Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > mobil / tablet místo autoradia

 o Navštíveno 4853x o
o 21.04.2022, 23:04 | kucik
Zdravím pánové, poradí mi někdo, jaké zařízení /komponenty potřebuji koupit, abych z mobilu udělal "autoradio"? V dnešní době, kdy telefony jsou výkonné jako počítače, jejich displeje jsou čím dál větší a máme je stále u sebe, si říkám, proč ho nevyužít i jako jednotku autohifi. Mám 4x repro a 1 woofer napojené na 2 zesilovače. Potřebuji tedy "nějakou krabičku s 6 x RCA, napájením pro zesilovače ( to by šlo ale udělat externě) a výstupem usb pro tel, případně další usb pro flashku (jestli to vůbec lze, aby ji tel načetl) a aby se tel zároveň nabíjel. Zkoušel jsem hledat, ale při mých kreativních zadáních ve vyhledávači mi moc nformací nevyskočilo :-). Díky


o 21.04.2022, 23:58 | kiklop32
Dávno vymyšlené. Předpokládám, že máš mobil s USB-C a že používáš vyhybky v zesilovačích.

Varianta 1.
Potřebuješ USBC hub, do něj píchneš nabíjčku a usb zvukovou kartu, třeba Behringer UCA222. No a pak jen RCA rozdvojky, propojky mezi zesilovače. Měl by jít i zvuk při hovoru, ale nemusí. Do hubu si můžeš dát i flashku.

Varianta 2.
Normální Bluetooth receiver, z toho vedou zase dvě RCA, ty jen roztrojíš a hotovo.

Varianta 3.
Úplně nejjednodušší, nejvíc funkční a nejspolehlivější je..... koupit si moderní rádio s USB, bluetooth a aspoň se základním DSP.

Pokud ti jde jen o komfort, tak první dvě varianty ho jen uberou.


o 22.04.2022, 06:57 | kucik | Upraveno: 2022-04-22 06:59:18
Nevím, co myslíš pod pojmem výhybky v zesilovačích. Mám radio se 3 páry RCA a k nim mám ze zesilovačů přivedené signálové kabely, tudíž nic jiného mezi radiem a zesilovačem není.

Dnešní telefony umí úplně vše a připadá mi zbytečné utrácet další tisíce za radio, když to telefon zvládne taky.
Moje představa je taková, že radio nahradím nějakou krabičkou, do které píchnu RCA kabely ze zesilovačů, připojím telefon a přes aplikaci budu ovládat equalizer a nastavení repro.
Jen nevím, jestli to jde a má představa není naivní.
o 22.04.2022, 10:08 | Pglock
Ta krabicka se jmenuje Helix DSP, do ktery strcis HEC kartu.
o 22.04.2022, 11:23 | David C.
na pohodu, usb hub na nabíječku a nějakej slušnej DAC a z něho do zesiku.. kdyby tomu stálo v cestě DSP bude to ještě lepší

jen proboha equalizer a nastaveni repro na mobilu to fakt né... :D bude to sloužit čistě jako zdroj hudby bez nejkýho nastavování.. na to je právě DSP.
o 28.06.2022, 11:26 | erix7 (K)
Asi už som dinosaurus :(
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3564 sekund.