Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Druhá baterie - dotaz

o Navštíveno 1201x o
o 22.01.2007, 09:10 | Only_One
Hifi dotaz - intalace v autě si vyžádá druhou baterii. Předpokládám že vozidlo je vybaveno svoji baterií v motorovém prosotru a druhá bude umístěna v kufru co nejblíže zesilovačům. Propojení provedu dejme tomu kabelama 50qmm samostatně plus i mínus a propojím pus na pus a mínus na mínus? nebo mám řešit napájení pro druhou baterii samostatně od altíku? NAšel sem něco o nějakem relé ale netuším jak to funguje - předpokládám že to je odpojování dobíjení? . Kam mám pak dát pojistky?

o 22.01.2007, 10:09 | Creams
Připojuji se k těmto otázka uplně přesny případ právě budu řešit !
o 22.01.2007, 10:28 | RadekFM
Rele se dava mezi baterky, aby se pri odstavenem aute navzajem nevybijely. Mame ale zkusenosti, ze to v pohode funguje i bez rele. Minimalne pokud budou ty aku stejny, bych se toho vubec nebal.
o 22.01.2007, 11:02 | olda2
V tanku T 55 jestli si ten typ po desetiletích nepletu byly zapojeny serioparalelně celkem 4 baterie klasické olověné tuším 150 AH každá,propojeno přímo drátem-kabeláží-stejný případ.2 a 2-celkem dalo to 24 Voltů
o 22.01.2007, 12:14 | wattman
jj-kdyz budou obe 12V,paralelne zapojeny-tak v poho i bez rele.
Tohle resit pri pridavani 2V clanku a seriovym zapojeni.
Ono pri ty serii je pak pruser kdyz by jsi odebiral neco jen z jedne baterky-ale to neni tvuj pripad.

OT:Kua-autohifi do tanku-to tady jeste nebylo.Stavy ma dost a konstrukci pomerne tuhou....:)))
o 22.01.2007, 13:21 | georgeeino
takže stači vzít a jen z baterky co mám v motoru natahnout přímo + a - na + - druhé baterky v kufru jo ? a z ni pak na rozvodovy blok?
o 22.01.2007, 13:51 | aTTim
Hlavně chlapci nezapomeňte na pojistky, takový baterky umí udělat pěknej ohýnek ...
o 23.01.2007, 10:18 | hotdog
jen bych doplnil k attimovi pojistky na obou koncich propojovacího kabelu :-)
jinak já mám dvě rozdílný baterky a nevšiml jsem si že by mi to dělalo nějakou neplechu
o 23.01.2007, 10:27 | Vita_Megane
jako hotdog, mam vartu a maxximu bez rele, auto stalo cca mesic a zadnej problem
o 23.01.2007, 10:33 | hotdog
jen bych doplnil že jsem ted po odpojení druhé baterky, zjistil že je navíc ta olověná poněkud v čudu. po půlhodině mirného hraní jsem nenastartoval.. :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3467 sekund.