Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nastavenie DSP

o Navštíveno 4269x o
o 14.05.2023, 10:05 | vladko155 | Upraveno: 2023-05-14 10:42:03
Zdravím všetkých fanúšikov autohifi.....veľmi dlho som premýšľal, či sem napíšem alebo nie. V poslednej dobe od kedy som sa vrátil zo Salzburgu ako majster európy v kategórii SQ Skilled 4000 súťaže EMMA, som zistil, že aj autá na európskej úrovni majú vážne problémy s naladením. Nielen súťažiaci, ale čo je pre mňa obrovské sklamanie, tak aj autá výrobcov veľkých a známych značiek. Nikdy by som sem asi nepísal, keby som v posledných mesiacoch nezažil tú radosť a nadšenie akú mali ľudia, ktorým som auto ladil. Aby ste chápali ako to funguje, je to celý postup, ktorý zahŕňa prácu s mikrofónom ale najmä veľmi podstatné nastavenia časových korekcií a fázy. Toto je pre mnohých veľké trápenie. Sám som si to zažil.....Preto Vám, autohifi nadšencom, ponúkam možnosť buď auto správne naladiť a všetko potrebné vysvetliť, alebo ak by bol záujem pre nadšencov samoukov urobiť takzvané školenie kde všetky dôležité veci od základov až po 1. miesto na európskom šampionáte EMMA v SQ vysvetlím a prakticky ukážem......Dajte vedieť v prípade záujmu. Ďakujem

Vlado Pečimon +421 907 727 109
vladimir.pecimon@hotmail.com

foto k příspěvku  od vladko155

o 15.05.2023, 08:35 | TommyDS
Super, gratulujem k umiestneniu. BTW - Peter S na fotke je podla mna jednym z naj guru v Europe, co sa tyka prace s DPS a ako z toho dostat maximum, zabava pozerat jeho tutorialy na youtube
o 15.05.2023, 09:28 | vladko155
TommyDS máš pravdu, Peter je popularizátor autohifi na tej najvyššej úrovni, o tom niet pochýb. Čo sa ale týka nastavenia DSP je vec jednoznačná. Ak na EMMA súťaži dostaneš plný počet bodov za pozície aj focus, znamená to že prácu s DSP vieš na 90%....všetky ďalšie rozdiely v bodovaní sú dané umiestnením reproduktorov, voľbou komponentov, spôsobom napájania, signálovou cestou, kabelážou a tlmením. BTW - Peter ma pozval do Maďarska, kde bude robiť školenia.....čo viac povedať? To čo ponúkam viem robiť na európskej úrovni.
o 16.05.2023, 21:24 | Zbiro
Bude to dlhšie čítanie, ale podelím sa s osobnou skúsenosťou:
Pre tých, ktorí si nie sú s výsledným zvukom svojej zostavy istí alebo spokojní alebo pre tých, ktorých odrádza použitie DSP procesora pre jeho zložité nastavenie s nutnosťou použitia kalibračného zariadenia, tak práve im odporúčam kontaktovať Vlada.

Ja som chcel vo svojej Honde Civic X len mierne upgradovať audiosústavu o 2 pásmové repro Morel Maximus V2 s vysokou citlivosťou 93dB a zapojiť ich na OEM rádio. Auto som už celé predtým poriadne vytĺmil a odhlučnil (veľmi hlučný podvozok od pneumatík), tak som očakával, že výmenou reproduktorov nastane nejaká počuteľná zmena. Ukričané výšky, plochý stredobas a obrovské sklamanie. Dokonca originál stredobasy mali plnší zvuk pri rovnakej úrovni hlasitosti. Zvažoval som výmenu autorádia za 2DIN s integrovaným DSP procesorom resp. použitie DSP procesora so zosilňovačom, ktorý už dlhší čas nemal využitie. Vlado tu predával procesor Helix DSP mini MK2 a ponúkol mi pomoc s nastavením, keďže som s tým nemal žiadne skúsenosti. Poskladal som zostavu a po 3-4hodinách ladenia som ostal v nemom úžase z výsledného zvuku. Uhladené výšky plné detailov, vykreslenie scény, pozícia hlasov a tá energia a hĺbka zo stredobasov! Neskutočné! O niekoľko tried posun vpred. Vlado vyžmýkal zo zostavy úplné maximum a mňa neprestáva zvuk baviť. Rozhodol som sa správne a Vladove služby vrelo odporúčam.
Ústretový prístup, množstvo užitočných rád a informácií už pri prvom tel. rozhovore. Len si nesadajte do jeho auta...potom sa nevrátite včas domov.:-)
o 22.05.2023, 22:05 | RoninSk | Upraveno: 2023-05-22 22:08:39
Začnem tým, čo ja odporúčam pre všetkých nových či aj aktuálnych autohifi fans:

- Chceš, aby ti nové audio hralo s dokonalým finish lookom ? Chceš byť zvukom obklopený po celom aute? Choď za borcami, ktorí sa tím živia a robia to každý deň. Sú naozaj dobrí v tom čo robia a vyčaria ti úsmev na tvári.
- Preferuješ viac vernosť a pocit, ako keby sa všetko odohrávalo pred tebou ? Chceš k tomu hudobný gurmánsky zážitok, niečo ako jedlo od michelinského kuchára? Nechaj si to naladiť od Vladka
- Si kutil a chceš sa do toho pustiť sám ? Nebuď tvrdohlavý, skontaktuj sa s Vladkom a on ti poradí, čo pri výbere a inštalácii nepodceniť a auto ti naladí ku maximálnej spokojnosti

A teraz menej podstatné info, na základe čoho ti toto odporúčam
Tiež mám za sebou 3 inštalácie mojich áut, hudbu počúvam od malička a moje požiadavky na kvalitu sa vyvíjajú spolu s dobou.
Prvá inštalácia, prvý lektor, kamoš z bývalej práce, vďaka za všetko. Vďaka nemu som to dosiahol ku spokojnosti k danej dobe a naučil som sa základy inštalácie ozvučenia v aute.
Druhá inštalácia, druhé auto, pôvodný hardvér a rovnaká inštalácia len doplnenie jednoduchého dps ku rádiu alpine 9884r. Postupná nespokojnosť, a strávenie xyz hodín LADENÍM pasívneho systému na miesto spokojného počúvania
Tretia inštalácia, kúpa stredov, kde som spoznal Vladka, s ktorým som do dnes kamarát vďaka spoločnému koníčku. On je lektor mojej 3 inštalácie a vďaka nemu som dokázal eliminovať veľmi veľa neduhov, ktoré by ma dnes trápili a podporovali moju nespokojnosť v celkový výsledok. Vďaka nemu som preskočil stovky hodín trápenia, skúmania a aj eur. Doprial mi poznanie, ako ďaleko môže siahať pôžitok z počúvania hudby aute

Nakoľko to všetko stojí veľa peňazí a času, je veľmi podstatné, aby tvoje rozhodnutia neboli pokusmi ale overené. Je to projekt, kde pri správnom NÁVRHU, TIPOV na spôsob INŠTALÁCIE a najmä LADENÍ vieš dostať maximum a preto si daj podariť od najskúsenejších, aby si si nemusel vychodiť ich cestičku. Neoľutuješ :) Nie je nič krajšie, ako keď ťa tvoje úsilie obdarí v podobe zimomriavok pri posluchu tvojho ozvučenia v aute ;)

PS: niekto sa tým živý a baví ho to, no niekto preto aj žije a tam je skrytý ten bonus navyše, ktorý od Vladka dostaneš ;)
o 23.05.2023, 13:55 | vladko155
Ďakujem chlapi za príjemnú spätnú väzbu, teší ma Vaša spokojnosť, a že ste si spomenuli.....
o 04.06.2024, 08:29 | Mustang550
Ahoj autohifi nadsenci. Chcel by som sa podelit o prijemny zazitok zo stretnutia s Vladom. Mam v aute instalaciu na ktoru som bol celkom hrdy a spokojny s tym ako to hra ale stale som si bol isty ze to dokaze byt este lepsie tak som na zaklade clanku co dal tu na forum Vlado premyslal ze ho musím navštíviť a zistit jeho skusenosti. A vtom ako som ho navštívil sa mi zmenil pohlad na to ako to hra . Prisiel som za ucelom nastavenia dsp cca 2hod prace max 3. Nakoniec sme stravili cely den . Ale bol to premna zazitok na cely zivot jeho skusenosti su na top úrovní. Je to profik z velkym P . Tolko poznatkov a veci co vie klobuk dole. Takze ak nieco chcete s muzikou do auta urcite ho kontaktujte a on vam rad poradi a urobi vam z vasho auta koncertnu sieň plnu zazitkov a prekvapeny. Budete si mysliet ze mate spevaka v aute a spieva len pre vas. A ako gratis dostanete obed a kavicku. Vlado ak to budes citat Dakujem este raz za tvoju teda spolocnu pracu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3676 sekund.