Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Je cesta OEM HU + DSP nebo měnit rádio?

o Navštíveno 3563x o
o 26.07.2023, 23:54 | Scream
Ahoj, rád bych zlepšil tovární systém v Civic fn2, ale nevím co moc dneska mohu čekat.

Moje představa systému je 2p aktiv + sw, s měřením a nastavením si asi poradím. Rád bych co nejvíc využil krámy, které tu mám. Tzn mám tu několik kvalitních 6.5", výšek se taky pár najde a i sw je z čeho vybírat. Mám 4 kanál audiosystem Twister 360. Ten by mi přišel ok na středobasy ve dveřích a na sw s tim, že na výšky buď doplnit maly 2k nebo využít rádio. V autě je nataženy kabel 20mm2

Co bych potřeboval vědět je to, zda je cesta nechat oem rádio, které je celkem opruz měnit a k tomu pomocí vysoko úrovnovych vstupu připojit dsp nebo nechat z oem rádia vytáhnout linkový signál pro napájení dsp.

Pokud by tohle nebyla cesta a rádio sem musel měnit, je dnešní 4x50w pmpo v 2din to samé, co před 15 lety? Tzn tak 10-12W RMS?

Pokud by to bylo použitelné a rádio umělo 2w aktiv, možná by mi to stačilo. Nečekám diskotéku. Nevím ale v jaké cenové je potřeba koukat a co od toho můžu čekat. Třeba 7" Nakamichi s dsp začínají proklatě nízko, což v případě použitelnosti je moc fajn

Umožní mi něco v rozumné cenové hladině použít integrovaný zes v rádiu aspoň na výšky a zároveň moci na linkovém výstupu stejného kanálu mít jiné dsp nastavení pro středobasy? Bude nějaké základní dsp v rádiu schopné aspoň nastavovat časové korekce, strmosti a pár ekvalizaci s možností nastavení Q?

Díky za reakce

o 27.07.2023, 14:23 | David C.
Ahoj, tohle jsou dnes čím dál častější požadavky :D

Každopádně.. ano rádia v sobě mají stále téměř nepoužitelný zesik
dál potom integrované dsp v rádiu neposkytuje moc volnost v nastavení. 2way + sub většina umí ale k dispozici je jen základní EQ třeba 13 pásem na celek.. ne na každý kanál zvlášt jako u samostatného DSP. časovky rádio bude umět taky. ale u aktivu jsou dost omezené možnosti ořezu. u DSP jsou to kroky třeba po 100hz ale u rádia je možnost jen např. 2kzh 2,5khz 3,15khz atd..

za mě bych asi vytáhnul z rádia signál do DSP s ovladačem a k tomu měl na procesoru připravený nějaký aux pro připojení mobilu (ideálně DAC) nebo kvalitní BT modul. (Aptx HD, LDAC)
o 27.07.2023, 14:25 | David C.
jo a jen tak mimochodem se mi doma válí audison bit ten kterej nechám za pár v případě zájmu.. sám už ho asi nikdy nepoužiju
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3155 sekund.