Navštíveno 2830x

Treba pripomenut že sú k nim aj stredáky UR 2.5 mám ponuku na A4 alebo CA21 alebo CA50. Neviem sa rozhodnúť. Poradte aj nejaké rádio k týmto kompám prípadne woofer. Dakujem

nejak se tu ztracim - resis 2pasma + stredaky, vyhybku mas predpokladam 2pasmovou, takze jestli to chapu, chces to do aktivu, tj. potrebujes 6 kanalu?
nebo jak to chces zapojit? resis tu 4kanal, 2kanal a 5kanal a ja osobne se v tom vubec nevyznam co presne potrebujes
No ved to ani sám v tom sa nevyznám, potrebujem hlavne či brať zosíky z Ultimate sérii alebo stačí Classic? Aktiv by som riešil tak že stredobasy išli celé pásmo a stredy neviem či by sa dali napojiť na 2 pásmovú výhybku s výškami čo je k 2 pasmovému setu R6A??? Ked nie tak by bolo k dispozíii aj jedna A3 na stredobasy a A4 na stredy a výšky, len otázka je či nie sú tieto zosíky zbytočné na tieto kompá, či by nestačili zosíky z Classic série???
na original vyhybku zapomen, ta s tim stredakem zkratka nepocita, takze budto nechat namotat jine vyhybky nebo urcite radeji full active, ale veci s tim spojene - radio, vice zesiku atd.
mne osobne by na to nejvice pasovala DLS RA40 na stredy a vysky a A3ku na stredobasy
pripadne bych tu mel takovou chutovku, kdyby te to zaujalo, opet myslim na stredy a vysky, ma to moc prijemny zvuk:
[ Link ] konkretne Profile Four, vykon je samozrejme zase vyssi jak je znamo - napr. Four Channel ma udavanych 4x50, namerenych 4x92

03.10.2007, 21:55 |
frantobmw | Upraveno: 2007-10-03 21:59:19
up

03.10.2007, 21:56 |
mendo ak nechceš sub. tak by som to sekol do full 3w aktiv,lebo ak nemas origo 3w vyhybku tak stym nepohnes.staci ti nato pajac 88rs a umna ma na DLS A3+IRIDIUM ovela prijemnejsi zvuk ako na alpine(9855,9812). Ja kvoli tomu predavam 2w iridia. tiez chcem 3w ale v mojom pripade by som uz musel hladat nieco co ma 4vystupy(mam sub.) dex a spol. ,lebo nemam vyhybku pre 3w
Alpinka 9835 by stačila? A čo tak kombinácia Genesis mini for na stredy a výšky a A4 dva kanály na stredobasy a dva premostene na malý 10" woofrik? Tri zosíky je už moc, potrebujem nejaký kompromis... RA 40ku neviem zohnať použité. Ponukli mi A4 a A3... po prípade Genesis mini four A druhá vec stredobasy budú v uzatvorených cca 8 litrových ozvučniciach...
Sub chcem . a na Dex a pod nemám :( Takže radšej p88 ako Alpinka???
pak bych dal genesis + DLS A5 - na stredobasy ma dostatecnou silu a basak s tim muzes pohanet o dost lepe nez s A4kou, kdybys mel zajem, o necem bych vedel..., ten zesik je na to zkratka staveny
P88RS hraje moc pekne - urcite radeji nez 9835ka
Muzu mit dotaz na téma Full activ? Je možné zapojit dopředu 6 kanálů pře Alpinu H701? Udajně má dopředu pouze 2 kanály, čili by ty zbývající dva byly ze zadu. A šlo by to smysluplně nastavit?
Díky

04.10.2007, 08:17 |
mendo franto: ktym repro ti stacia ovela lacnejsie zosiky. na A-seriu by som daval nobelium,iridium prip.nieco z vysej serie. a este ked chces robit ozvucnice tak tieto vysie rady su preto urcene!
Havala: já mám H701 použitou na třípásmo v plném aktivu v předu a ničenu to nevadí, takže určitě to jde. pokud tím máš ovšem na mysli tři kanály (ne 6 kanálů ale 6 reproduktorů), a nastavit to samozřejmě jde.
mendo chápem ale teraz mám možnosť si kupiť tieto zosíky za extra ceny a podla mna budú určite lepšie hrať ako s classic seriou.
Milan ddakujem za rady genesis už mám objednané a A4 slubené takže podla mna z týchto možností je táto kombinácia najkompromisnejšia a tá A4-ka pri premostení na 2Ohmy dává slušných 400W čo na menší woofer postačí (woofer bude v interiéri auta)
čo sa týka rádiu na p88 ke sa dá nastavovať potrebné frekvencie?
Alebo by som mal možnosť kúpiť Naka CD 400 :)
To Pavel 02: já mám 4 kanály dopředu a na každý reprák mi jde jeden kanál, zatím jen aktivní vyhybka od US blasteru, a pozdejc chci dokoupit 2 kanál, asi DLS a ktomu středy DLS čili výsledek: 6 repro a 6 kanálů jak to más ty?

04.10.2007, 11:57 |
Cenda P88R umoznuje volbu
HT 1,25; 1,6; 2; 2.5; 3.2.. kHz
TMT LPF to samy jako HT
HPF 20; 32; 40; 63; 80; 100?; 120; 160; 200
SW LPF to same, HPF si nepamatuju
strmosti 6-18dB, SW 6-24(30?)
krok zpozdeni TC je 2,5cm

04.10.2007, 12:14 |
mendo ak chces aj wofer tak 3w+wofer nepotiahnes ani 9835 ani 88-kou. Potrebujes 4xrca.
Franto chapem ze mozes kupit za super ceny, ak by si chcel lepsie repro mam na predaj DLS iridium 6.2,ktore by sa hodili do ozvucnic co si spominal
[ Link ]
to Havala: jak píše Pavel, také mám předek na procu 6kanálů v aktivu , plus 2 kanály na sw a ničemu to nevadí , kdyžtak napiš
Havala: tak jak jdoizo, prostě 6 repro v předu vše v plném aktivu - středobas 2x, středy 2x, výšky 2x, (podle tvého 6 kanálů) a SW vzadu, a ještě zůstává volný centr.

04.10.2007, 17:54 |
frantobmw | Upraveno: 2007-10-04 17:55:32
Mendo, najprv chcem vyskušať tieto repráky potom uvydím ako budem spokojný :)
Takže páni shrniem toto celé, mám stredobasy 16cm DLS R6A, Stredáky DLS UR 2.5, Výšky DLS R6A
Mám k dispozícii zosíky Genesis Compact 4 a DLS A4 a kapacitor 1F DLS
Potrebujem rádio pre túto aparatúru a sqelý malý 10" woofer na SQ :D
do uzavretej ozv. s príkonom cca 300W na 2Ohmy
Prosím Vás poradte, dakujem
FRANTO

04.10.2007, 22:06 |
mendo ok. franto,ja riesim tiez dilemu ako stym vybabrat,ked mi chyba jeden par rca na 88-ke a napadlo ma ze na 6kanalov co mi poskytuje HU by som napichol str.bas,stred a vysku.Z rca pre str.bas by som napojil aj monoblok ,(v tvojom pripade 2-kan z A4) lpf,hpf filtre by som ponastavoval na zosikoch. v tvojom pripade by bol problem v ovlad.hlasitosti subu,ja mam na monobloku ovladanie,ale A4 to nema. Zatial je to len uvaha,este to nemam odskusane
nie je to zlý nápad ale potom časové oneskorenie by si nemal pre woofer čo môže byť problém ak máš woofer v zadu

05.10.2007, 02:44 |
mendo no ten mam v plane dat dopredu, len musim predat mojho 15kg drobceka
mendo, vsak oddel stred a vysku pasivne cez zosik (ak ma LPF na 2kHz), ved instalovane zrejme budu vedla seba, tak by Ti mali vyhovovat rovnake hodnoty casovej korekcie....
sub si budes chciet pridat/ubrat podla nalady a taktiez potrebujes na sub cas. korekciu inu ako na stredobasy

05.10.2007, 12:48 |
noclue | Upraveno: 2007-10-05 12:55:31
franto: ja mam kvoli miestu tiez 2 4kanaly, viac sa mi nevoslo, ale ten silnejsi ma 2x170@4 + 1x340W@8 takze na stredobasy aj sub staci.
To co Ti radi Milan A5-ku je rozumnejsie riesenie ako A4, lebo ten 3. kanal A5 je stavany ako mono a mas pocutelne lepsiu kontrolu.
Mna A4 ani na stredobasoch a ani pri kratkom posluchu na JL12w3 v mostiku neocarila.Musis uvazit, ze pri 1Ohm mas stvrtinovy damping faktor.
Este k casovym korekciam pre sub v predu - treba, lebo mas inak otoceny sub ako stredobasy, taktiez v inej vzdialenosti, vselijako sa to odraza atd... Tiez som si zo zaciatku nemyslel, ze to bude treba, ale teraz mam nastavene ine opozdenie pre stredobasy a basak
A este ma napadla kacirska myslienka, preco nejdes do 2W + sub? potrebujes ten stred silou-mocou? 3W aktivne spravis lavou zadnou a vyhnes sa mnohym problemom :-)

05.10.2007, 14:31 |
mendo | Upraveno: 2007-10-05 14:32:57
noclue :celkom fajn myslienka,len neviem ci genesis bude mat takuto moznost. Myslel som ze,ten basak nebude potrebovat TC,ked je vpredu pod nohami .dobre ze si to napisal,uz by som predal wofer :-) nechcel som tolko investovat,ale uz sa vidim o mesiac sa bude zhanat DEX:-)

05.10.2007, 14:35 |
mendo | Upraveno: 2007-10-05 14:37:03
Franto: nemal si nahodou dakedy montaz v bavore 5 a stredy hore na palubovke???? Ak mas rezane do palubovky,mam jedno riesenie 2w a bude ti stacit nato A4 na aktiv
mendo: dex za 800E realny v DE
nie, mal som len dvojpásmo DA ale pred tým som mal 7cm stredy Hertz energy v palubovke ale aj tie tam vošli akurát vela miesta tam neni :(
Preto nemôžem spraviť 2pásmo v predu, lebo sstredobasy sú pod palubovkou a stredné pásmo je totálne utlmené aj DAčkami bol problém. preto chcem 3w +sub ale rádijko s 4 výstupmi tažko nájdem.... :(
Problém je v tom že ani Genesis, ani A4 nevie rezať nad 600HZ a takto napojiť výšky sa nedá :( neviem ako to vyriešiť...
V každom prípade výkend vyskúšam tie stredy a výšky cez výhybku na A4 + stredobasy full a uvydíme ako zahraju...
nie, mal som len dvojpásmo DA ale pred tým som mal 7cm stredy Hertz energy v palubovke ale aj tie tam vošli akurát vela miesta tam neni :(
Preto nemôžem spraviť 2pásmo v predu, lebo sstredobasy sú pod palubovkou a stredné pásmo je totálne utlmené aj DAčkami bol problém. preto chcem 3w +sub ale rádijko s 4 výstupmi tažko nájdem.... :(
Problém je v tom že ani Genesis, ani A4 nevie rezať nad 600HZ a takto napojiť výšky sa nedá :( neviem ako to vyriešiť...
V každom prípade výkend vyskúšam tie stredy a výšky cez výhybku na A4 + stredobasy full a uvydíme ako zahraju...

06.10.2007, 07:32 |
mendo | Upraveno: 2007-10-06 07:40:02
noclue: aj z procakom?
franto: skoda,myslel som si ze ti na palubku vojdu aj 16-cky ked maz uz taku limuzinu:-) mne by aj vosli,len na pravo zavadza airbag. a stym radiom,tazko ani nie,len z vela moznosti nemas a vsetko 30t a vysie napr. clarion D2(+americke mutacie) dex,alpine z optikou+proc.h701 prip. F1 status :-)

06.10.2007, 12:00 |
Cenda mendo> na ebay sel DEX+DEQ P90 za 715
HXD2 je sice cca 650-750E, ale treba kilometre cinchov
za 715 bol P9, zvukovo je imho to jedno,
moj P9 dost hlasno vysuva CD a leze to na nervy :-(
nie som nejaky znalec,odbornik,ale myslim si,ze uz len zo slusnosti sa patri napisat nejaky zaver ... :D
Takze dnesny bol o kabloch,filozofovani,zapajani,skusani ale hlavne pocuvani...Finalne pouzite veci:
HU : NAKAMICHI CD400
KOMPA : DLS R6A+stredy UR 2.5
ZOS : DLS A4 + A3
SUB :Morel Elate 10palec v BR/!!!/
CAP :DLS Classic 1F
---------------------------------
CD : Various - Marantz Hi-End Audiophile Test Demo CD 24bit HDCD , Eagles , Lenny Kravitz ,Dire Straits a komercaky
---------------------------------
Musim dodat,ze repro kable,RCA,a napajanie bolo pouzite to ,,co sa naslo,co sa dalo pospajat,, :D
Pustili sme sa do provizornej instalacie...
A4:
na predné 2kanály stredy+vysky cez výhybku pochopiteľne,HPF 600Hz
na zadné 2kanály stredobas do aktívu
Ako to hralo,Vám adekvátnimi slovami ja urcite nepopíšem /to je úloha franta :P /..Prvý dojem bol,ze nám sub ablútne nechýba..Stredobasy kopali neskutocne presne,silno,tvrdo ale ak bolo treba ist na podlahu,tak nevahali a zahrali slusne spodky.Ja osobne by som si vedel predstavit aj troska vacsiu ozvucnicu,o tom neskor...Výšky sme mali utlmené na maximum,absolutne ziadna agresivita typu Focal,hrali presne to co mali a mne osobne sa moc pacili...Cloveka vobec nerušili neprijemnými,agresivnymi zvukmi..co sa týka stredov,tak pri niektorých trackoch z Marantz CD si uz clovek zacal predstavovat scenu,rozlozenie nastrojov v bare,alebo pocul ako gitarista dycha!!
Po nejakom case sme si len tak z pi**viny pomysleli,ze ked uz tu ten sub a A3ka je,tak preco to nevyskusat...Teraz uz viem,ze to bola osudná chyba :D Ten malicky,plochy,dvojkilovy tanier s vykonom 180W od izraelskych zidov nám skoro kompletne skonzumoval A3 v mostíku...Kto neverí,nech si to vyskusa.Po zapojeni,sme boli nemilo prekvapeny,pretoze bas sa nam absolutne nepozdaval,ale za malu chvilku sme prisli na pricinu.Dva zosiky nám zasa skonzumovali napajanie,takze dalsie zapajanie-kapacitor..Po dobití kapacitora,sa nám z kufra ozval prijemný,hlboký bas,ktory velke pekne dofarbil predné stredobas..Bas nedoznieval,nedunel a bol presný aj napriek BR.Po pridaní hlasitosti prislo konecne milé prekvapenie..zacali sme citit bas a to poriadne...ze co vyslo zo 180W taniera,bolo neskutocne...A to vo velkom sedane so subom v kufri..
Po zapojení subu sme zacali rozmyslat,ze ked 180W sub s poriadnym zosikom zahra takto,co by spravili stredobasy s poriadnym zosikom?
Tak sme hodili A3 na stredobasy,na A4 predné kanály stredy a výšky cez výhybku a na zadné kanály v mostíku sub...
Čo zahralo to trojpásmo za také peniaze v predu,radšej komentovat nebudem..resp do**al som sa...Čo sa týka subu,tak by sme možno povedali,že hrá výborne keby som ho predtým nepočuli na A3ke...Pri rovnakom nastavení,hral tvrdo,resp kopal,stratil sa hlboký bas a vobec sa nám to nepacilo...Po hodinke nastavovaní rádia a zosíka sme sa dostali ,,skoro,, na úroveň ako predtým..,,skoro,,...Ale nejaký kompromis treba... ne franto? :P
Ach no, takže môj dobrý kamarát tu všetko dôležité napísal čo sa u mna dneska v afte udialo... Viem že to nebolo najkvalitnejšie pozapájané atd ale išlo nám o vyskúšanie hlavne čo sa týka mna, kedže som sa stal hrdým majitelom týchto komponentov. Musím sa vám priznať že počas mojho cca 7 ročného venovania sa k auto-hifi som takýto zážitok nemal ako dneska poobede po pol dnovom tahaní kábla a inštalovania zosíkov do afta atd. a po zapnutí rádia :D
Ten zvuk čo prichádzal z reprákov bol neskutočný s jednoduchými slovami bol to plne vyvážený velmi impulzívny, dostatočne zafarbený a presný zvuk s dostatočným drajvom a kopacím efektom pri stredobasoch a neskutočním rozlíšením a priestorovosťou na stredoch a výškach. Proste sa naraz pred nami objavil priestor, v ktorom sme si vedel presne určiť kde sa nachádzaju jednotlivé hudobné nástroje a to aj v šírke aj v hlbke !!! Bol to neskutočný zážitok konečne som si na vlastnej koži pocítil, čo prežívajú chalani napr. z časáku AUTO- HIFI a Navigácie, kde testujú tieto sqelé výrobky. Ja sa k tomu neviem vyjadriť tak odborne, ale jednoducho len pri takýchto náročných inštaláciách sa človeku vyjasní čo všetko treba, aby bol ten zvuk "dokonalý". Plne odporúčam pre všetkých si toto niekde vychutnať, je to zážitok na celý život...
Jaj a ešte dodám že samozrejme prídu adekvátne káble a inštalácia čo sa patrí na tieto veci cez zimu na budúcu sezónu sa somnou určite stretnete na EMME :)
P.S. S tou výhybkou na stredákoch a výškach nie je absolutne žiadny problém...

07.10.2007, 10:16 |
jute Zaujímavé.. :-) Dúfam, že sa stretneme na nejakom zraze a vypočujem si to..
Každopádne použité komponenty sú veľmi dobré, hlavne to NAKA ! Si myslím, že to tam robí "svoje".. :-))

07.10.2007, 10:20 |
jute Zaujímavé.. :-) Dúfam, že sa stretneme na nejakom zraze a vypočujem si to..
Každopádne použité komponenty sú veľmi dobré, hlavne to NAKA ! Si myslím, že to tam robí "svoje".. :-))

07.10.2007, 10:20 |

07.10.2007, 10:24 |

07.10.2007, 10:40 |
jute Hups.., nejako mi zblbol comp.. Nechcel som to tu celé zasrať, sorry.. :-)