdy je vykon zesilovacu na maximu v radech stovek nebo i tisicu W, potom roste i ztrata napeti na kabelu a muze dosahovat i nekolika desetin V a to i pri spravnem sizingu kabelu.
Takze ztraty v radech setin jsou mozne, ale pouze v urcitych pripadech a o to v dB Dragu fakt nejde.
akim: jde to spocitat, zname vodivost medi, prurez, delku a proud. Bral jsem v uvahu 4m a 500A
Ted si ale uvedomuju ze jsem udelal chybu ve vypoctu, protoze jsem bral v uvahu jen jednu vetev napajeni, ale ubytek je samozrejme na obou. Takze nikoli 0.5V ale 1V !!!

04.08.2006, 10:50 |
RadekFM | Upraveno: 2006-08-04 10:51:45
akim: Pri nulovem odberu je samozrejme ubytek 0, ale s narustajicim proudem roste umerne i ubytek napeti na kabelu.
priklad: 10m 50 qmm kabelu (5m plus, 5m minus) ma odpor 0.00387 ohmu. pri 100A pak bude na takovem vodici ubytek napeti 0.387V (ohmuv zakon) pri 500A to uz je 1.935V
odpor kabelu si muzes spocitat treba tady:
[ Link ]

04.08.2006, 11:31 |
Pluto Radek: Pěkně podané, ale stejně se to Akimovi nebude líbit, prostě mu vadí, že má Kleenex víc kabelů jak on :-))))))))
Pluto: mám za to že vysvětlení RadkaFM je naprosto vyčerpávající ;o) ! Uvidíme co na to řekne Akim ;o) ?

04.08.2006, 14:52 |
akim nechce sa mi to znovu pisat tak to len zkopirujem:
"Inac ako chces dostat 10 kablov do zosiku???To ide na nejaky rozvodovy blok a potom jeden kablik??? Tak na tom rozvodovom bloku budes mat taku stratu, ze by ti stacil aj jeden kabel 25qmm priamo baterka - zosik a bolo by to lepsie. A to nehovorim ak mas v ceste este aj nejaky cinsky kondenzator ktory nedokaze vyrovnat ani stratu ktoru sposobia jeho vlastne svorky a nie este nejake spicky pri 2 alebo 4 kw.
Skus si len tak spocitat aky ubytok ma kabel 50qmm a dlzka 3m bez prerusenia (priamo baterka - zosik) a potom 10 kablov, ocka, rozvodove bloky, dalsi kabel, kondenzator zosik....
O to ci dokaze preniest taky prud sa bat nemusis, kabel to urcite dokaze.
Tych 20 kablov bude dobrych,nepoznas ze je to lepsie alebo horsie, ale stale si myslim ze su to vyhodene prachy..."
RadekFM - s vypoctami suhlasim, teoriu ale treba aplikovat v praxi. V pripade Kleenexovej montaze su tie kable zbitocne.
Pluto, Francouz - mam pocit ze ani neviete o com je rec ale vstupujete do diskuzie len aby ste chranili kamarata, mate moj obdiv ;)
tuhle fotku uz jsem jednou sem daval ale pro tebe to udelm klidne jeste jednou
takhle to bude vypadat
a to prijde potom primo napojit na zesaky

neznám pravidla, ale jen tak pro zajímavost - v té kategorii, kde budeš soutěžit nemusí být kabely u baterie odjištěny?
nemusi na Db dragu je to tvuji problem jestli ti zhori kable nebo auto :-))
A toto su presne dôvody prečo db-drag nemusim:nemusi to dobre vyzerať,nemusi to dobre hrať,nemusi to byť bezbečne ale nech to vyzera a robi velky bordel.Predpokladam že na tom aute budeš aj jazdiť tak skus upozorniť každeho spolujazca ktory si k tebe do tvojho auta sadne ake podstupuje riziko a verim tomu že budeš cely čas jazdiť sam.Tolko k tejto teme a prajem ti vela štastia pri sutaženi v Db-dragu.Čau
Akim jelikož mně předběhli s vysvětlením že čím větší průřez tím menší zahřívání a stráty asi budu ochuzen o tvé SPL nebo mi ho povíš i přesto?
laguna: Myslim, ze tohle neni Kleneexovo auto na deni jezdeni :) je to jenom na db drag...
Na jezdeni ma Mondeo a taky neni k zahozeni :)
hmmm a tak hezky jsem to mel napsany :-(
tak jen ve zkratce...
Laguna: kdyz ses chytrej tak neco dokaz ty a nerejpej do neciho usili ja mam pandu na dBDrag taky a veci jsou v ni jen na soutez, jinak je to vyndane a odpojene, dokonce v pande mam i hasicak coz tu nema ani kazdej druhej co tu pise, takze nejaky poznamky o bezpecnosti asi uplne nejsou na miste
krom toho pokud se meni auta a defakto se tak podvadi... k tomu nemam co rict
Route88: To nemyslis ale me ze???
Ja si ty body nasbiram z pandou ktere potrebuju. A jedu vlastne podle pravidel.... :-((
Laguno: u me kazdy spolujezdec vy do ceho naseda, prave proto chcou se mno jezdit ;-))
No a jinak jak rikal goldies mam jeste jine ktere udela jen tak 140db na normalni jezdeni do prace :-)
Jo a jinak prave duvod proc tam mam tolik kabelu je ze vlastne sam nevim a jen me to doporucil nejake takove ten mistr db dragu z nemecka, tak to jen ten prave duvod!!!
kleneex: a tos nemohl napsat hned, vždyt je tu transkontinentální hádka skrz to :-))))))
jj velke sorrac nebo pocesky moc se omlouvam netusil jsem ze to bude takhle ostre
fakt nevim treba jak vypocitat ubytek v kabel jako RadekFM ale je me jasne ze 2x50mm2 je proste malo.....
:-) ty vole vy ste dobry pacienti :-D, jestli chcete kabelaz tak tu mam v ulici takovou tu 3m spulku co se dava do zeme .-)

05.08.2006, 00:15 |
Pluto laguna: Jseš ubohej. Já tě taky nemusím, jako ty nemusíš dB Drag a taky ti to necpu.
OP
Pluto: rad to stebou osobne prediskutujem pridem do Prerova.
Klenex. pokial to auto maš len na sutaženie ta je to ok

05.08.2006, 13:14 |
Pluto laguna: Na osobní jednání se těším, protože mě to řešit zde přes forum nebaví. K tomu autu: Oni všichni (Route88, Mazel, Petis, Kleenex), kdo si koupili Pandu jí maj opravdu jen na soutěže, ale to bys věděl, kdyby si se o dB Drag zajímal. Proto není špatné "vědět" a potom tu něco do kluků rejt. OK?
Čus pacoši.... Nevíte někdo proč tam má tolik kabelu ?? :o)))))))
Akim co tvoje hodnota SPL mně to celkem zajímá.
Karelmax víš jak se říká že si chlap velkým autem léčí komplexy málýho ptáka tak on si to léčí počtem kabelů
karelmax: no v obi měli výprodej, tak proč to nevzít, když to bylo tak levný :-))

05.08.2006, 14:43 |
Pluto Celica alias El-diablo, to jsou mi novinky. Ze zašívá za jinej nick, pozor na něj :-)))))))

05.08.2006, 16:05 |
laguna | Upraveno: 2006-08-05 16:17:39
Pluto: jedine kto tu rejpe tak to si ty.Ja som sa slušne pytal možno aj pre to aby som sa dozvedel niečo nove načo tolko kablov na čo si ty neodpovedal lebo odpoved ani nepoznaš hlavna vec že si rozhodca v db-dragu,alebo neviem čo si.Uzavriem debatu tolko kablov je klenexovi na piču lebo z tej baterie čo tam ma nikdy nedosiahne viac ako 200Amp.Opičit sa za majstrom sveta je možno v kurze ale nech nezabudne že množstvo použitych kablov mu k MS nepomože.

05.08.2006, 17:11 |
Pluto Rozhodčí jsem, ale k tomu nepotřebuju vědět, proč tam má tolik kabelů, to je věc soutěžícího. Ty jsi taky člen AHC fora, tak bys to měl vědět taky, ne? Samožřejmě, že ne, stejně tak to nemusím vědět ani já.
Kdy jsem do tebe rejpnul? Nějak to nemůžu najít, jestli myslíš to, jak jsem psal, že tě nemusím, tak ty jsi byl první, kdo nám začal tlačit, že něco nemusí.
Jinak už mě to nebaví, protože debata se začala odvíjet někam jinam a hlavně mě tyto debaty nebaví.
Jinak k tomu opičení. Nějak jsem to zase nepochopil. Atlet, když chce doběhnout první, tak se musí taky opičit po mistrovi světa - musí taky běžet hodně rychle a mít na nohách tretry :-))))))
Do nikoho jsem se nenavezl a jestli to někdo pochopil jako rejpání, tak vás ujištuju, že to tak není. Tímto končím diskuzi.
laguno myslim ze RadekFM na to proc tam ma tolik kabelu uz odpovedel a neni k tomu vic co rict nez 1V navic a to je dostacujici duvod nemyslis???
Pluto nezašívám nemám potřebu nemám se proč stydět jen sem nevěděl že by byla povinost vám pane rozhodčí oznamovat změnu nicku?( . )( . )
Pluto: by jsme kaktusovyho Johna stejne odhalili :-)))
Mishan udelal to az na moji radu ja mu to rikal taky
Laguna ja se taky opicil po mistrech a ovoce to prineslo takze nechapu proc ne zrovna jako kluci co soutezi na Emma/priklad/ vedej co kde slyseli dobryho a udelaj to tak kazdej chce vyzdimat to nej a proc prochazet strastiplnou cestou omylu kdyz uz to nekdo vyzkousel???

06.08.2006, 18:11 |
erix7 (K)
to cist nebudu :)
erix7: ani nemusis stejne jde o hovno :-))

06.08.2006, 21:22 |
Pagoš Pěkná debata, celý jsem to nečetl, ale kleneex má pořádný napájení a určitě ne pro to, že byla někde sleva na padesátku kabel :-)

07.08.2006, 08:01 |
VlastaCB | Upraveno: 2006-08-07 08:03:00
No nedozvedel jsem se nic od nikoho kdo napada Klenexe proc tam ma tolik kabelu a vydrzel jsem to docela dlouho.
Objasnim pac to uz nemuzu ani cist
Jde o to ze tech kabelu je tam sice hodne ale hlavne jde o to aby se udrzel kratkodobe co nevetsi proud pro napajeni zesilovace
Z elektrotechnickeho hlediska jde o to ze jeden kabel ma urcity odpor (+ ruzne prechodove odpory na svorkach a oku ktery se sroubuje atd )
Samozdrejme je na to spousty vzorecku a pocitani ale to nechci rozvadet.
Proud ktery prochazi jednim kabelem ma pri urcite delce a urcitem odporu nejakou ztratu a doba kterou urazi za nekolik dejmetomu milisekund je u velkych vykonu dost podstatna vec .Kdyz tam bude ale nekolik kabelu o stejnem prurezu ma proud moznost si vybrat aby protekl co nejmensim odporem za co nejkratsi dobu a tak se ve vetsine pripadu vysvetluje proc se ve svete pouziva vice kabelu pro rychlejsi a vyrovnanejsi prenos proudu protoze prave proudova ztrata byt i o nekolik malicko Amper se dokaze projevit na vysokem vykonu treba jenom na nekolik sekund o nekolik desitek Watu.
Mozna jsem to trochu detsky vysvetlil ale kdo to nechape tak nechape.Cekal jsem podobny vysvetleni treba od nekoho s dBDragu
Je videt ze je tu opravdu hodne odborniku

07.08.2006, 08:13 |
Zdenek (A)
Uz zase! :-) Kdo mi konecne vysvetli, k cemu je v autohifi velicina "rychlost proudu"? Sem mel pocit, ze proud se siri rychlosti, ktera se blizi rychlosti svetla. Pohyb elektronu ve vodici se pocita na milimetry za sekundu, jenze to nesouvisi s onou rychlosti proudu. Neco jineho je rychlost nabehu proudu (nebo jak se to k sakru jmenuje), ktera je ale podle meho ovlivnena spise necim jinym, nez je prurez vodice...
Jako admin, VlastaCB keca nesmysly viz:
"Proud ktery prochazi jednim kabelem ma pri urcite delce a urcitem odporu nejakou ztratu a doba kterou urazi za nekolik dejmetomu milisekund je u velkych vykonu dost podstatna vec"
Tohle bych mozna cekal od nonama, ale od nekoho kdo dela instalace? To fakt ne.
VlastaCB: Pro tvoji informaci, el. proud urazi za 1ms 300km, takze na 5m kabelu je to naprosto zanedbatelna velicina.
Ja bych to shrnul asi tak, ze cely spor je pouze o tom, jestli prechodovy odpory na tom "terminalu" nejsou vetsi nez odpor jednoho kabelu v celku. Ja tvrdim ze ne a kdo tomu neveri, at si to zmeri. Asi tezko kdo bude mit tak presny merak odporu, ale slo by to i obyc multimetrem merit primo napeti na napajeni v ruznych mistech pri max. zatezi. Tak lze snadno zjistit kolik V se ztrati na vodicich, na spojich, na pojistce atd. Vsadim se, ze kdyz namerim na kabelu nekolik desetin V, tak na kvalitnim spoji bude 0.00nic.
Jinak jsem to jednou fakt meril a na 5m kabelu 50qmm ukazal multimetr priblizne 0.5V Kdyz to ted pocitam, vychazi mi to stejne. bylo na tom celkem 2.4kW RMS na plno a klestovej ampermetr ukazal 240A na napajecim kabelu
RadekFM: Jde o podstatu veci kdyz chces vyzkousej to v praxi nejsem tu proto abych se dohadoval o pic...nach.Ano zavisi to opravdu na spouste velicinach a spouste vzorecku snazil jsem se vysvetlit podstatu veci ,kdyz se chces dohadovat o detailech a chces brat treba i polaritu elektronu v jednotlivejch dratkach a pri urcitem napeti ,smeru,vykonu, urcitem magnetickem poli atd tak na to opravdu nemam cas
Vyzkousej v praxi a pak dej vedet
Jeste jedna vec proud neni primo umernej napeti a pri vzrustajicim vykonu vzrusta proud nekolikanasobne a napeti kolisa treba jen o desetiny (pokud je kvaliti zdroj)ale pro napajeni zesilovace s 4kW vykonem kde je treba nejakych 280A pri plnem vykonu tam uz jsou prechodove odpory hodne znat

07.08.2006, 09:29 |
Zdenek (A)
VlastaCB: Samozrejme ze to vse zavisi na mnoha okolnostech. Kdyz udelas prasacky ocka, neocistis kontakty apod., tak je cela prace na prd. S tim samozrejme souhlasime. Ja a Radek jsme jen reagovali na jednotku "rychlost proudu", ktera se tu hojne pouziva, hlavne ve spojitosti s kapacitorem ;-)
no nevim jak bys zmeril zpozdeni na kabelu vlivem rychlosti el. proudu :-)))

07.08.2006, 09:37 |
Zdenek (A)
RFM: :-))))))))))))

07.08.2006, 10:07 |
Cenda samozřejmě, že vícero kabelů proud zpožďuje. Protože elektrony se pak musí rozhodovat, kam mají vlastně jít a těm blbějším to trvá dýl.

07.08.2006, 10:31 |
Pluto VlastaCB: Cituji: Mozna jsem to trochu detsky vysvetlil ale kdo to nechape tak nechape.Cekal jsem podobny vysvetleni treba od nekoho s dBDragu
Je videt ze je tu opravdu hodne odborniku
Pokud vím, tak vysvětlení podal Radek už 04/08/2006 06:48, takže jsi čekal zbytečně :-))))
A kdo je někdo od dB Dragu? Někdo od dB Dragu už je asi 250 lidí :-)))) imojiné, Radek FM je mezi nimy taky.
Já to taky říkal i když hodně zjednodušeně. A když jsme u toho zapojením odporů palarelně se jejich hodnota zmenšuje že pánové ohmův zákon. Takže čím víc drátů paralelně k sobě tím je jejich výsledný odpor menší tudíš klade proudu menší odpor při protékání. A pokud případně někdo namítá něco na přechodovej odpor na očkách tak si hold pán kleneex dá tu práci a přecínuje kabelys očky přímo na měděnou desku a bude to spoj se zanedbatelným odporem pro proud
na to ti seru to je moc hokny.... :-))
Pluto: ty akorat musis porad rejpad jinak tu nejsi na nic neslysel jsem od tebe jeste zadne rozumne vysvetleni co se tyka muziky,kdyz jste zacinali ani jste nevedeli na co je kapacitor a ze se vubec auto nak tlumi ,jestli mas chut tak si o tom muzeme popovidat ,prijed na Hlubokou a ja si udelam cas si popovidat o instalacich atd .......na tohle urcite.

07.08.2006, 21:18 |
Pluto Kdo u tebe nevěděl, co je kapacitor ???? Nějak jsem si nevšiml, že jsem do tebe rejpnul. Jen nevím, proč když vidíte víc kabelů než dva, tak to hned všichni (někteří rejpalové) řadíte k dB Dragu?
O instalacích přednášku nepotřebuju, už jsem jich dost udělal a nevím, proč by jsi mi měl radit zrovna ty.
Snad jsem se tě nějak nedotknul, protože cokoliv tu napíšu, tak to hned všichni považujou za rejpání.

07.08.2006, 23:31 |
Pluto Vlasta: Jinak sorry, jestli se tě to dotklo, prostě mě nastartoval Laguna s Akimem. Nejde o to, že jsem jim neporadil, ale o to, že se o to pokusila spousta lidí už dávno, ale oni stejně jen rejpali a rejpali.
Pak se o to pokusil Radek, Zdeněk, ty, ale stejně to bylo ho..no platný.
A proto, že už mě tato debata nebaví, tak se omlouvám tobě a všem ostatním, kterých jsem se dotknul.
OK?

08.08.2006, 15:30 |
akim Pluto: precitaj si svoj prvy prispevok v tejto diskuzii. Je absolutne mimo temu a o kabloch alebo montazi v nom nevidim ani slovo.
Za to tam vidim len pohrdanie.
Mozno by si mal najprv rozmyslat nad tym co sem napises.Neospravedlnuje ta ani to ze si nejaky judge. V podstate si tiez este nic neukazal.
Ked uz nevies odpoved na jednoduchu technicku otazku z dovodu tvojej neznalosti, tak bud radsej ticho a nestrapnuj sa.Ja to tak robim tiez.
Cau.
Já nevím, ale každý řetězec je tak dobrý jako jeho nejslabší článek.
Těch 10 kabelů má 500 mm2 ale ty očka jsou v nejužším místě cca 15 x 1,5 mm = 22,5 mm2 x 10 = 225 mm2, tzn ani né polovinu toho, co jsou kabely.

08.08.2006, 16:23 |
Zdenek (A)
harry: Ale ty ocka nemeri na delku 4.5 metru ;-) Bylo by jiste lepsi dat tam nejaky masivni home-made oka, ale pri delce ocka 2cm to neni zase az takovy brutalni prusvih :-o
zdenek: nejsou taky ty ocka pozlaceny na rozdil od kabelu? :-)

08.08.2006, 18:55 |
akim el-diablo:
posledny 140,9 oficialne s povodnou zostavou. Po novom este neviem, odhad 142.
Ak ta zaujima aj na com tak tu mas popis:
Sony CDX-C90R s DSP XDP-210EQ prepojene optikou
signalove kable XLO/Pro 125
dvojkanal Soundstream Rubicon 502 - 2x 150W RMS
basaky 2x 10" Raveland (kus 1900,- Sk)
35qmm napajanie, baterka Exide Extreme
auto neni ziadna panda ani ziadne ine dbdrag special auto, ale normalna seriovka vytlmena kombinacou Dynamat a Sikadamp.
Na bezne pocuvanie mam JL 8W7.

08.08.2006, 20:14 |
petis akim: jenom upozorním že se ti muže zdát že to tlačí víc ale nemusí to bejt pravda. Muže to bejt naopak. Vlastní zkušenost:-))

08.08.2006, 20:27 |
akim petis: dik za info, ale mam k dispozicii meracie zariadenie

08.08.2006, 20:29 |
petis akim: OK:-)
akim: na kolika Hz mas spicku?

09.08.2006, 12:48 |
akim naposledy presne 60
akim: co sem pletes tvou instalaci? vzhledem k tomu ze dotycny asi nechce tlacit jen 140,9dB asi vi co dela

10.08.2006, 13:46 |
akim Maxxim: odpovedal som na otazku diablovy. Aby si to zistil, staci sa naucit citat cele vety.
btw ci chce niekto tlacit viac alebo menej, to je mi fakt uplne jedno. Bohuzial je tu vela ludi, ktory nieco robia a ani nevedia za akym ucelom. " vzhledem k tomu ze dotycny asi nechce tlacit jen 140,9dB asi vi co dela" - nesuhlasim! Odpovede su v tomto prispevku.
Cau.
Dneska sem slysel na vlastni usi a mazeeeeeeeeeeeeeeec!

10.08.2006, 22:28 |
gigo Akim: každý ať si dělá se svým autem, respektive aparaturou, co se mu zlíbí... ty si dej do auta co uznáš za vhodné a kleenex a ostatní si tam dají to co uznají za vhodné oni....tak se přestaň srát do ostatních a jdi si svou "autohifi" cestou!
akim+ laguna: 150,9 db dal uz to asi nemusim komentovat ne???

13.08.2006, 11:11 |
gigo Kleneex, tak to je super výsledek! obrovská gratulace
Kdybych ti kvalitně nedržel okna tak by to bylo jen 150.8
masakr! A to si me po prvnim mereni psal 149,9 ale ja ti veril, ze to das!
Vybitý baterky sem to říkal že to půjde nahoru po nabití
Kleneex+El-diablo: pěkně chlapi ;o) !!!!!
No já bych spíš řekl pěkně RE Audio
El-diablo: to taky a ještě pár drobností ;o) ! Ale to už se tady mám pocit probíralo dostatečně :o))) !!!

13.08.2006, 13:26 |
akim pekne cislo ;)
skusal si tie kable??
ne na to nebyl cas ale na to jeste urcite dojde nejpozdeji ve vyskove nebo prerove az budu mit kvalifikace jasnou :-))