Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > BMW e87

o Navštíveno 6596x o
o 20.06.2016, 09:54 | Peter1007
Ahojte. Mám BMW e87 so štandardnou audio zostavou co je tragedia. V oblasti audia nie som moc zbehli a preto by som si nechal poradit. V teoretickej rovina uvazujem o niecom takom ale absolutne netusim ci to takto fungovat bude a je to spravne zapojenie. Moja predstava:
- original rádio ostava BMW Proffesional
- chcem vymenit postupne vsetky repro v aute
- pod sedadlami woofre v dverách stredy a vysky
- zosilnovac do kufra aby zivil woofre, stredy a vysky + zadne koaxialne (3 pasma ?)
- pred by som chcel vyskladat asi takto woofer (gladen, ground zero alebo nieco podobne co tam sadne) , stredy a vysky dobrej kvality za rozumny peniaz.
- nechcem extrem len trochu viac dynamiky a hlasitosti.
- podlahu aj dvere mám vytlmené

A teraz moja úvaha. Z rádia by maly ist 4 pari kablov, ku kazdym dveram po 1 par. Potiahnem 4 pari kablov do rádia do kufra k 4 kanálovému zosilnovacu. 2 pari káblov pojdu oo zosiku do predu ku kazdym dveram 1 par. Tam napojím 3 pasmovu vyhybku a z nej woofer pod sedadlom , stred a vysku. Zvysne dva pari kablov budu napajat zadne koaxilane repro. Bude to fungovat ? Co by sa stalo ak v prednych dverach boli komponentne repro (napr. Hertz), woofer pod sedadlom (nap. Gladen) ale vyhybka by bola 3 pasmova inej znacky a napajala aj woofer ? Chcem docielit to aby woofer hral svoje, stredy tiez a vysky tiez. Nechcem aby mi stredy bassovali a woofer hral stredy :-D . Ďakujem za kazdy navrh, radu a kritiku. Chcem to robit postupne a za rozumne peniaze. Kludne by som pouzil aj zosik alebo repro z bazaru od overeneho celna.

o 20.06.2016, 10:22 | TommyDS
Aky je tvoj rozpocet? Na zadne repra by som sa vykaslal, skor by som volil koncepciu basaky pod sedadlom v aktive, a na vrch komponentne 4palcove repra s vyskou cez vyhybku, a pohanat to kvalitnym 4kanalovym zosikom. Original radio ponechat mozes, akurat by som pouzil kvalitny Hi-Low prevodnik...
Otazka je akym sposobom su napajane terajsie repraky - ci napriamo z radia, alebo tam mas zabudovany zosik? Pretoze ti tym padom moze ist do reprakov uz orezany signal, ktory bude treba opat spojit do Full-Range

Zacal by som asi preprakmi:
- 8palcovy woofer BLAM [ Link ]
- 4palcove kompa BLAM [ Link ]
Nasledne prevodnik (pokial nemas uz orezane pasma)
- Mosconi HLA [ Link ]
Nejaky lepsi 4kanalovy zosik:
- Arc XDi 600.4 [ Link ]
- BLAM 4120 [ Link ]

Repro kable klasika - od zosika jeden par na stredobasy pod sedadlami, dalsi par od zosika do dveri ku komponentnym reprakom
o 20.06.2016, 11:26 | Peter1007
ďakujem za informácie. Zadné repro by som chcel určite meniť a možno do budúcnosti hodiť 2 kanálový zosík a rovno tam dať komponenty. Aktuálne origo repráky poháňa len rádio.
Do auta som teraz dal dosť peňazí a preto chcem investovať postupne. Chcem si pripraviť presný rozpis komponentov ktoré tam chcem namontovať a postupne ich kupovať a montovať. Zoznam komponentov ktoré sta pripravili je dosť nad limit. Moja predstava 100-200€ basaky, rovnako komponenty a rovnako aj zosík. takže okolo 600€.
o 20.06.2016, 11:46 | TommyDS | Upraveno: 2016-06-20 11:47:03
Cenova predstava sice fajn, otazka ale ci si pomozes oproti povodnemu... Na zadne repra uplne zabudni, zbytocnost.
Alternativa je este Gladen ONE [ Link ] ale tak ci tak je tam doporuceny 4kanal ...A k cene zosika asi tolko - aby to malo zmysel, bolo by dobre dat zosik aspon v cene reprakov, cize tie ktore mas uvedene vyssie su myslim velmi dobrou alternativou ...
Osobne - radsej pockat a nasetrit, ako teraz kupit za lacny peniaz, byt nespokojny a nakoneic opat zainvestovat ...
o 20.06.2016, 13:04 | Peter1007
Bolo by rozumne si systém vyskladať napríklad z :
stred a výška :
[ Link ]
subak :
[ Link ]
alebo
[ Link ]
alebo
[ Link ] a vysky a výhybky odložím.

Zosík
niečo takéto ?
[ Link ]
alebo
[ Link ]

s úpravami počítam takže nemusí to byť plug and play. Len ma zaujíma či v tom čo som teraz navrhol je vôbec potenciál a zmysel. Zlepšenie určite bude už pri výmene repro ale či takáto zostava by vedela aj čo to harať.
o 20.06.2016, 13:18 | zach | Upraveno: 2016-06-20 13:19:01
Pokud hledáš slušnej 4ch zesilovač, měl bych na prodej výše doporučované Arc Audio, jen slabší model XDi 450.4
Já s ním živil DLS RC6.2.

[ Link ]
o 22.06.2016, 19:29 | TomasT
Pokud si zesenes zesilovac ktery ma diferencialni vstup, nemusis kupovat ani zadny hi-lo prevodnik, staci prekodovat tve stavajici radio a mas hned nizkourovnovy vystup. Abys mel zastavbu relativne jednoduchou, tak bych ti doporucil zesilovac o velikosti baworackeho, budes mit mnohem jednoduchsi zastavbu.
o 29.06.2016, 15:20 | Peter1007
S kodovaním rádia bude problém nemám nikoho kto by to dokázal. Prvým krok je výmena subakow pod sedadlami. Dám tam 20cm slim s redukciami. Neskôr výmena 10" v dverách + výšky a káble a zosik na koniec. Budem postupne informovať.
o 01.07.2016, 09:49 | Peter1007
Ktorú zo zostav mi odporúčate ?
Hertz ESK163L.5
[ Link ]
alebo
Rainbow DL-C6.3
[ Link ]

Audison APK 163 (tie sa mi pozdávaju)
[ Link ]

a este tieto
Focal ACCESS 165 AS3
[ Link ]

Keď meniť tak vymením komplet všetko a uvidím o koľko sa zlepší zvuk.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2993 sekund.