Navštíveno 7603x

Caute, chcel by som vylepšiť hudbu vo svojej RSke. R.v. 2011. Viem isto, ze chcem zachovať povodne rádio Škoda Bolero. Zvažujem 2 alternatívy, co by bolo podľa vas lepšie?
1.alternativa: vytlmim kompletne podstivo všetky 4 dvere, vymením repra a pojde to celé na rádio ako do teraz. Bez zosiky. Myslím, ze tým vytlmenim dosiahnem docela posun. Jasne ze to nebudú bomby ako so zosikom, ale posun určite.
2.alternativa: presne ako prvá, plus k tomu hi low Prevodník a dám k tomu ešte Woofer zo zosikom.
Napáda ma ešte 3 alternatíva a to je vlastne alternatíva c.1 s tým, ze by som predné a zadné kompa dal na zosik, akurát neviem, ci je nejaký hi low Prevodník, ktorý disponuje 2x RCA.
Ako najlepšie a najefektívnejšie vylepšiť hudbu? Skúste mi poradiť. Poprípade aj rovno s konkrétnymi typmi na prevodníki, repro.....
A co tak inu alternativu?
- pocitat len s prednymi reprakmi
- vytlmit predne dvere
- vymenit predne repraky
- cez Hi-Low adapter vyviest signal z 4 kanalov
- zapojit 4 kanalovy zosik
- na predne kanaly zosika zapojit predne repraky
- na premostene zadne kanaly zosika zapojit sub
Zvukovo budes na tom asi najlepsie :)
Nedal si rozpocet na celu prerabku, tazko sa tym padom vyberaju komponenty.
Daj sumu, a urcite sa da dat dokopy aj fajn zostavicka ...
alternatívu iba predné repro nechcem, chcem zachovať aj repro vzadu, hoci by som ich mal vymeniť. Tým, že všetky dvere jak predné, tak zadné budú vytlmené, tak si myslím, že to vzadu nijako neuškodí. Čo sa týka rozpočtu, mam kupene kompletné tlmenie, penu na tapacire (tie chcem tiež vytlmiť, plus dať na nich penu, nakolko tapacire sú nachylne k pukaniu). Plus mam redukčné mdf podložky. Čo sa týka zosiku, mam k dispozícii 4kanál Ground Zero GZNA 4350x, potom zosik od Audio System + mám 2x woofer Infiniy v uzavretej ozvučnici. Čiže skôr ide o to, aký prevodník mám kupiť a aké repro. Prevodník, ktorý by ponúkal 2x RCA som akosi nenašiel, preto neviem, čo je najlepšou voľbou pri zachovaní originál rádia.
Menic mozes pouzit tento
[ Link ] Stale si nenapisal sumu, takze tazko radit repraky... Z mojej skusenosti menej je niekedy viac, preto front system + sub mi vychadza ako najlepsi variant :)
za repro som ochotný dať tak 100-120e za 1 pár.
Ináč celkom by ma zaujímalo, ako vlastne napojiť ten prevodník? Viete mi povedať nejaký konkrétny postup? Rádio vymontujem a ďalej? Nikdy som prevodník nenapájal, preto sa radšej pýtam. Plus ako tam funguje ten remote na spínanie zosíka?

03.05.2016, 14:16 |
TommyDS | Upraveno: 2016-05-03 14:16:43
Vybere sa radio - zoberu sa repro vystupy z radia - prerezu sa a napoja na prevodnik. Do prevodnika treba este priviest +12V a kostru, remote sa generuje na zaklade vysokourovnoveho signalu z radia. Nasledne sa do prevodnika napoja uz RCA kable, a potiahne sa remote kabel k zosiku ...
Limit 100-120EUR/par nic moc, preto razim cestu len predne repro, a radsej vyssi limit, vysledok bude 5krat lepsi ako s prednymi a zadnymi reprakmi dokopy...
Repra si skus pozriet tieto:
- Blam Relax
[ Link ] - Morel Maximo
[ Link ] Pripadne lacnejsia alternativa:
- Powerbass L60
[ Link ]
Presne som to nepochopil, vyberiem rádio a odpojim ten veľký ISO konektor (viem ako vyzerá, lebo rádio som už mal von). Zistím ktoré káble patria pre repro (To vlastne viem, je to naznačené na rádiu) a na tie káble napojím káble z prevodníka? Len tak to proste nadrezem a tam ich nadpojim ako keby?
Hej, ale treba ich prerezat, nenadpajal by som, ved original repro kable z radia k reprakom uz nebudes aj tak potrebovat ...
a ak by som zvolil alternatívu, že repra nechám hrať na rádiu a pridám iba woofer, tým pádom by som to mohol iba nadpojiť? Ved ak niekto pridáva iba subwoofer, myslím, že musí to jedine takto urobiť nie?
Ak to tak urobis, tak aj vysledok tomu bude zodpovedat ... Netreba zabudat ze nadpojenim kabla zmenis impedanciu, co sa prejavi jednak na zvuku reprakov, a taktiez sa moze aj na kvalite, aky signal pojde do prevodnika ...
Za malo penazi bude este menej muziky ...
rozumiem, ok, tak ešte posledná otázka, ak chcem dať do auta iba subwoofer, samozrejme napojený na zosik, aké sú možnosti zapojenia na originál rádio? Ak chcem zachovať zvyšok zostavy?
bez vymeny radia - tako ako je pisane vyssie, bude to ale kompromis
s vymenou radia - zohnat take, ktore ma aspon 1par RCA na vystupe, na ktory zapojis sub, a repra budes pohanat z klasickeho vstavaneho zosika radia cez original ISO
rádio nechcem meniť :-( viem, že by to bola tá najlepšia možnosť na zlepšenie hudby a veľa "starostí" by tým odpadlo, ale.... No uvidíme, čo a ako na koniec vymyslím. V každom prípade dakujem za všetky rady.
viete mi niekto odporúčiť, čím najlepšie vytlmiť tapacíre? Resp. čo na nich dať, aby som odstránil to také pukanie, praskanie, čo sa občas pri tapacíroch vyskytuje? Osobne si nemyslím, že klasická ANS pena mi zabrani tomu, aby mi v nich prestalo praskať. Nehovorím, že ten zvuk je častný a silný, ale už ked ich rozoberiem, určite na tapacire zvnútra chcem niečo nalepiť, dať.

04.05.2016, 21:27 |
Alííí Vytlumit urcite vsechny dvere, vcetne kufru.
peter0907: Nemohl by ses mi prosim podivat na oznaceni pruzin na tlumicich vpredu a vzadu? Na cernych pruzinach jsou barevne tecky... (ruzny pocet, ruzne barvy) Predem diky.
TommyDS mam ešte jednu otázku na teba. K tomu prevodníku možem plus a mínus napojiť z kábloch, ktoré idu k rádiu? Repro káble , resp signál z repro som napojil na priamo, nenadpajal som, kedže ich vlastne nebudem potrebovať, uz ma zaujíma len ten plus a mínus, ci to možem pichnúť na tie káble, co idu do radia, ci to nebude pruser :-)